maandag 14 oktober 2019

Eindelijk goed!

In het voorjaar kocht ik een nieuwe bril, maar om het montuur goed passend te maken, dat was een lange weg! Het dragen van mijn bril bleef pijn doen, dus dan stapte ik maar weer over op mijn oude bril, die zat nog steeds prima, deed nergens pijn, maar was een een beetje oud.
Die nieuwe bril verdween weer in een brillendoos en ik maakte plannen om maar weer eens langs te gaan bij de opticien. Dat deed ik in totaal 3 keer, want kennelijk wilde het maar niet lukken om de bril echt comfortabel te laten zitten.
Ik heb dat nog nooit eerder gehad dat een bril steeds maar pijn bleef doen, dan weer pijn op de neus, dan weer achter de oren.
Hoe moeilijk kan het zijn?
Anders was het altijd in één keer goed, nog nooit problemen gehad.
Ergens hoopte ik dat de bril "vanzelf" goed zou gaan zitten, wat hij natuurlijk niet deed. Het probleem was, dat de bril bij de opticien eerst wel goed voelde, maar na verloop van uren kwam de pijn. In de zaak voelde ik er nog niets van en leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de loop van de dag kwam de ellende.
Bijna had ik de neiging om het op te geven en die bril in de brillendoos te laten zitten. Wat een pokkeding! Zou het ooit nog wat worden tussen die bril en mij?

Afgelopen donderdag ging ik nog weer een keer, dat was op de dag van de lunch met oud-collega's, ik schreef er donderdag al over. Het regende dat het goot, dat maakte dat de winkelruimte van de opticien volkomen leeg was. Geen klant te zien en het personeel was aan het opruimen en stofzuigen.
Ik vertelde dat ik al 3 keer eerder was geweest om de bril af te stellen en dat het steeds maar niet lukte en dat de bril na verloop van uren toch steeds weer pijn deed.
Vorige keren was het heel druk, met rijen wachtenden voor mij en achter mij. Waarschijnlijk is er toen te weinig tijd besteed aan het goed afstellen van mijn montuur. Nu had de vriendelijke opticien alle tijd voor mij en nu is het eindelijk goed gekomen.
Ze is er zeker een kwartier mee bezig geweest!

een selfie van mijn nieuwe bril, die eigenlijk al maanden oud is 😀

6 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen Aaf, bril staat je mooi. Fijn dat 't goed gekomen is. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je bril eindelijk goed zit! Bij mij duurt dat ook altijd een hele poos hoor, en ik ga meerdere malen terug als ik een nieuw montuur heb.
    Ook je nieuwe foto bij je gegevens is leuk :)
    Esje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat er de tijd werd genomen om de bril goed zittend te maken! Past ook mooi bij je ogen. Veel plezier er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk dat het eindelijk gelukt is! En wat een leuke nieuwe foto heb je op je blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.