Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 2 juni 2019

Weer weinig energie verbruikt!

Het is lekker zomerweer en de zon gaat pas laat onder. Dat scheelt toch zeker in het energieverbruik!

Wat verbruikte ik in de afgelopen week?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 22):

GAS ->   0,4 m3.
In week 21 gebruikte ik 0,9 m3.

STROOM ->  12  kWh
In week 21 gebruikte ik 12 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €3,15
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Aaf,
  Ik volg je blog pas sinds kort en misschien heb je het ooit wel verteld hier, maar hoe kan het dat je zo weinig verbruikt??
  Ik woon alleen en ben best zuinig en heb ik april 14 m3 gas en 146 kwh stroom verbruikt. Nou werk ik wel deels thuis dus dat kost meer stroom. Maar kook jij niet, douche je koud, heb je geen lampen aan of zo??? Ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In april dit jaar was ik twee weken op vakantie, dus dat is een slechte maatstaf voor verbruik. Ik heb even naar vorig jaar gekeken, toen gebruikte ik in april 18,7 m3 en 47 kWh. Ik heb heel zuinige apparaten en gebruik bijna overal ledlampen.
   Ik kook wel, douche vrijwel alleen in het zwembad en was mezelf thuis bij de wastafel. Ik heb alleen 2 (led)lampen aan in de ruimte waar ik ben en niet nog ergens anders. Ik was gemiddeld 1x per week een volle wasmachine.

   Verwijderen