Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 2 mei 2018

Is jouw privacy gewaarborgd?

Op 25 mei wordt de nieuwe privacywet van kracht. Op mijn werk ben ik druk bezig om formulieren in te vullen voor alles waarbij de privacy in het geding is.
Waarom bewaar ik het, hoe lang, wat staat er precies in.
Een grote klus. Het effect is dat ik heel veel gegevens weggooi, dan hoef ik ook geen formulieren meer in te vullen. Misschien gooi ik wel te veel weg, ik hoop het niet. De wet maakt wel dat ik me bij alles afvraag met welke doeleinden ik gegevens bewaar en dat vind ik een positief effect van de wet. Want waarom zou je persoonsgegevens bewaren als je er niets mee doet en het niet nodig is dat je ze bewaart. Dan kun je privacygevoelige informatie beter verwijderen.

En hoe zit het met dit weblog, moet ik daar ook aan privacywetgeving voldoen?
Als je met je naam of met je alias reageert, dan ben worden jouw reacties geplaatst onder deze naam.
Die blijven staan zolang dit weblog actief is. 
Er  is een mogelijkheid om anoniem te reageren, dus als je daarvoor kiest dan kan dat.
Mocht je spijt hebben van een reactie en je kunt die zelf niet meer verwijderen, dan kun je mij verzoeken om de reactie weg te halen. Mail dan naar zuinigaan@gmail.com met vermelding van datum en tijd van de reactie, dan haal ik die weg. Zonder opgaaf van datum en tijdstip is het niet te doen, want ik kan niet filteren op naam van degene die gereageerd heeft en bijvoorbeeld alle reacties van "Jan" vinden en verwijderen. 
Ik registreer geen IP adressen, Blogger telt alleen aantallen pageviews en die zijn niet gekoppeld aan persoonsgegevens, alleen aan de landen waaruit deze lezers afkomstig zijn.

Het lijkt mij dat ik in verband met deze privacywet verder niets hoef te doen, behalve dan op mijn blog zetten dat er altijd de mogelijkheid is om eerdere reacties te verwijderen.
Mocht jij denken dat het anders is, dan hoor ik dat graag, vertel er dan svp even bij wat en hoe!

4 opmerkingen:

 1. Ja je maakt gebruik van Google Adsense, dus je dient wel een privacy verklaring op te stellen. Vanaf de computer mail ik je straks wel even een link van een pagina met een ‘generator’ voor een verklaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En als je geen Adsense gebruikt (zoals ik), moet het dan ook? Of is een opmerking zoals Zuinigaan dat reacties evt op verzoek verwijderd kunnen worden als je even mailt?

   Verwijderen
  2. Oh Adrianne ik zie nu pas je vraag. Ja, alle bloggers waar mensen een reactie achter kunnen laten op het blog, dienen een privacy verklaring op hun blog te hebben. Helaas... ik heb de mijne net aangepast, kijk er gerust op voor inspiratie en creatief knippen en plakken voor je eigen blog. Scheelt je ruim twee avonden werk en een extra rimpel :)

   Verwijderen
 2. https://www.rug.nl/society-business/increase-your-knowledge/mooc/courses/2017/understanding-the-general-data-protection-regulation

  Misschien is bovenstaande link nog toegankelijk?

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen