Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 3 februari 2018

35 euro per week voor de boodschappen - deze week bleef ik ver onder budget!

Ik heb weinig gekocht de afgelopen week en daarbij kocht ik ook nog voor €5,75 noten! En verder als luxe artikel chocolade in de aanbieding. Ik kon het niet laten om chocolade met karamel en zeezout te kopen.
De plakjes kaas kocht ik voor een pakje roggebrood dat ik nog op voorraad heb. Het roggebrood  is houdbaar tot ergens in maart. Ik vind roggebrood alleen lekker met kaas en een snee gewoon brood.

De appelcompote kocht ik in plaats van toetje. Oudste dochter en haar man eten nu vrijwel volledig veganistisch en ik vind het fijn om hen desondanks een toetje te serveren. Dus appelcompote is dan een best lekker alternatief. Even in de oven en het wordt volgens mij op die manier een lekker nagerecht. Schoonzoon houdt niet van dingen met appel, die krijgt bladerdeeg met blauwe bessen.

27 jan-3 februari '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
bananen Lidl 0,61
plakjes kaas AH 2,19
amandelen, 2 zakken, in totaal 400 gr* Lidl 3,50
cashewnoten, 200 gr. Lidl 2,25
tofu, 400 gr. toko 1,30
prei, 2 stuks* AH 0,79
pastinaken, bio, 500 gr.* Lidl 1,19
appelcompote Lidl 0,74
appelcompote AH 0,74
yoghurt AH 0,65
Snacks
ontbijtkoek Lidl 0,84
melkchocolade met karamel en zeezout* AH 2,20
crackers AH 0,57
Dranken
melk, 2 liter  AH 1,39
Kat 0,00
Verzorging 0,00
Kleinkinderen 0,00
TOTAAL 18,96

Ik ben deze keer weer eens bij de Lidl geweest. Er is nog geen Lidl vlak bij mij in de buurt, wel is er een winkel tussen mijn werk en mijn huis.
Er komt een winkel bij mij in de buurt, maar dat duurt nog even. De winkelruimte is nu leeg, dus er zou in principe gestart kunnen worden met de inrichting van de winkel, maar ik zie nog helemaal geen activiteit die er op lijkt dat er binnenkort een Lidl op 5 minuten fietsafstand komt.

5 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan! De ene week iets over budget de andere week ver onder. Zo blijf je op de goede weg... misty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor een veganistisch toetje; kokosyoghurt, hebben ze gewoon bij de AH. Die heeft trouwens ook melkvrije vla en dergelijke, zowel vers als bij de houdbare melk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal voor noten en zaden en kruiden altijd naar een toko/Arabisch supermarkt gaan: we kopen daar regelmatig 1 kg/500 g noten (ongeroosterd) en roosten ze zelf. Dan kom je min helft van de prijs uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi lijstje weer. Ik mag ook graag naar de lidl gaan! Vooral groenten en fruit is daar erg goed. Mooie achtergrond heb je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow! Dat scheelt zeg.. Ik kocht juist vrijdag op de markt 400 gram (verse?) amandelen met vlies (dat dan wel) voor... € 6,00! Baal er wel van dat voor mij de Lidl net te ver buiten bereik is.. :o(

  BeantwoordenVerwijderen