zaterdag 12 oktober 2019

Uitgaven aan boodschappen in de afgelopen week - budget overschreden.

In de afgelopen week kwam ik boven mijn budget van 35 euro uit. Helemaal niet erg, want in de afgelopen weken gaf ik minder dan mijn budget uit.

Hoe kwam het dat ik op 41 euro uitkwam?
Ik kocht gewoon veel, de lijstjes van de vorige weken waren aanmerkelijk korter. 
Ook kwam het door de pompoenen, oploskoffie en de pesto + tortellini. Dat alles was in de aanbieding en eigenlijk vind ik pesto zo lekker, dat ik mijzelf eens een keer getrakteerd heb, hoewel ik weet dat pesto slecht voor mij is (te zout, en te vet). Zowel de tortellini als de pesto zijn niet veganistisch. In de pesto zit kaas en dat geldt ook voor de spinazie-tortellini die ik kocht. De hoeveelheid kaas in deze producten is niet gigantisch, het zijn bescheiden hoeveelheden en ik had er zin in!

5 - 12 okt '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
500 gr. witte druiven* AH 1,49
appels, 3/4 kg* Lidl 0,67
goudse kaas 30+  Lidl 1,99
hele grof volkorenbrood* Lidl 0,99
2 verse broodjes* AH 0,62
ontbijtcrackers* AH 0,99
halvarine Lidl 0,58
sperziebonen*, pond Lidl 0,49
aubergine* AH 0,59
courgette* AH 0,59
2 pompoenen* AH 3,31
2 pakken gezeefde tomaten AH 0,98
tomatenblokjes, 2 pakken* Coop 0,99
500 gr broccoli* Coop 0,79
paksoi @ Coop 0,69
2 potjes pesto* + 1 pak tortellini* Coop 5,31
500 gr. biologische pasta, volkoren Lidl 0,89
kokosmelk, 2 blikjes AH 1,78
gebroken lijnzaad* AH 1,49
sojatoetje, halve liter Coop 1,19
Snacks/ hapjes
notenmix Lidl 1,69
soepstengels AH 0,84
mini fruitijsjes AH 2,09
Dranken
2x 200 gr Nescafé oploskoffie* AH 6,60
2 liter sojadrink Coop 1,76
limonadesiroop 0% suiker AH 1,59
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 40,99
Diversen
zegels AH 1,60
handafwasmiddel*, 2 grote flessen Coop 2,15
zegels AH 0,60
TOTAAL DIVERSEN  4,35
TOTAAL 45,34

11 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat het weer pompoenentijd is! Ik koop altijd de knaloranje varianten, want die vind ik er feestelijk uit zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kwam er pas vorige week achter hoe duur pompoenen in de winkel zijn nu ik een kraam langs de weg tegenkwam. De alllerkleinste 25 cent, de mooie maten 50 cent waaronder turkse mutsen en de echt grote voor 1 euro. Ik heb flink ingeslagen, goed opgeslagen blijven ze maanden goed

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als het een goede pesto op basis van olijfolie is, is deze zeker niet slecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk pompoenen! Lekker in de soep, uit de oven en ik maak er gebak van. Heb ze uit eigen tuin, er liggen nog 10 in de schuur. Hoop dat ik het op tijd wegkrijg allemaal.

    Waarom verontschuldig jij je omdat jij iets hebt gekocht wat niet vegan is? Alsof het kopen van een potje pesto ‘stout’ is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je het doden van koeien en kalfjes ziet als iets onethisch is het inderdaad 'stout'. Maar de meeste mensen vinden dierenmoord prima, dus zal het wel niet stout zijn.

      Verwijderen
    2. Daar komt weer het opgeheven vingertje van de vegan. ‘Pesto is een zonde, want moooooord’. Zelfs een vegetarier nog op haar blog afzeiken want die ‘deugt’ niet genoeg.

      Roep jij ook dierenmoordenaar naar andere dieren? Daar zitten namelijk nogal wat gemene vleesetende moordenaars tussen. Of je het nou leuk vindt of niet, de wereld bestaat niet alleen uit herbivoren en regenbogen.

      Verwijderen
    3. Hebben dieren een keus dan? Voor hen is het nodig om andere dieren te doden, voor ons niet. We hoeven de wereld niet nog wreder te maken dan die al is.
      En, hey, het is Zuinigaan zelf die meent haar keuze te moeten verdedigen. Ze mag van mij best kaas kopen hoor en ook vlees. Dat eet ik als 'nep-vegan' ook nog wel een enkele keer. Betekent niet dat ik het niet verkeerd vind. Niemand is perfect, en ik zeker niet.
      (anoniem 18:10)

      Verwijderen
    4. Dieren hebben zeker geen keus. Wij ook niet 100%, wij kunnen onze snijtanden, kort darmstelsel en trek naar dierlijk eiwit niet wegtoveren, zo zijn we gebouwd. Een mens kan ook niet ‘zomaar’ even vlees, vis en melkproducten uit zijn dieet schrappen en op sla en tomaatjes leven, er moet echt voldoende eiwit gegeten worden en supplementen worden geslikt om niet ziek te worden. En daarnaast moet je ook gemotiveerd zijn om jezelf te ontzeggen waar je natuurlijkerwijs trek in hebt. Veganisme is dan ook niet voor niets een westers luxe leefstijl.

      Jij kunt er voor kiezen om vega of vegan te eten. Ik (ook gewoon een zoogdier) kies er bewust niet voor om vega te eten.

      En zuinigaan zal zich bij voorbaat al verdedigd hebben om het gezeur voor te zijn. Zelfs al vega kan zij het hier al niet goed doen, zelfs op het kopen van vleesvervangers komt kritiek. Volgens sommige zure dames moet je die ook nog eens zelf maken. Echt misselijk.

      Verwijderen
    5. In bovenstaande reacties lijkt het net alsof er in pesto een flinke hoeveelheid dood dier zit, terwijl er alleen maar een beetje kaas in zit.

      En nog even reagerend op de eerste reactie op 12 oktober om 10:29 uur: ik voel me inderdaad een beetje schuldig als ik kaas eet. Dat heeft vooral te maken met het zeer consequente veganisme van mijn (schoon)kinderen.

      Verwijderen
    6. Ja, Aaf, je begint er zelf over hoor... Het gaat inderdaad om zulke kleine beetjes dat ik het nogal vreemd vind dat je het überhaupt benoemt. Je bent vegetariër toch? Waarom dan zo'n opmerking? Daar krijg je geheid reacties op. Je presenteert het zelf een beetje zo alsof er flinke hoeveelheden dood dier in zit.
      Als jou het lot van de koeien en kalfjes niets kan schelen, ben je je kinderen niets verplicht hoor! Het is je goed recht om gebruik te maken van je menselijke dominantie over dieren. Als jij je er prima bij voelt dat koeien zware, korte levens en kalfjes treurige nog veel kortere levens krijgen, dan moet je vooral kaas eten. Als je niemand wilt schaden, kun je ook niet in een huis wonen, gas gebruiken, de meeste kleren kopen, buitenlandse producten kopen, een auto hebben etc. etc. etc. Het gaat erom waar je prioriteiten liggen. En die bepaal je zelf.
      Dat kaas eten leed veroorzaakt staat buiten kijf, maar bijna alles veroorzaakt leed. Doe waar je je prettig bij voelt.
      Lotte

      Verwijderen
  5. Zelf pesto maken is beter want je kan zelf het zoutgehalte bepalen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.