maandag 21 oktober 2019

Ik krijg weer zin in zwemmen!

Ik zwem zeker 3x in de week, maar vaak wel vaker. Dat doe ik op ochtend tussen 11:00 en 12:00 uur.
Op 6 oktober was de laatste dag dat ik kon zwemmen, daarna liep mijn zwemabonnement af en in de weken daarna had ik het nogal druk:
- Ik wilde graag nog 1x op ochtend naar de film, dat abonnement liep op 7 oktober af, dus 7 oktober was de laatste gelegenheid
- Ik had twee afspraken voor gezellige bijpraat lunches, o.a. met oud-collega's.
- Ik had 3 medische afspraken staan op ochtend.

Soms ben ik het saaie banen zwemmen even helemaal zat, het is goed voor mijn gezondheid, dat zeker, want ik gebruik heel veel spieren en het is goed voor mijn astma, maar het is wel saai!
Daarnaast heb ik een hekel aan de drukte in het bad in de vakanties.  Dan is het een stuk drukker dan normaal. Het is slalomzwemmen en filezwemmen met kans op trappen onder water.
Ook was ik nog steeds heel vermoeid, waarschijnlijk door de virusinfecties die ik een tijdje terug opliep. Ik bleef heel moe en daar kwam maar heel langzaam verandering in! Het wordt zo langzamerhand beter, maar het zou van mij wel wat sneller mogen.Van een fietstochtje naar de supermarkt moest ik al uitrusten, laat staan van een tocht heen en terug naar het centrum van de stad. Vaak was ik dan heel erg blij dat ik er was!

Daarom besloot ik mijn abonnement nog niet direct te verlengen, maar even een pauze te nemen.
Door die pauze liep mijn agenda nog verder vol: even naar de fietsenmaker, naar de kapper, dat kon nu allemaal mooi op ochtend. Daarnaast plande ik ook op avond veel meer activiteiten dan gebruikelijk voor mij. En die energie en tijd moet toch ergens vandaan komen.

Nu begint hier in het noorden dus de vakantie  en nu begint het toch weer te kriebelen ik heb echt weer zin om te zwemmen.
Ik denk dat ik komend weekend maar weer een abonnement neem! Dan heeft de pauze echt lang genoeg geduurd.

5 opmerkingen:

 1. Een heel goed voornemen! Vaak is het na een ziekte ook beter om niet meteen weer vol te gaan sporten. Hopelijk ben je tegen aanstaande weekend weer helemaal fit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé je bericht over de neusspray is weg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bericht komt morgen. Per ongeluk had ik gelijktijdig twee berichten geplaatst. Dat was niet mijn bedoeling.

   Verwijderen
 3. Lekker blijven zwemmen. Veel ouderen zitten teveel stil en kwijnen fysiek weg. Zeker op leeftijd is een beetje krachttraining (gewoon milde krachttraining, geen bodybuilerdergedoe) eigenlijk ook wel een must.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken de saaiheid van baantjes trekken. Daarom val ik toch weer terug op hardlopen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.