donderdag 4 april 2019

32 miljoen euro om namen van ministeries te veranderen

Eergisteren werd bekend dat het 32 miljoen euro kostte om namen van ministeries te wijzigen. 
Het ministerie van "Veiligheid en Justitie" werd "Justitie en Veiligheid"
"Economische Zaken" werd "Economische Zaken en Klimaat" en ook het ministerie van "Infrastructuur en Milieu" kreeg een andere naam en werd "Infrastructuur en Waterstaat".
Dat alles kostte handenvol geld, belastinggeld uiteraard, want dat is de bron van inkomsten voor de overheid.
Zijn deze naamswijzigingen nuttig? Ik heb mijn twijfels, in ieder geval wat Justitie betreft. Dat is alleen met verwisselen van woorden.
Persoonlijk vind ik 32 miljoen euro wel heel veel geld voor naamsveranderingen. Had dat geld niet veel beter besteed kunnen worden?
Op zich is het goed voor de werkgelegenheid van ICT-ers, drukkers en andere betrokkenen, maar toch, ik had liever gezien dat dit geld besteed werd aan andere zaken.
Wat vind jij?

8 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt verspilling van geld!! Dat geld had beter besteed kunnen worden aan klimaat (i.p.v. de naam van het ministerie te wijzigen zorgen voor een voordelige transitie voor de burger), zorg, onderwijs, defensie, noem maar op. Er zijn zoveel maatschappelijke doelen waar het aan gegeven kon worden. Maar niet aan nieuwe visitekaartjes, briefpapier etc. Echt te zot voor woorden en dan staan de bewindslieden het ook nog te verdedigen, dat vond ik helemaal zielig.
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...en na de volgende 2E kamerverkiezingen moet er weer heel veel veranderd worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vreemde zaak,om zo met belastinggeld om te gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is zeker niet de eerste serie naamswijzigingen. Vroeger, voor 1965 had je het ministerie van Maatschappelijk werk, dat werd veranderd in Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk, na 1982 heette dit Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.
    Als je hier kijkt https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_ministeries dan blijkt dat er voortdurend wat verandert, dat er geschoven wordt met inhoud en namen.
    Natuurlijk kostten die wijzigingen destijds ook geld, alleen is dat nooit zoals nu in de openbaarheid gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.