zondag 3 februari 2019

Gas- en stroomverbruik in de afgelopen week

Het was mijn allerlaatste werkweek en dus was ik 3 volle werkdagen buitenshuis bezig. Dat scheelt in de winter met name in het gasverbruik.

Wat verbruikte ik in de afgelopen week?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 5):

GAS ->   25,4 m3.
In week 4 gebruikte ik  26,6 m3.

STROOM -> 11  kWh
In week 4 gebruikte ik 14 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €20,67
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

Vanaf 6 januari heb ik een andere energieleverancier. Bij de vorige overstap was de afrekening op 17 januari bekend en het jaar daarvoor op 15 januari, maar ik heb bij deze nieuwe overstap nog niets vernomen van de vorige energieleverancier.

In de bevestigingsmail over het stoppen van de levering was de toezegging dat ik binnen 6 weken bericht krijg. Dat is uiterlijk op 16 februari. Zou het echt zo lang duren voordat ik een afrekening krijg? Als het goed is, krijg ik een flink bedrag aan teveel betaalde voorschotten weer terug, volgens mij ruim 350 euro!

6 opmerkingen:

 1. Bij ons duurde het deze keer ook heel lang: 18 nov de meterstanden doorgegeven en binnen 8 weken zou de eindnota komen. Dat vond ik al rijkelijk laat maar hij kwam pas op 22 januari, zo'n 9 weken later, en het geld (ruim 400 euro) enkele dagen geleden, dus na ruim 10 weken.
  Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf gaf ik altijd teveel op aan verbruik, zodat ik altijd wat terug zou krijgen. Vorig jaar ging mijn energieleverancier failliet. Kon ik fluiten naar mijn teveel betaalde voorschotten. Ik heb er van geleerd en doe het nu veel reëler!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat naar! Ik hoop maar dat dit mij niet overkomt! Ik was bij Vandebron en ben nu bij Greenchoice. Wikipedia: "Vandebron werd eind 2016 uitgeroepen door de Consumentenbond tot beste energieleverancier van Nederland. Daarnaast werd het bedrijf beoordeeld als één van de groenste energieleveranciers."
   Dat moet goed komen, toch?

   Verwijderen
  2. Vandebron duurde bij mij ook de volle 6 weken voor ik de eindafrekening kreeg.

   Verwijderen
  3. M'n zus en zwager hebben dit afgelopen jaar ook gehad. Weet even niet welke leverancier dit was, die zijn hun teveel betaalde voorschot hoogstwaarschijnlijk ook kwijt.

   Verwijderen
 3. Veel te veel, ik betaal liever paar euro bij. Toch nog de winter doorgewerkt scheelt hoop gasverbruik:)

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.