Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 17 mei 2018

De Royal wedding

Lang geleden, in 1986, ben ik helemaal verslingerd geraakt aan koninklijke bruiloften. Ik was destijds zwanger van oudste dochter en ik verbleef daarvoor maanden in het ziekenhuis. Medepatiënten, ook zwangere vrouwen, waren vol van het aanstaande huwelijk van Lady Ferguson en de Duke of York, prins Edward van Engeland. Ze trouwden op 23 juli 1986 en alle vrouwen op de afdeling gingen kijken en ik natuurlijk ook. Prachtig, al die pracht en praal. Daar trouwde een koningskind!
Natuurlijk volgde ik ook de oranje bruiloften en komende zaterdag vind je me voor de kijkbuis, want dan kijk ik naar het huwelijk Harry en Amerikaanse actrice Meghan Markle.
Deze bruiloft vind ik wel heel speciaal door de bruid. Deels African American en ook nog van zeer eenvoudige komaf. Er is maar een zeer kleine kans dat Meghan ooit koningin zal worden, maar speciaal vind ik het wel. Een zwarte moeder van de bruid. Zeer bijzonder!  Dat had 30 jaar geleden echt niet gekund, waarschijnlijk had de familie Windsor dat niet zo gezegd, maar ging het vooral over de te gewone achtergrond van Meghan. Geen adel, geen welgestelde familie etc.
Meghan heeft er ongetwijfeld baat bij dat ze goed kan acteren, dat heb je wel nodig in die familie.

Ik ga in ieder geval kijken!

14 opmerkingen:

 1. Ik wil ook heeeel graag kijken, op welke zender komt het, weer u dat ?
  En op welke zender kijkt u het liefst als er keuze is? BBC of een Nederlandse zender ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, die laatste opmerking (over dat acteren)vind ik wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sarah Ferguson trouwde niet met prins Edward, maar met prins Andrew.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Burgermeisjes als vrouw voor een prins, gebeurde wel vaker. Mette-Marit die als gescheiden moeder met kind trouwde met prins Haakon van Noorwegen. Langer geleden, Grace Kelly, een actrice, die trouwde met prins Reinier van Monaco.
  Ook in het Engels koningshuis was eerder een huwelijk met een burgervrouw,gescheiden,uit Amerika...Wallis Simpson. Kroonprins Eduard heeft een jaar geregeerd en trad daarna af, omdat het hem zoals hij stelde onmogelijk was zijn taak te volbrengen "without the support of the woman I love".
  Daar spat de romantiek toch vanaf!Ik ga morgen ook wel tv kijken, toch bijzonder zo'n koninklijk huwelijk.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maxima, Laurentien, Mabel, Pieter v Vollenhoven,alle dames en heren die met de andere prinsen of prinsessen getrouwd zijn,toch ook niemand van adel ?
  En hoezo koninklijk huwelijk, Harry is niet de troonopvolger, dat is zijn broer. En eerst is zijn vader nog aan de beurt !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een koninklijk huwelijk. Het is een huwelijk van de zoon van de troonopvolger.
   Dat Harry erg weinig kans heeft om koning te worden schreef ik al.

   Verwijderen
  2. O dat wist ik niet. Ben slechter op de hoogte dan ik dacht.. Ik ga wel kijken denk ik. Al die pracht en praal, de mooie paarden !

   Verwijderen
 6. Nee, ik ga echt niet kijken. Hopelijk ga ik mijn tijd beter doorbrengen. Het schijnt mooi weer te worden, misschien een fietstochtje en dan hopen op een leeg fietspad omdat alle "punters"voor de buis zitten. Gr. Greetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een “ zwak “ voor Harry. Hij is zo leuk en sympathiek. Ik gun hem alle geluk van deze wereld. En ......natuurlijk ga ik kijken zaterdag op tv.

   Yvonne

   Verwijderen
 7. Koning Pieter, koning Bernhard en koning Claus waren ook geen echte koningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In 2000 trouwde prins Maximilian van Lichtenstein met Angela Brown, een Panamese vrouw met Afrikaanse roots.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het een heerlijk sprookje, dus ik ga zeker ook (een deel) van de bruiloft kijken.

  BeantwoordenVerwijderen