dinsdag 26 december 2017

Geen "lelijke" kerstkaarten meer kopen.

In mijn collectie kerstkaarten zitten ook kaarten die ik eigenlijk niet mooi vind. Sommige zijn in mijn ogen maar nèt acceptabel. Ooit gekocht toen ik echt zuinig moest en dan kocht ik heel goedkope kaarten. Alles wat het aanzien nog enigszins waard was, dat heb ik verzonden.
De lelijkste, die blijven natuurlijk liggen, want die vind ik niet mooi genoeg om te verzenden.



Daarom mijn besluit nu: ik koop alleen nog prachtige kaarten die echt leuk zijn om te verzenden en ook om te ontvangen en de resten, dat wat ik misschien maar beter nooit had moeten kopen, die gaan bij het oud papier.

Het is toch zonde om daar een dure decemberzegel aan te spenderen?
Die zegels kosten dit jaar 73 cent per stuk. Vijftien jaar geleden, in 2002, betaalden we voor decemberzegels €0,27, nu bijna 3 x zo veel!

15 opmerkingen:

  1. Meid, geef die overgeschoten kaarten aan de kringloop? Misschien dat iemand anders ze nog wel acceptabel vindt... Ze liggen daar in een bananendoos en je kunt ze kopen (volgend jaar dan, hé) voor 15 cent per stuk. Er wordt altijd fanatiek in gegrabbeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kun je de kaart niet pimpen; Een mooi gedeelte uitknippen en op een blanco kaart plakken, glittertjes erbij of wat anders en dan toch nog versturen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Juist zo doen we dat want ik koop geen kaarten die ik weggeef om door verkocht te worden door n andere. Ik maak er n leukere kaart mee zeg maar scheelt veel knipwerk met 3d vellen 😂

      Verwijderen
  3. Ik koop meestal de goedkoopste kaarten omdat het op het werk van mijn man de gewoonte is dat de collega's elkaar nieuwjaarskaartjes geven. We hebben ook meerdere buren die elk jaar een kaartje in de brievenbus steken.
    Je kan geen kaartje teruggeven als je zelf eentje gekregen hebt dus wij beschouwen het eerder als beleefdheid om een kaartje terug te geven. Ik denk dat ik elk jaar toch een stuk of 20 nieuwjaarskaartje kwijt ben aan buren en collega's van mijn man. Nog een geluk dat ik die niet per post moet versturen..... Elk jaar stuur ik aan 2 familieleden die nogal ver wonen, een kaartje per post.
    Ik zie niet echt het nut in om dure kaartjes te kopen bv type Hallmark want die kaartjes worden na de kerst- en nieuwjaarsperiode meestal gedumpt in de papierbak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Minder spullen maar mooiere spullen. Dat leerde ik jaren geleden via Flylady. Al de oude versleten handdoeken vervangen door een paar mooie, geen bijelkaar geraapt zooitje kopjes maar een par mooie mokken. Heeft me goed gedaan, zowel het opruimen van overtollig als het vervangen van sleetse zaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als je die kaarten toch niet gaat versturen kun je ze inderdaad beter wegdoen.

    Fijn om mooie kerstkaarten te sturen.

    Geniet ervan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Raar dat we vaak massaal op dezelfde gedachten komen.
    Ik heb de enveloppen van lelijke Kerstkaarten bewaard voor verder gebruik.
    En de kaarten zelf heb ik verknipt tot kleine kadootje kaartjes. Zo zijn ze ineens veel leuker geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dat echt een origineel idee maar ik zou dan eerder kleine kado kaartjes knippen van kerst- en nieuwjaarskaartjes die ik zelf ontvangen heb....
      De ontvangen omslagen recykleer ik en gebruik die om het nieuwjaarsgeld voor kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen in te steken.liesbet

      Verwijderen
  7. Ik vind altijd mooie kaarten bij de Kringloop, in januari bij de boekhandel met 50% korting enz. vorig jaar vond ik mooie Kerstkaarten met IJsberen, onze dochter werkt deze winter in de horeca van een dierentuin, die ging er met de beren vandoor om aan collega's te geven. Ik deed bij de buren mooie kaarten van buitenvogels in de bus (ik voer het hele jaar) en daardoor heeft deze wijk veel meer vogels gekregen en zijn buren nu ook aan het voeren gegaan. Mensen met jonge kinderen kregen dit jaar mooie kerstbal kaarten die ook in de boom gehangen konden worden. Ik wil graag mooie kaarten versturen en ik vind ze ook altijd voor een prikje. En kaarten die ik overheb of toch niet mooi vind. Hup terug naar de kringloop. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er nog nooit aan gedacht om in de kringloopwinkel te kijken of ze daar afgewezen kerst- en nieuwjaarskaartjes verkopen....

      Verwijderen
  8. De minder mooie kaarten zijn bijna op, die geef of stuur ik aan mensen van wie ik weet dat ze na de feestdagen weggegooid worden. Voor sommige mensen zoals mijn dochter koop ik sinds ze op zichzelfwoont elk jaar een speciale kaart en die mag best wat kosten, want elke kaart die ik haar stuur komt het jaar erop tevoorschijn als kerstdecoratie, dus de investering waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lelijke kerstkaarten sturen omdat deze goedkoper zijn, nee dat doe ik nooit. Ook bij goedkopere winkels zijn leuke kerstkaarten te koop. De H,ema bv heeft echt leuke. Liever geen kaart ontvangen dan een lelijk prul in de brievenbus.
    Ik bewaar gekregen kaarten en knip er cadeaukaartjes van.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Koop mooie afgerijsde kaarten na de kerst voor het volgend jaar en stuur ook wat via whatsapp aan mensen waar je wat minder mee van doen hebt. Dat scheelt veel geld en wat die lelijke kaarten betreft, gewoon naar de kringloop brengen. Wellicht vinden andere ze wel mooi. Fijne dag en groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Smaak is zo persoonlijk, misschien vindt een ander jou kaarten wel de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.