dinsdag 10 september 2019

Ziek zijn is nooit leuk

Afgelopen donderdag was mijn kleinzoon ziek. Hij had 's nachts overgegeven en hij had voortdurend diarree. Hij kon zo niet naar de opvang en of ik wilde komen om voor hem te zorgen?
Hij was heel zielig en hing regelmatig boven het afwasteiltje. Meer dan boekje lezen en fotoboeken bekijken wilde hij niet. De ene na de andere luier vulde zich met enorm stinkende poep. Na zijn slaapje was hij al weer een stuk beter en begon vol goede moed aan zijn duplo te bouwen.
Tegen de avond leek hij al weer helemaal opgeknapt. De volgende dag is hij gewoon weer naar de opvang gegaan en ging het weer prima met hem.

Ik was al flink verkouden, maar ik was er al bang voor dat ik de buikgriep ook zou krijgen, bij mij begonnen de klachten 2 dagen later, met diarree, buikpijn en misselijkheid! Als ik iets at, ook al was dat maar een klein beetje, dan viel dat niet goed. Stekende pijn in mijn buik, maagpijn, misselijk. De diarree bleef twee dagen aanhouden. Ook had ik wat koorts, niet veel, maar genoeg om zondagmiddag uren te slapen.
Ook gisteren voelde ik mij nog niet goed, ik had het gevoel dat de diarree ieder moment weer kon toeslaan, hoewel dat niet gebeurde. Het bleef bij een vervelend gevoel in mijn buik, maagpijn en soms gierende buikkrampen.
De snotterigheid blijft nog wel even, maar daar valt goed mee te leven en hopelijk is de buikgriep vandaag weer helemaal beter, want ziek zijn verveelt heel gauw!

13 opmerkingen:

 1. Superfijn voor je kleinzoon en zijn ouders dat jij kon komen helpen toen hij ziek was. Vervelend dat je het daarna zelf ook kreeg. Het is blijkbaar wel besmettelijk dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is vervelend inderdaad. Hoop dat je je vandaag weer helemaal beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zit blijkbaar "in de lucht", want ik heb ook vanaf donderdag buikgriep gehad en pas gisteren was de eerste dag, dat ik zonder krampen en diarree was.
  Beterschap!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is bij mij ook nog niet helemaal over, maar het komt vast goed!
   Ik moet eigenlijk ook niet piepen, er zijn zo veel mensen die door ziekte altijd klachten hebben en misschien nooit weer beter worden!

   Verwijderen
  2. Je mag best wel eens een klaagblogje hebben hoor. Zelf heb je ook chronische ziektes waar je goed mee kan omgaan.
   Dan is iets extra net teveel

   Verwijderen
 4. Ook hier gaat het rond in de familie. Ik lag vorige week woensdag plat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verslikte me laatst in wat pinda's. Vreselijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk alle virusjes op de vlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me heerlijk!
   Mijn nogal kwakkelende vriendin durfde niet langs te komen, te bang dat ze besmet zou worden. De vorige keer dat ze een virus opgelopen had van háár kleinkinderen, was ze op de eerste hulp beland.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.