Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 12 augustus 2019

Stroom en gasverbruik in de afgelopen twee weken

Het stroom- en gasverbruik is in deze periode van het jaar niet echt spectaculair. Het gasverbruik blijft vrijwel hetzelfde en ook het stroomverbruik varieert hier nauwelijks. Het is een beetje te saai om er een wekelijks bericht van te maken, daarom, net als twee weken geleden ook nu weer een bericht over de afgelopen twee weken.

Mijn gebruik in de afgelopen 2 weken (week 31 en 32):

GAS ->   0,6 m3.
In week 29 + 30 gebruikte ik ook 0,6 m3.

STROOM ->  26  kWh
In week 29 + 30 gebruikte ik 25 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze weken? 
Kosten van mijn verbruik deze twee weken, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €6,67
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

Ik verbruikte in de afgelopen twee weken iets meer stroom dan de twee weken ervoor. Dat iets hogere verbruik komt doordat ik vaker de wasmachine gebruikte. De afgelopen twee weken heb ik wel 4 keer gewassen en dat kost nu eenmaal energie!

4 opmerkingen:

 1. Zoals je zelf ook al aangeeft, je behoudt consequent een prachtig laag verbruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gelukkig is er geen grote laag ijs,dat zou nu ff lastig zijn daar mijn meer dan 200 liter en de lades van de koelkastvriezer bomvol zitten op het moment.ergens in de winter maar weer schoonmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gekke vraag misschien, maar je geeft aan dat je gasvebruik 0,6 m3 is.
  Ik houd zelf elke week mijn meterstanden bij, maar ben nog nooit een gasmeter tegengekomen die cijfers achter de komma weergeeft.
  Ik neem aan dat jij een schatting doet van de gasmeter en dit omrekent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn gasmeter heeft meerdere cijfers achter de komma. Dat hebben mijn elektriciteismeters niet.

   Verwijderen