vrijdag 11 oktober 2019

Gratis een lekkere lunch

Toen ik bijna een jaar geleden mijn afscheidsfeest had van mijn werk, kreeg ik van de 5 collega's waarmee ik de werkkamer deelde een bon voor een gratis gezamenlijke lunch.
De collega's betalen, heel lief!
Die lunch heeft nog steeds niet plaatsgevonden, maar vandaag gaat dat eindelijk gebeuren.

Dat het zo lang duurde, had te maken met het feit dat mijn aanstelling na mijn afscheidsfeestje nog verlengd werd tot 1 maart omdat er problemen waren met mijn opvolger. Vervolgens overleed de moeder van een van de collega's, waardoor haar hoofd niet stond naar een leuke lunch, dus vond ik dat ik best nog even kon wachten. Daarna raakte een andere collega ernstig gewond aan haar hand, waardoor de lunch op de lange baan geschoven werd. In september was er nog iemand op vakantie.
Nu, nadat iedereen echt weer terug is, gaan we vanmiddag samen eten.

Ik heb er zin in! Ik mis ze namelijk best wel! Zij missen mij waarschijnlijk minder, zij zijn druk met het werk en ze hebben elkaar om bij te kletsen en het nieuws van de dag uit te wisselen.
Het probleem van stoppen met werken is dat er geen collega's meer zijn. Ik praat nu met zwemkennissen, en met mensen die ik ontmoet tijdens de cursus die ik doe. Dat is heel anders dan praten met collega's die ik al jaren (werk)dag in (werk)dag uit tegenkwam.
Het lijkt me leuk om bij te praten straks!

12 opmerkingen:

 1. Een leuk afscheidscadeau! Ik wens jullie veel plezier straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier! Gezellig even weer bijkletsen en lekker eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk dat het er toch van gaat komen, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat het er vandaag toch van komt! Ik wens je een hele fijne lunch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met een paar oud collega's hebben we nog steeds een eetgroepje elke keer bij iemand anders thuis en nemen we allemaal wat mee.
  Voor ons allemaal was het een heel groot deel van het leven, we werkten er zo'n 25 jaar allemaal en dat is een onverbrekelijke band al zie je elkaa maar 1-2x per jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier; hoop dat het een beetje droog is bij jullie. En gratis of betaald; het gaat vast gezellig worden en dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot nog toe is het hier heel nat, maar het wordt wat lichter, misschien valt de regen wel mee straks!

   Verwijderen
  2. Ik was blij met mijn regenpak, want het regende zeer hard op de heenweg! Zonder regenbroek en dito jack was ik aangekomen als een verzopen kat!
   Maar gezellig was het zeker, we gaan het lunchen in de komende tijd herhalen, uiteraard dan mijn lunch betaald door mijzelf.

   Verwijderen
 7. Geniet ervan. Over een tijdje ga ik ook stoppen, collega's, cliënten ga ik zeker missen.

  BeantwoordenVerwijderen