Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 29 oktober 2018

Een winkel van de Lidl in mijn wijk

Ruim een jaar geleden, op 10 oktober 2017, schreef ik hier dat er een winkel van de Lidl in mijn buurt komt. Het leek mij leuk om meer keuze aan supermarkten te hebben in mijn eigen wijk.
Jullie hadden misschien gedacht dat ik vergeten was in dit blog te berichten over de opening van de nieuwe Lidl in mijn woonbuurt. 
Nee hoor, ik ben het niet vergeten, er is een jaar voorbij, maar die winkel is er nog steeds niet. Het schiet nu wel redelijk op, de winkels die er zaten zijn uit het pand verdwenen en het pand is zo goed als volledig verbouwd, maar toch gaat het maar erg langzaam, die nieuwe winkel. Waarom dat zo enorm lang moet duren, dat weet ik niet.
Er hangt nog geen aankondiging op de ramen wanneer de winkel open gaat, er liggen nog bouwmaterialen op de vloer, er is nog geen vloerbedekking. Het kan gemakkelijk nog twee maanden duren voordat deze winkel geopend wordt, als ze in dit tempo doorgaan. Dat had ik eerlijk gezegd in oktober vorig jaar niet gedacht.
Ik denk wel dat er uiteindelijk een winkel komt, maar ze nemen alle tijd! 

7 opmerkingen:

 1. Bij ons in de wijk ging het ook tergend langzaam voordat de L.idl de deuren opende en zijn erg blij dat deze vestiging er is. Maar ik moet wel zeggen dat ze het bestaande pand tot de buitenmuren aan toe gestript hebben. En meteen vloer- en overige isolatie hebben aangebracht. De wijk waar ik woon is van begin jaren '70 vorige eeuw. Ik merk ook dat het sinds de L.idl er zit, het erg lang duurt voordat het zegelboekje van de Zaanse kruidenier vol is. Bij de L.idl is het ook altijd druk. De naastgelegen andere supermarkt krijgt iets minder klandizie hoewel het niet de duurste supermarkt in de regio is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn wijk en ook mijn woning is van begin jaren '70. Volgens mij is dit pand van de Lidl uit begin jaren 80. Ook dit pand is volledig gestript, alleen de muren en het dak stonden nog. Misschien duurt het daardoor zo lang?

   Verwijderen
  2. Lidl richt de nieuwe winkels zo milieuvriendelijk en energiebesparend in. Dat zal misschien meer tijd kosten!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk dat je een spammer hebt zie bericht hierboven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg blij met de Lidl in t wijk. Kwaliteit voor n lage prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe al jaren al mijn boodschappen bij de Lidl, goede spullen voor een lage prijs.
  De XXL aanbiedingen zijn ook fijn, lagere prijs een ook nog 20% meer inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen