zondag 20 oktober 2019

Besloten geen peren meer kopen - maar toch wat gekocht

Ongeveer een jaar geleden heb ik besloten geen peren meer te kopen, want eigenlijk vind ik peren niet zo erg lekker en daarom laat ik ze vaak, als ik dan wat koop, veel te lang liggen, want geen zin in peer en daar worden ze niet beter van en vaak belandde dan een deel in de groene bak. Dus geen peren meer, besloot ik. Als kind lustte ik helemaal geen peren en de afgelopen jaren vond ik ze meestal niet lekker.

Wanneer vind ik ze wel lekker? Als ze precies rijp genoeg zijn, niet te hard en niet te zacht, maar precies goed. Daarnaast is de soort van belang. Ik geef niets om conference peren, maar wel de Doyenne de Comice. Die laatsten zijn naar mijn smaak prima eetbaar, maar meestal ook wat duurder. Dat zal wel komen omdat ze wat minder goed te bewaren zijn of zo, geen idee eigenlijk!

Peren zijn wel heel gezond en recent in de aanbieding. Ik kocht één peer voor 18 cent en later die week nog één voor 22 cent. Spotgoedkoop in feite!
Mijn oplossing voor nu: ik koop, als ik er zin in heb, één peer in de aanbieding die niet te zacht is en niet te hard en die consumeer ik dezelfde dag! 
Dan geef ik de peer geen kans om overrijp te worden en  hoef ik geen rottende peren meer weg te gooien omdat ik er steeds geen zin in had.

2 opmerkingen:

  1. Een goede manier om niet te verspillen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peren rijpen bij je thuis gewoon door. Ik ben thuis de enige die peren eet. Dus koop ik geen kilo tegelijk. Meestal twee en die houd ik goed in de gaten tot ze de juiste rijpheid hebben. Sommige peren worden alleen maar melig. Die zijn te lang in de koeling bewaard. Dit is eigenlijk het seizoen.

    BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.