zondag 13 januari 2019

Stroom en gasverbruik in de afgelopen week - één van mijn laatste werkweken vóór mijn pensioen

In de afgelopen week heb ik 3 dagen gewerkt. Daardoor was ik 3 dagen afwezig en dat merk je in het energieverbruik! Nog 7 werkdagen werken en dan stop ik. Komende week en de week daarna 2 dagen per week en de laatste week 3 werkdagen. Dus dan zal het energiegebruik ongetwijfeld toenemen.

Wat verbruikte ik in de afgelopen week?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 2):

GAS ->   18,2 m3.
In week 1 gebruikte ik  20 m3.

STROOM -> 11  kWh
In week 1  gebruikte ik 18 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €15,56
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen daar nog bij.


De afrekening van de vorige energieleverancier laat nog op zich wachten. Vorig jaar ontving ik op 19 januari de afrekening van de leverancier die van jan. '17- jan '18 energie leverde. Dat was verrassend snel, de toezegging was dat ik die na ongeveer een maand kon verwachten. Een dergelijke toezegging kreeg ik nu ook.

11 opmerkingen:

 1. Hallo zuinigaan,

  Sinds kort volg ik jouw blog, erg interessant vind ik om te lezen wat je uitgeeft aan o.a. boodschappen en wat je kwijt bent aan stroom en gas. Ik ben zo onder de indruk van jouw lage stroomverbruik. Hier ook alle stekkers er altijd uit, led lampen, zuinige apparatuur, maar toch kom ik maar met veel moeite op 13 kwh en meestal zit ik boven de 15 kwh per week. Ik zet wel elke avond mijn elektrische deken aan en gebruikte tot voor kort ook nog wel eens de droger. Ook is mijn televisie geloof ik niet zo zuinig. Hier zal dan wel het verschil met jou in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik snap op mijn beurt niet zo goed waarom anderen zo'n hoog stroomverbruik hebben. Ik zit op SLIM energieinzicht.nl en daar geven ze voor iedere dag de verbruiksgegevens van vergelijkbare huishoudens. In de afgelopen week verbruikte ik tussen 21 en 44 cent per dag, terwijl vergelijkbare huishoudens per dag tussen €2,10 en €2,31 verbruiken.
   Mijn droger heb ik aan mijn oudste dochter gegeven, ik heb op mijn zolder genoeg droogruimte, het was wel een zuinige Miele trouwens.
   Doe je bij je TV wel de stekker uit het stopcontact?

   Verwijderen
 2. Wow dat is wel een heel groot verschil in verbruik zeg! Dan doe ik het ook nog netjes. Alleen op een gegeven moment is het echt een sport om zo laag mogelijk te zitten qua verbruik merk ik aan mezelf haha.
  Ik zal me ook eens aanmelden voor de site die je noemt.
  Als je genoeg ruimte hebt om te drogen dan kan je goed zonder droger inderdaad. Ja ik trek de stekker van de tv er altijd uit. Bedenk me nu wel dat mijn cv ketel niet meer de jongste is. Misschien dat die ook wat meer stroom vraagt dan die van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn CV ketel is vrij nieuw. Mijn stroomverbruik is vooral flink gedaald na aankoop van een super zuinige koel-vries combinatie.

   Verwijderen
  2. Dankjewel voor je reactie. Mijn koel-vries combinatie is A+ en dus minder zuinig inderdaad!

   Verwijderen
 3. Ik denk dat weinig mensen zo zuinig kunnen zijn als Zuinigaan,...maar ik lees graag elke week haar boodschappenlijst en gas/stroomverbruik. Ik haal het net niet, ik zit bv op 666 m3 gas en 1100 kwh stroom, maar het blijft prettig om het verbruik van een ander te lezen. Als richtlijn, als streven, niet perse als doel, want we verschillen ook wat. Ik ben hele dagen thuis, met vaak de radio aan, en kan ook niet de allernieuwste zuinigste koelvriescombinatie kopen,ik voel me daar niet schuldig over. Ik kom aardig in de buurt en dat met mijn beperkte middelen.

  Fijn dat je de meterstanden nog steeds trouw deelt Zuinigaan, en het zal wel iets veranderen als je meer thuis bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens! Leuk om jouw jaarverbruik te lezen. Ik ben heel benieuwd waar ik dit voorjaar op uit kom. Ben pas sinds een paar maanden bewust bezig met minder verbruiken. Zat eerdere jaren rond 1400 kwh en 750 m3. Dit gaat nu sowieso omlaag gelukkig :)

   Verwijderen
 4. Fijn dat je het blijft delen. Super zuinig gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik stook de laatste tijd op elektra. Mijn econoheats staan dagen aan en ik kocht een straalkachel van 2000 watt.
  De reden is dat ik meer opwek dan dat ik verbruik. Gelukkig heb ik nog steeds de terugdraaimeter.

  Ik had verwacht dat ik per 20 januari van Nuon zou moeten overstappen. Zij vonden per 31-12 het contract van een jaar wel welletjes.
  Mede daarom heb ik nu 475 m3 verbruikt. Het scheelt twintig dagen in deze warme winter. Ik verlang naar vorst, omdat we volgend jaar zomer minder insecten hebben met een goede vorst. Ook minder kans op stormachtige winden.

  Ik wijzigde mijn gasstel om naar inductie.
  Met deze warme winter zal ik ook volgend jaar ruim beneden de 500 m3 blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige cijfers weer! Mijn verbruik (als thuiswerker) in week 2: 30m3 gas en 14 kwh. Met elektriciteit kan ik je bijhouden, maar met gas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanaf 1 februari wordt dat waarschijnlijk anders! Hoewel ik dan meer ochtenden wil zwemmen! Dat is opstaan om 9:00 uur. Met de thermostaat op 16 graden ontbijten en dan door naar het zwembad. Pas na het zwemmen komt de verwarming aan.

   Verwijderen