Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 8 mei 2018

Gratis spelen en dieren kijkenEr zijn in mijn kant van de stad Groningen, de Oostkant,  heel veel kleine speeltuintjes met glijbanen, wipkip, schommels, een speel/klimhuisje en dergelijke. Dit is erg leuk! In de directe omgeving van woningen is vaak wel een speeltuintje. Dat is zowel bij het huis van mijn ene dochter als bij de woning van de andere dochter het geval.

Daarnaast zijn er hier 3  kinderboerderijen waar kinderen dieren kunnen zien en aaien en tegelijk kunnen spelen in de speeltuin.


Op de boerderij van Boegbeeld vind je verschillende dieren, zoals koeien geiten en schapen, varkens, pony’s, kippen, konijnen en cavia’s. Elk dier is natuurlijk speciaal, maar Eva het grote varken dat kunstjes kan is letterlijk het boegbeeld van Boegbeeld. Deze kinderboerderij is een combinatie van speeltuin en boerderij.


Ook de Beestenborg is een combinatie van speeltuin en kinderboerderij.

Daarnaast is er Boerderijum, met een kleine dierenweide en een speeltuin.
Het zijn leuke gratis uitjes! 


En er komt nu ook een natuurspeelplaats vlak bij de golfbaan.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/kardinge/nieuws/natuurmonumenten-start-met-aanleg-speelnatuur-kardinge Ook deze is gratis toegankelijk. 
Zijn er bij jou in de buurt ook leuke gratis speelgelegenheden?

6 opmerkingen:

 1. Hier op het platteland helaas niet. Maar bij ons huis in de stad destijds beslist wel. Er is veel gratis vertier te vinden!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tegenover mijn huis een speelgelegenheid. Vijftig meter links de start van een natuurspeelplek, met evenwichtsbalken enz. 750 meter verder gevolgd door een echte speelplek in gemaakte natuur. Met zand spelen, een vlot over een sloot trekken. Te veel om op te noemen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas is hier één speelveldje met veel hondenpoep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons een zandbak met veel kattenpoep.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In mijn woonplaats (dorpje) een hele grote omheinde speeltuin en een heel kleintje. Het schoolplein is na schooltijd ook toegankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om de hoek in ons dorp 2 schommels, een wip-wap, een houten ooievaar en een voetbaldoeltje. Leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen