woensdag 31 oktober 2018

Een goede oplossing tegen nachtelijke spierkrampen in de benen?

Helaas heb ik 's nachts nogal eens kramp. Soms rond mijn enkels, of onder de voet, of in de tenen, maar ook in de kuit (vaak heel pijnlijk!) en ook spieren in mijn bovenbeen willen wel eens verkrampen. Als ik pech heb, dan treedt dit verschijnsel in beide benen tegelijk op.
Het is hinderlijk en pijnlijk en als ik 's nachts kramp krijg, dan komt die kramp in één nacht vaak verschillende keren terug. 

Ik heb magnesium geprobeerd, maar dat hielp niet. Ik kreeg er alleen diarree van.
Sinds een maand draag ik weer mijn speciale bedsokken en tot mijn verbazing heb ik sindsdien geen kramp meer gehad.
Misschien is het toeval, want dat zou natuurlijk kunnen, maar hoe dan ook ben ik er heel blij mee dat ik al weer wekenlang geen kramp heb gehad.
Zulke sokken, met geschoren angora en wol

15 opmerkingen:

 1. Ik heb hier ook wel eens last van. Naar mijn idee heb ik het vaker als mijn benen 's nachts teveel afkoelen. Dus als het heel koud is, of als ze per ongeluk bloot liggen. Dus ik kan me voorstellen dat het dragen van sokken helpt tegen dat afkoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij helpt de combinatie sokken in de winter en magnesium

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gek genoeg heb ik er nu veel minder last van dan afgelopen zomer, toen was het elke nacht raak terwijl het toch heel warm in de slaapkamer was.
  Soms is vooral rechterbeen zo gevoelloos dat het als een blok hout voelt. Vaatonderzoek gehad maar doorbloeding is ok.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Trouw magnesium slikken en een stukje zeep onder mijn hoeslaken bij het voeteneinde (dat laatste is meer van baat het niet dat schaadt het niet) maken dat ik minder last heb. En genoeg drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet vooral veel water drinken! Overdag minimaal 1 liter naast je koffie en thee. Dat helpt zeer zeker. Ik vind het ook moeilijk hoor,zoveel water te drinken, maar ja, wat wil? Lekker slapen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou best eens kunnen. Ik had vroeger vreselijk veel en vaak last van krampen in voeten en kuiten. En eigenlijk al jarenlang nu vrijwel nooit meer. Wat is er veranderd: ik ben (veel) meer gaan drinken, vooral water en ook meer thee, naast de koffie. Geen frisdrank enzo.

   Verwijderen
 6. Stukje sunlightzeep tussen de lakens werkt bij mij heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de groene vrouw staat een blog over magnesium spuiten. :-) Dan word het beter op genomen. Ik maak zelf een spray van die zoutkorrels en water . Maar het is ook in olie te krijgen om in te masseren .Maakt wel verschil bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik slik sinds een paar jaar Inhibin ,nee geen fijn spul .Ik zat regelmatig op de rand van mijn bed bijna te janken van de pijn terwijl mijn man de '' bulten'' weg probeert te masseren .Ik kan op zo'n moment ook niet lopen alleen zitten .Andere dingen werken niet helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van kalium tekort kun je ook spierkrampen krijgen en ook als je te weinig drinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mij helpt is savonds een banaan eten, bedsokken en genoeg drinken. Vooral dat genoeg drinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk, dat warmte helpt. Als ik kramp krijg in mijn voet, trekt de pijn weg als ik mijn voet op een warmwaterzak leg.
  Ideetje?
  Maar nu ga ik sokken proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier heb ik er in m'n zwangerschap altijd last van. Ajjj, ik word er in de nacht echt wakker van en soms ligt m'n voet dan bijv. helemaal gestrekt, omdat de boel helemaal verkrampt is. Buiten m'n zwangerschappen eigenlijk nooit last van. Ik ben bang dat het aan de hormonen ligt. Wel of geen sokken maakt geen verschil en ook heb ik het niet koud in de nacht. Fijn dat je een oplossing hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Logisch, kaliumtekort in zwangerschap. Bespreek het eens bij je verloskundige. Er is zeker wat aan te doen bv door meer kalium te eten.

   Verwijderen
  2. Nope, ik had geen tekorten, ben uitgebreid getest vanwege eerdere tekorten. Alle vitamines, blabla zijn de revue gepasseerd ;)...

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.