Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 29 april 2019

Een heerlijke vakantie

De afgelopen twee weken verbleef ik in Drenthe. Ik had een ruim en luxe vakantiehuis gehuurd en ik was daar met mijn kinderen en kleinkinderen. Niet steeds allemaal, maar het paasweekend waren we er wel allemaal. Erg leuk!
Heerlijk zo'n huis, mijn jongste dochter verzuchtte dat ze zoiets zelf in de toekomst wel zou willen hebben, misschien iets dichter bij de stad Groningen. Het huis was ook heel fijn, vloerverwarming, 2 badkamers, 2 afzonderlijke toiletten, een vaatwasser, een ruime tuin met terras, 4 slaapkamers, waarvan ééntje beneden.  Het enige minpunt was dat de matrassen wat te zacht waren, waardoor het slapen niet echt geweldig lukte. Na gewenning aan de boxspring matrassen ging het wel, maar nog steeds miste ik mijn eigen lattenbodem met matras.
We wandelden en fietsen, gingen pannenkoeken en patat eten, helemaal in vakantiemodus! Dat wandelen van mij stelt niet zo veel voor, ik ging een stukje mee en dan keerde ik weer om. Dan nam ik de fiets en ging een stukje fietsen. Daardoor kreeg ik toch de broodnodige en gezonde beweging.
Het was heerlijk om mijn kleinkinderen een periode lang volop mee te maken. Hen te zien spelen en te zien hoe zeer ze al gevorderd zijn in hun ontwikkeling. Klimmen, klauteren, fantasie- en verstopspelletjes.

Als bonus hadden we het meest fantastische weer dat je je maar kunt voorstellen. Zonnig en warm tijdens het grootste deel van de vakantie.
Afgezien van de koele avonden en ochtenden echt zomervakantieweer. We lunchten en dineerden op het terras.
Het huisje stond midden tussen de bomen, een bos wil ik het niet noemen, want daarvoor stonden er in het park te veel huisjes en caravans. De vogels zongen dat het lust was en in de twee weken dat ik er woonde, kwamen alle bomen helemaal in blad. Op 15 april was alles vrijwel kaal, op wat struikjes na en nu is alles getooid met prachtig lichtgroen blad!
Ik keek uit op bomen met eekhoorns, soms zag ik er een, maar op een ochtend zag ik twee eekhoorns hoog in de bomen naast ons huis. Het was voor het eerst in mijn leven dat ik eekhoorns in het echt zag, ik kende ze alleen van foto's en films!

13 opmerkingen:

 1. Wat gezellig, zo samen in een huisje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken...
   Man en ik begonnen 12 jaar geleden als een samengesteld gezin met 7 pubers in huis. Sinds een paar maanden is ook de jongste de deur uit en zijn we eindelijk met z’n tweetjes. We raken er nu een beetje aan gewend en vinden het heerlijk!
   Voor ons (voorlopig in elk geval) geen vakanties met de kinderen :)

   Verwijderen
  2. Mijn (schoon)kinderen zijn tussen 29 en 32 jaar oud en de 2 kleinkinderen zijn tweejarigen. Ik vind het in een ruim huisje met vier slaapkamers en voldoende sanitair wel wat druk met 5 volwassenen en 2 kinderen, maar ook heel leuk!

   Verwijderen
 2. Heerlijk om net iets groter te huren dan echt nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had gekund als we campingbedjes mee hadden genomen voor de kleintjes.

   Verwijderen
 3. Klinkt als een heerlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat heerlijk! Klinkt goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed en wat had je een geluk met het weer, fijn zeg.
  Kan me voorstellen dat het voor de ukkies ook erg leuk was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog nooit eekhoorns in het echt gezien? Goed dat je ze nu dan eindelijk hebt gezien. Ik woon nu in Drenthe en ze bezoeken (bijna) dagelijks mijn tuin, maar toen ik als kind in de buurt van Rotterdam woonde, gingen we op zondagmiddag vaak even naar het Kralingse Bos, daar was een laantje waar de eekhoorntjes zo tam waren geworden dat je ze kon voeren!
  Leuk dat jullie zo'n fijne vakantie met elkaar vierden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier in het Drents-Friese Wold heb ik maar 1 keer een eekhoorn gezien in 40 jaar, maar vroeger tamme eekhoorns in Den Haag

   Verwijderen
  2. Toen ik een kind was, gingen we iedere zomer naar Appelscha, ook in het Drents-Friese Wold. Mijn oom woonde daar en had zomerhuisjes op zijn erf. Daar heb ik dus inderdaad nooit eekhoorns gezien.

   Verwijderen
 7. Klinkt heel fijn.
  Wat leuk dat je dan nu wel eekhoorntjes zag! Toen ik nog in Amsterdam woonde, fietste ik vaak door het Vondelpark en vooral in de wat achterafhoeken van het park, barst het van de eekhoorntjes. Zulke leuke beesten 😍

  BeantwoordenVerwijderen