donderdag 23 augustus 2018

Nieuwe receptuur met dezelfde heerlijke smaak - dat is dan 33,33% duurder!

Gisteren kocht ik nieuwe harde brokjes voor mijn kat. In juli kostte een pak van 1 kg nog €2,25, maar nu kostte zo'n zelfde pak ineens €2,99. Er staat op: Nieuwe receptuur met dezelfde heerlijke smaak!
Nou voor die nieuwe receptuur betaal je dan 33,33% meer! Dat is een niet geringe prijsverhoging.
Wat is het verschil?
Ik had nog één oud pak, dus ik heb de ingrediëntenlijst vergeleken.
In plaats van 10% vet, zit er nu 11 % vet in.
In de oude brokjes zit 4% zalm en 4% koolvis. In de nieuwe brokjes zit 4% vis in totaal, waarvan minimaal 3% zalm. In de oude zaten kleurstoffen. In de nieuwe zitten geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen.
Rechtvaardigt dat een prijsverhoging van 33,33%? Ik vind van niet.
Oude verpakking
Ik hoop maar dat poes die nieuwe brokjes nog steeds lekker vindt!

13 opmerkingen:

 1. Er is niet alleen een prijsverhoging bij die kattenbrokjes maar tevens een lagere kwaliteit aangezien in de nieuwe receptuur meer vet zit en minder vis : 1 % meer vet en totale hoeveelheid vis is nu 4 % ipv 8 % zoals voordien. Ik vraag me af daar welk ander ingrediënt die weggelaten hoeveelheid vis dan vervangen werd om een nog even groot volume product aan te bieden of werd de inhoud kattenbrokjes per verpakking verlaagd ? liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inhoud heeft niets met percentage te maken en de vis werd hoogstwaarschijnlijk vervangen door een graanproduct, lekker goedkoop. Dat betaal je later terug aan dierenartsrekeningen.

   Verwijderen
  2. Ik bedoel dus volume heeft niets met percentage te maken, dat staat los van elkaar.

   Verwijderen
 2. Ik zou bij de fabrikant informatie vragen waarom het zoveel duurder is geworden. Bij de d.een is 4 kilo 10 euro. Wie weet is het bij andere winkels ook goedkoper?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik raad aan eens te kijken voor Carocroc, een relatief goedkoop product dat kwalitatief prima is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou een betere brok kiezen. Je eet zelf ook goed dan moet je je kat ook geen rommel met bijna alleen maar graan geven. Het is geen vegetarier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is geen veganistisch kattenvoer; slecht voor de CO2 uitstoot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kat is dan ook geen veganist dus helemaal prima dat het geen veganistisch voer is.

   Verwijderen
 6. Dat gaat met veel producten zo, ze willen aan je verdienen. Gisteren wou ik hennepzaad kopen bij AH en wat schetst mijn verbazing, andere verpakking, zelfde inhoud maar 80 eurocent duurder, heb het mooi laten staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 11% vet, 4% vis... wat is de overige 85% dan ????

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Boodschappen na de zomerperiode zijn opnieuw duurder geworden. Als je een prijzenboek bijhoudt dan is dat duidelijk te merken. Ook met producten die niet veranderd zijn qua volume en samenstelling.
  En spannend wat jouw kat vindt van die product verandering...

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.