zaterdag 19 oktober 2019

Boodschappen in de afgelopen week - mooi binnen budget!

Deze week kocht ik vooral heel veel groenten en voor mijn doen veel koekjes.
De groenten:
bloemkool
uien
tomaten
spruiten
paprika's
broccoli
Verder 4x een pot bonenschotel. Dit zijn zowel Mexicaanse bonenschotels als chili con carne schotels. Normaal €2,39 per pot, nu 99 cent. Heerlijk voor als ik een keer weinig tijd heb! Wat vegagehakt met gesnipperde uien er door en tortillachips er bij en wat verse tomaten en klaar is je maaltijd! Ik weet wel dat je bonenschotels nog goedkoper en misschien gezonder zelf kunt maken, maar dat kost een stuk meer tijd en met de potten uit de aanbieding ben ik snel klaar.
Ook kocht ik nieuwe vloeibare zoetstof. Ik heb een tijd terug mijn laatste flesje in gebruik genomen en ik grijp niet graag mis. Die zoetstof gebruik ik vooral in zelfgemaakte havermoutpap.

12 - 19 okt '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
2x Doyenne de Comice peer* AH 0,40
jong belegen kaas @ Coop 2,84
uien Coop 1,09
trostomaten* Coop 0,83
pompoen, ruim 1 kg* AH 2,14
bloemkool, 1542 gram* AH 0,99
spruiten* AH 0,89
puntpaprika's* AH 1,19
broccoli, 375 gram* AH 0,51
sambal, 2 potjes* AH 2,50
vegetarisch gehakt AH 1,59
busje kruiden voor gehakt AH 0,99
bonenschotel, 4 potten à 700 gram * AH 3,96
tortilla chips AH 0,76
cup a soup, 2 pakjes AH 1,00
vloeibare zoetstof (voor voorraad) Kruidvat 1,99
sojatoetje, halve liter* Coop 0,83
Snacks/ hapjes
volkoren biscuitjes, rol AH 0,79
speculaas, pak AH 0,81
minicrackers AH 1,45
Dranken
2 liter sojadrink Coop 1,76
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 29,31
Diversen
zegels AH 1,40
zelfzorgmedicijnen Kruidvat 5,28
TOTAAL DIVERSEN  6,68
TOTAAL 35,99

12 opmerkingen:

 1. Sojadrank. Soja teelt ruineert de z ameŕikaanse oerwouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geldt voor de soja die verwerkt wordt als veevoer, niet voor soja gebruikt voor menselijke consumptie. Al die vleeseters zorgen voor het verdwijnen van de regenwouden.

   Verwijderen
  2. Niet alleen de vleeseters, maar ook bij de productie van zuivel wordt heel veel soja gebruikt. Het is zo dat vlees en zuiveleters/drinkers aanzienlijk meer soja gebruiken dan de veganisten. En juist de soja voor veelteelt komt uit Zuid Amerika. De opmerking van anoniem van 8:40 uur laat zien dat zij slecht geïnformeerd is.
   Hendrika

   Verwijderen
  3. Voor de sojaproducten van de meeste huismerken - van AH weet ik het bijvoorbeeld zeker - komt de soja volledig uit Europa. Daarnaast is het inderdaad ook nog zo dat je de soja veel efficiënter direct dan indirect (in de vorm van vlees of zuivel) te consumeren.

   Verwijderen
  4. Pffff, vermoeiend hoor, altijd weer die domme soja-opmerkingen. Waar komt dat toch vandaan? Heeft de vlees- en zuivelindustrie een keer enorm tegen soja zitten lobbyen of zo?

   Verwijderen
 2. Wat is jouw budget, Aaf? Het lukt mij maar zelden om binnen mijn zelfgestelde budget te blijven... Die tip van die bonenschotels neem ik mee - ik heb gelukkig een grote voorraadkast...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn budget is 35 euro per week voor eten en drinken. Een paar jaar geleden heb ik geprobeerd om van 25 euro per week rond te komen, maar dat lukte niet goed. Door prijsverhogingen, maar waarschijnlijk ook door iets luxere keuzes van mijzelf heb ik besloten om op 35 euro te gaan zitten. Dat lukt prima, soms ga ik er ruim overheen, maar vaak ook zit ik er flink onder!

   Verwijderen
  2. Ah, dank! Ik probeerde het eerder met € 30,00, (niet alles biologisch, eet wel wat vlees en vis), maar ik heb een zwakke plek voor "stationseten", na een lange vermoeiende werkdag.....

   Verwijderen
  3. "Stationseten" kan heel verleidelijk zijn! Toen mijn moeder nog leefde en ik 1 of meerdere keren per week met de bus als mantelzorger naar mijn moeder ging, kocht ik vaak wat lekkers op het station. Beslist niet gezond, maar wel lekker!

   Verwijderen
 3. Heb je al eens gebruik gemaakt van too bood to go?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee nog nooit! De bakker in de wijk biedt soms een pakket aan en verder de Jumbo een paar kilometer verderop. Voor een alleenstaande diabetespatiënt, die vegetarisch eet en die soms wat vis eet, zijn de pakketten niet zo geschikt vermoed ik.
   Die bakker heeft waarschijnlijk veel zoete dingen en de Jumbo, vlees, kip en andere waar die ik niet wil eten.

   Verwijderen
 4. Hier ook heel veel groente deze laatste paar weken. Bloemkool is hier bijna alleen in oktober te koop dus al verschillende portie,s in de vriezer gedaan en 10 putten in't zuur. Ook 10 potten wortelen in 't zuur gedaan. Heel veel paprika in de vriezer zowel alleen uitgehold en reepjes. Gegrilde paprika Hier hebben we in de winter weer profijt van Groetjes Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.