woensdag 12 juni 2019

Pinstoring

Mijn schoonzoon WhatsAppte mij al, afgelopen maandag was er een pinstoring. Grote rijen bij de AH omdat er niet gepind kon worden.
Het bleek om een landelijke pinstoring te gaan, alleen bij de AH en bedrijven die onderdeel zijn van AH, zoals de drankenhandel Gall & Gall en Etots., zodat je alleen met contant geld kon betalen en niet kon pinnen. Het bleek te gaan om een Firewall van de KPN die uitviel en er kwam iets voor in de plaats te veel data tegenhield, waardoor alles blokkeerde.
Winkels zijn door de storing soms eerder gaan sluiten.
Ik ben dan toch blij dat ik altijd contant geld bij me heb. Ik deed die middag ook boodschappen, nog voordat de storing begon, gelukkig heb ik  helemaal niets gemerkt van de storing.  Ik was om 2 uur al weer thuis: klaar met boodschappen doen!

Ik ben dan altijd weer blij dat het contante geld nog niet afgeschaft is en ik blijf dan ook zo veel mogelijk met contant geld betalen. Niet dat ik nooit pin, soms is de rij voor de pinkassa aanmerkelijk  korter dan de rij voor de kassa waar je met echt geld kunt betalen, en dan wil ik nog wel eens kiezen voor de kortste rij.

11 opmerkingen:

  1. 2 weken geleden in Frankrijk bij de Lidl met pinpas willen betalen en tot 2x toe werd het geweigerd. Toen ook maar contant betaald.
    Later zag ik dat de 2 pogingen wel als gereserveerd stond op mijn rekening. Bellen met de bank en het bleek een Maestro storing te zijn. Geadviseerd werd het even aan te kijken, het zou na paar dagen wel verdwenen zijn en dat klopte ook.
    Alert blijven moet je dus altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het altijd wel fijn om wat cash als reserve bij me te hebben. Meestal heb ik wel een briefje van 50 bij me, verder alles met pin behalve de kapper die geen pinapparaat heeft.

    Maar pinnen wordt wel steeds moeilijker. Ik werk midden in het centrum van een stad en onderhand zijn zo’n beetje alle pinautomaten op loopafstand van het kantoor verdwenen. Er is er nog 1 over en anders kan je nog pinnen bij de AH.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik pin tegenwoordig meestal - vind ik handig bij het maken van mijn maandoverzicht - maar ik heb inderdaad ook echt altijd cash geld bij me, voor dit soort momenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Ben het met je eens, maar op termijn zal de overheid daar toch wel aan willen. Dan kan ook niks meer ‘zwart’. Je ziet al dat je nergens meer terecht kan met grote biljetten.

      Verwijderen
    2. "dan kan ook niets meer zwart"... dat geloof je echt?
      Als de overheid serieus is met zwart geld bestrijden, gaan ze niet de arme sloebers met hun contante tientje aanpakken, maar de schimmige wereld op internet aanpakken.

      Daarnaast denk ik dat op de "zwarte markt" er wel een alternatief zal opduiken voor contant geld. Overigens wel in het nadeel van de gewone consument, dit zal vooral lucratief zijn voor de boeven die over de rug van de simpele zielen weer rijker zullen worden.

      Maar de overheid vist alsnog achter het net.

      Zelf betaal ik nog regelmatig contant: wij bezoeken nogal eens tuinen waar soms ook eigen gekweekte plantjes te koop zijn, allemaal liefhebberij en het is tegen zeer zachte prijsjes (puur kostendekkend zeg maar). Die mensen beginnen echt niet aan de aanschaf en rompslomp van een pinautomaat daarvoor.

      Verwijderen
  5. Ik betaal het liefst gewoon met geld, heel af en toe, als er een lange rij staat, betaal ik met pin. Met tegenzin. Ik hou van contant!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik pin meestal en heb nog nooit een storing meegemaakt.Heb altijd geld bij me, ook voor de echt kleine aankopen. Vind allebei ok.Inderdaad lastig zo'n storing,zo vaak komt het gelukkig niet voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Door een storing bij een geautomatiseerd leerlingvolgsysteem moeten duizenden leerlingen vandaag een of twee uur langer wachten op de uitslag van hun examen. Leuk, die digitale systemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik pin soms maar ik betaal liever met contant geld. Misschien moet iedereen wat minder gaan pinnen in de winkels dan zal het geld zeker niet verdwijnen. Extraatje : de mensen achter de kassa’s leren weer rekenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De reden waarom sommige winkels eerder dicht gingen: er was niet genoeg wisselgeld aanwezig! Klanten hadden dus wel contant geld bij zich, of konden dat halen bij een pinautomaat in de buurt, maar de filialen hadden onvoldoende wisselgeld in huis. Dat verbaast mij toch wel enorm. Natuurlijk zullen er veel mensen een biljet van 50 euro hebben aangeboden bij de kassa's maar zelf werk ik ook in een winkel, je weet dat je voldoende wisselgeld in huis moet hebben omdat een pinstoring nu eenmaal altijd mogelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.