Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 20 oktober 2019

Stroom- en gasverbruik in de afgelopen week

Iedere week noteer ik mijn gasverbruik en vanaf schrijf ik daar wekelijks een blogje over.

Mijn gebruik in de afgelopen  week (week 42):

GAS ->   4 m3.
In week 41 gebruikte ik 5 m3.

STROOM ->  13  kWh
In week 41 gebruikte ik 12 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €5,96
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

Is dat zuinig?
Ja als je het verbruik van een vergelijkbaar huishouden er naast legt, dan is dat inderdaad zuinig.
Volgens de site  SLIM.Energieinzicht.nl waar mijn het verbruik via mijn slimme meter weergegeven wordt, verbruikt een vergelijkbaar huishouden 2,5 keer zo veel gas en 5 keer zo veel stroom.

1 opmerking:

  1. Als anderen in dezelfde situatie 5x zo veel stroom verbruiken, dan doe je het heel erg goed! En gasverbruik is ook prima, zeker voor een 65+-er!

    BeantwoordenVerwijderen