Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 28 augustus 2018

Bestelde beddengoed is binnen!

Omdat ik meer geld wilde uitgeven aan dingen die niet hoognodig waren, ik kon desnoods ook wel zonder, bedacht ik, dat ik wat nieuw beddengoed te kopen. Uiteindelijk besloot ik het volgende te bestellen:
2 hoeslakens voor mijn bed
1 hoeslaken voor een eenpersoonsbed
1 dekbedovertrek voor een eenpersoonsbed.

Totale kosten: €68,95.
Het ziet er goed uit. Voor mijn bed heb ik een bordeauxrode en een kobaltblauw hoeslaken.
Mooie kleurtjes!
dekbedovertrek
Voor een eenpersoonsbed een rood hoeslaken en een mooie dekbedhoes met dolfijnen en vissen.
Ik ga ze eerst wassen voordat ik ze in gebruik neem en dan gooi ik 3 van de slechtste hoeslakens en een dekbedhoes weg. Hoewel, het hangt er van af hoeveel ruimte er in mijn kast is, want mijn jongste dochter vindt de dekbedhoes die ik weg wilde doen zo heerlijk zacht.  Dat roept de vraag op of ik die 33 jaar dekbedhoes echt weg moet doen. Hij is niet vaak gebruikt, want saai blauw/wit gestreept, maar inderdaad wel lekker zacht geworden in die 35 jaar dat hij in gebruik is.

7 opmerkingen:

 1. Een nieuwe dekbedhoes kan een slaapkamer een hele nieuwe sfeer geven vind ik altijd. Ik heb recent de hoezen van de Lidl ontdekt en ben daar helemaal blij mee. En ze kosten maar 25,-!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben de linnen hoezen van de Ikea. Lekker warm in de winter en koel in de zomer. Kost wel wat maar dan heb je iets

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou van de oude hoezen tasjes naaien, heb ik zelf ook gedaan, reuze praktisch en goed voor het milieu

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou die ook recykleren en de stof gebruiken om keukenschortjes mee te maken.

   Verwijderen
 4. Geheel kondo: als je dochter de dekbedhoes zo prettig vindt, mag zij hem bewaren :)

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ......en daarom heb ik de gewoonte om pas iets nieuws te kopen als het oude echt op is. Ook mijn neefje en nichtjes vinden de dekbedhoezen (zijn iig minstens 20 jaar geleden aangeschaft) op de logeerbedden zo lekker “knuffelig”. Over de kleur (verwassen blauw en lichtblauw) heb ik ze nog nooit gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al jaren alles wit. Vind ik makkelijk, staat lekker fris, verkleurt niet, wordt niet vaal, kun je lekker heet wassen af en toe, en raakt nooit gedateerd. De dekbedhoezen heb ik al vele jaren, de hoeslakens vervang ik wel af en toe als ze te dun worden. Meestal doe ik dat soort textiel, maar ook versleten handdoeken, naar het dierenasiel. Daar zijn ze er altijd blij mee. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen