Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 19 augustus 2018

Vaak naar de bioscoop

Nou ja, vaker, ik kan beter schrijven: heel vaak naar de bioscoop!
Sinds een kleine week heb ik een abonnement op de bioscoop. Het was een actie-aanbieding, het abonnement kostte 30 euro voor drie maanden.
Vanavond ga ik om 17:30 uur naar de film en dan later op de avond ga ik nog weer naar een film.
Daarmee ben ik dan in één week 7 keer naar de film geweest!
Haha en dat terwijl ik in de afgelopen jaren hooguit één of twee keer naar de film ben geweest!
Waarom zo vaak naar de film?
Omdat het kan met het abonnement!
Over ruim een week ga ik weer aan het werk en dan heb ik niet meer zo veel tijd, dan zal mijn bioscoopbezoek zich al snel beperken tot hooguit 1 à 2 keer per week.
Ik had eigenlijk vanaf mijn pensioen half oktober een gewoon abonnement willen nemen, maar een normaal abonnement neem je voor tenminste 4 maanden en dan is het al vroeg donker en misschien glad. Eigenlijk niet heel geschikt! Daarom heb ik nu een actie-abonnement voor 3 maanden, dat stopt automatisch op 12 november.
Welke films heb ik gezien?
On Chesil Beach
Adrift
Molly's game
The spy who dumped me
Crazy rich Asians
              Vanavond:
The book club en Mamma mia! Here we go again!

Het is een beetje de vraag of er voor mij in de komende weken nog genoeg leuks overblijft om uit te kiezen, want het aanbod wordt natuurlijk niet wekelijks volledig vernieuwd.

Zuinig?
Als je echt zuinig wilt doen, dan ga je helemaal niet naar de film, maar als je wel eens een tijdje vaak naar de film wilt, is een abonnement een goede oplossing.
Nu haal ik de kosten van het abonnement er helemaal uit, want een normaal kaartje voor senioren (=65+) kost €9,00 per persoon.

10 opmerkingen:

 1. Leuk, hoor! Ook grappig om het zo voor een paar maanden te doen. Ik denk dat je, als je het voor bijv. een heel jaar doet, op een gegeven moment als een verplichting gaat ervaren: ik MOET nog een keer naar de bioscoop om mijn abonnement er uit te halen. Misschien blijf je het ook zo doen? Elk jaar een paar maanden een abonnement, en daarna weer even niet?

  In ieder geval veel plezier gewenst vandaag. En jeetje, wat komt je pensioen ineens dichtbij, nog maar twee maanden dus. Spannend & leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is leuk, zo’n actie abonnement! Ik heb een jaar zo’n abonnement gehad, maar zoals PetraH ook schrijft voelde het op een gegeven moment als een verplichting en haalde ik het er ook niet meer uit. Zo 3 maanden is eigenlijk helemaal perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh, zou niets voor mij zijn, ik zou me direct al "verplicht" voelen om zo veel mogelijk naar de film te gaan om het abonnementsgeld eruit te halen. Maar ik moet er eerlijk bij zeggen, dat ik gewoon niet zo van films kijken houd. Ik kijk zelden tv, en dan zeker geen films. Ik kijk liever op mijn laptop naar wat ik op dat moment wil bekijken, en dat zijn dan meestal documentaires of levensverhalen.
  Als je films kijken leuk vind, dan lijkt me zo'n abonnement superleuk. Je probeert er die paar maanden zoveel mogelijk uit te halen, en tegen de tijd dat je het toch wel een beetje zat wordt om steeds naar die bioscoop te gaan, of het aanbod niet leuk vind of je je verplicht gaat voelen, is het abonnement alweer afgelopen.
  Veel kijkplezier de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ADrift was een top film
  Ik reis voor een extra goede film zelfs 25 kilometer naar Den Haag, bioscoop Buitenhof. Niet alle betere films worden in alle bioscopen vertoond.

  Een goede film maakt me relaxt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mama Mia is super en samen met een vriendin gaan we naar de 50 + bios hihihi voor €7.50 per persoon. Persoonlijk geniet ik altijd zo van mijn filmavondjes! Dus wens je veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat leuk! Vorige week met mijn leasedochter naar Mama Mia geweest. Leuke film!
  Heel veel plezier met je abonnement!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hoor, zeker als je van films houdt. Wij kochten ze wel eens met rente punten, jammer genoeg mag je tegenwoordig nog maar 1 abonnement per houder kopen :-/ heel jammer want wie gaat er nu alleen naar de bios.
  heel veel kijk plezier van je abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, niemand gaat alleen naar de film......

   Gerhard Hormann gaat wekelijks op vrijdag naar de film en ziet dan wel tot 5 films op een dag. Niet alleen Gerhard gaat alleen, ook ik ga alleen en ik zie steeds meer mensen alleen gaan.

   Ik denk dat de andere helft van Nederland die wel naar de film zou willen, maar een partner heeft die er niet van houdt, of vrienden die net dje andere film willen zien, die jij niet wilt kijken, enz. Mens je moet soms je hele adressenboek afbellen, om samen te gaan.

   Als je een film wilt zien, dan ga je gewoon. Op de bank thuis hangen omdat je niemand hebt, is tegenwoordig niet meer nodig!

   Verwijderen
 8. Ik ga ook graag naar de bios, ook omdat ik dan echt blijf kijken en thuis dwaal ik vaak af. Bovendien zijn sommige films mooier als je het op groot doek ziet. Geniet van je abonnement. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een tijd lang een pathe abonnement van 20 euro per maand gehad, erg prettig met weinig geld. Je hebt het er in 2x uit en ik ging meestal 4x per week.

  BeantwoordenVerwijderen