woensdag 3 oktober 2018

Gezellig uit eten met collega

Gisteravond ging ik uit eten met mijn oud-collega. Wij hebben jarenlang samen een werkkamer gedeeld en we kennen elkaar heel goed. Het was jammer dat zij op een gegeven moment vertrok, want het contact was altijd leuk. Daarom spreken we regelmatig samen een activiteit af. We gaan samen naar lezingen of we gaan samen uit eten. Dat is een goed moment om weer even bij te praten. Verder sturen we elkaar berichtjes via de chatfunctie van facebook.

Gisteravond dus een etentje in een tapasrestaurant, ieder een glas wijn, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht en een kan kraanwater. Alles met korting met de AH restaurantactie. Ik las laatst in de krant dat veel restaurants er eigenlijk geld op toe moeten leggen omdat zo'n restaurantactie helemaal niet uit kan.
Het restaurant zat flink vol, het was echt druk. Op het laatst was ieder tafeltje bezet. Dus de omzet moet goed zijn geweest.
We hebben genoten van het samenzijn en van de hapjes en van de vriendelijke bediening en besloten tot een ruime fooi van 20%. Met zo'n restaurantactie met 2 driegangendiners voor de prijs van 1 kan dat ook gemakkelijk.

De volgende keer gaan we samen ergens lunchen en bespreken we mijn ervaringen met mijn pensioen.

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat het gezellig was! Je schreef dat je hooguit 1,5 liter wijn per jaar dronk. Drink je bij etentjes ook wel eens geen wijn?
    Die restaurantactie is inderdaad een rare actie, want AH betaalt helemaal niets! En extra klanten leveren deze acties niet op, want het schijnt dat ze alleen komen als dat met een actie kan.
    Veel groetjes,
    Grietje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik drink lang niet altijd wijn bij een etentje, soms ook suikervrije frisdrank.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.