maandag 3 juni 2019

Vaker bijna gratis naar de pedicure

Omdat ik diabetes heb en omdat ik last heb van neuropathie, mocht ik tot nog toe 6 x per jaar tegen een gereduceerde prijs naar de pedicure.

In het verleden hadden diabetespatiënten nogal eens te maken met teenamputaties en erger, dat kwam door een slechte diabeteszorg. Door betere bloedsuikerinstellingen en ook door een betere voetzorg komen amputaties tegenwoordig vrij zelden meer voor. Bij betere voetzorg hoort behandeling door een gespecialiseerde pedicure met diabetesdiploma. Zij werkt samen met de huisarts en de praktijkverpleegkundige en signaleert wanneer er zich problemen voordoen en verwijst natuurlijk ook naar de huisarts of indien nodig naar de voetenpoli van een ziekenhuis.

Ik had al heel lang door de neuropathie weinig gevoel meer in mijn voeten en tenen. Daarom voel ik het niet als ik een ontsteking heb aan mijn voeten of tenen en daardoor wil een ontsteking gemakkelijk uit de hand lopen, want ik merk zo'n ontsteking pas vrij laat op, en niet bij een beginnende ontsteking. Ik moet het hebben van het goed kijken naar mijn voet, want pijn doet het niet.
Nu heb ik eind maart last gehad van een ontsteking aan mijn teen, waardoor ik kennelijk meer in de gevarenzone kwam en ik grotere kans heb op mogelijke amputaties. Dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling!

Vanaf nu mag ik daarom 10x per jaar naar de pedicure. Niet helemaal gratis, maar ik hoef niet het volle pond te betalen, ik betaal slechts een eigen bijdrage en die is 10 euro per keer. 

7 opmerkingen:

  1. Daarvoor hebben we dus een zorgverzekering. Heeft niks met gratis of bijna gratis te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het wordt inderdaad door de zorgverzekering betaald, maar ik vind het fantastisch dat de voetenzorg zo goed geregeld is!

      Verwijderen
  2. Bijna gratis is dit niet, je betaalt 100 euro per jaar aan eigen bijdrage!
    Bella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een amputatie lijkt me duurder voor “de maatschappij” dan het bijhouden van voeten. Goed blijven zorgen voor jezelf, en de eigen bijdrage maar voor lief nemen. Een gezond lichaam is zo belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij VGZ krijg ik wel alles vergoed van een behandeling, tot een maximum per jaar maar heb er ruim voldoende aan.
    Ik heb reumatische voeten en een medisch pedicure, ook in mijn vorige woonplaats had ik die al. Eigenlijk heb ik al 50 jaar een pedicure omdat mijn nagels raar groeien en en echt even goed geknipt moet worden, ik kan het ook zelf niet goed zien en erbij komen op een goede manier om te knippen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor iemand met diabetes is een LCHF voedingswijze een echte uitkomst. Is zelfs als vega te doen, wel lastiger. Ik zou zeggen verdiep je er eens in.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.