Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 7 juli 2019

Energieverbruik in de afgelopen week

In vergelijking tot de afgelopen week is het ineens fris! Toen ik vanmorgen naar het zwembad fietste, was het  maar 13,5 graad! Wat een verschil met de warme periodes die we nog maar kort geleden hadden!
Ook in huis is het een stuk afgekoeld, het is nu beneden 21,5 graden en in de slaapkamer is het 20,5 graad (doordat het raam open staat is het er iets frisser)

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 27):

GAS ->   0,3 m3.
In week 26 gebruikte ik 0,2 m3.

STROOM ->  11  kWh
In week 26 gebruikte ik 13 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €2,85
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat het nu wat frisser is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het wel lekker zo, 30+ is niks voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je vergeet de kosten voor brandstof voor de auto. Dat zijn ook energiekosten !

    BeantwoordenVerwijderen