donderdag 28 november 2019

Black Friday - kijk uit met nepaanbiedingen

Black Friday

Het lijkt wel of het steeds erger wordt, al die reclame van Black Friday, een uit de VS overgewaaide vlaag van koopgekte op de allerlaatste dag van november. Vroeger was Black Friday hier volkomen onbekend, maar tegenwoordig doet zelfs Albert Heijn aan Black Friday aanbiedingen. Er wordt van alle kanten geprobeerd om jou een heleboel dingen, vooral apparaten en ook kleding, te laten kopen.
Anderzijds, als je van plan bent cadeaus voor Sint of Kerstmis aan te schaffen, kan dit een goed moment zijn om je slag te slaan, omdat er soms sprake is van voordelige aanbiedingen.

Nepaanbiedingen

Heb je echt voordeel bij een aankoop? Dat hangt er van af! Je mag er van uitgaan dat bedrijven uit zijn op winst en niet om jou een voordeeltje bezorgen, dus pas op. Sommige aanbiedingen lijken veel beter dan wat ze zijn! Als je iets koopt van 500 euro voor 250 euro met je je het volgende afvragen:

- is die 500 euro inderdaad de oorspronkelijke prijs of was het product elders al een stuk voordeliger?
Vaak is er sprake van nepaanbiedingen Kijk ook hier op de site van de consumentenbond.

- heb ik het product echt nodig, of wil ik het alleen kopen omdat het zo voordelig is?

Doe eerst online onderzoek naar aanbiedingen. Is het een nepaanbieding?  Is het product echt goedkoper?

Persoonlijk heb ik nog nooit wat gekocht op Black Friday.

Heb jij ervaring met goede of juist slechte nepaanbiedingen op Black Friday?

20 opmerkingen:

 1. Vorig jaar heb ik wel wat leuke aanbiedingen gekocht. Dit jaar vind ik het allemaal nogal tegenvallen en inderdaad veel nep-aanbiedingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn bril is 5 jaar oud en de sterkte van mijn ogen is veranderd, dus er moet een nieuwe komen. Speceavers heeft nu een aanbieding van 50% op de complete bril.. dat vind ik wel een goede deal.
  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu ben ik zelf niet brildragend, maar zeker bij brillenboeren zie ik echt altijd schreeuwerige reclames van 50%, 3 brillen voor de prijs van 1 etc. Er is nooit geen speciale actie. Opmerkelijk vind ik dat.

   Verder heb ik nooit wat op black friday gekocht. Wel enkele jaren terug mijn tv bij een speciale actiedag van de mediamarkt. Daar had ik toen wel 250 voordeel van, maar natuurlijk van tevoren al goed onderzocht. Ik denk dat het ergens in 2012 was. Ik heb toen een tv gekocht van 165 diameter voor 700 euro. Nu hebben veel mensen zo’n grote tv maar toen was dat nog bijzonder, iedereen dacht ook dat ik een heel duur ding had gekocht, terwijl het best goedkoop was. Ik heb hem nog steeds en als elke keer als ik weer bij een winkel met TV’s sta en prijzen zie van 2 a 3000 euro, dan ben ik blij met mijn goedkope deal. Tip: laat je niet gek maken door reclame en als je wel wat wil kopen, vergelijk de prijs op een prijsvergelijkingswebsite.

   Verwijderen
  2. Mijn dochter werkt bij een andere Keten Opticiens.. 50% komt echt niet voor.. dus ik grijp nu wel de kans Bieke

   Verwijderen
 3. De laatste slechte aanbieding die ik kocht, was een rugzak bij een winkel die opheffingsuitverkoop had. Ik zag later online dat de rugzak voor precies dezelfde prijs online te koop was als waar ik 'm met 60% korting voor gekocht had. Oeps. Ach ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een fiets voor de oudste gekocht, deze was €60 goedkoper dan eerst en ook dan andere aanbieders, dus dat vonden wij wel een mooie aanbieding. Aangezien we toch al aan het oriënteren waren voor een nieuwe fiets voor hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De enige blackfriday aanbieding die ik ooit gekocht heb, heb ik deze week gedaan. We hadden nog vaatwastabletten nodig. En die bleken as dinsdag in de aanbieding bij de Kruidvat. 9€ voor 200 vaatwastabletten. Waar je normaal ongeveer 10 cent betaald voor 1 blokje is dit 4 cent. Dus een goede aanbieding.
  Kritisch blijven is wel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de Action is alles al zo goedkoop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Action is fout. Allemaal kinderarbeid !

   Verwijderen
  2. Vergeet niet dat, wanneer je stopt met deze artikelen te kopen, je arme gezinnen in azie dupeert. hele gezinnen zijn afhankelijk van wat kinderen financieel daar inbrengen. Helaas waar.

   Verwijderen
  3. Voor 100 euro heb ik altijd 4 tassen vol bij de Primark. Idd prima kleding uit Bangladesh en je helpt de arme gezinnen daar ipv dure kleding bij Europese concerns te kopen.

   Verwijderen
  4. Er zitten meer nare aspecten aan kleding dan alleen de uitbuiting van jonge kinderen. De productie van (goedkope) kleding is enorm belastend voor het milieu.
   Daarnaast: met het kopen van goedkope kleding houd je het systeem van uitbuiting van kinderen en slechte arbeidsomstandigheden in stand.

   Verwijderen
  5. Ook kleding van dure Europese concerns komt gewoon uit de derde wereld, net als merkkleding etc. Het is een vestzak/broekzak probleem.

   Wil je wat goeds doen investeer dan in goede kwaliteit kleding die lang meekan, ipv goedkope trendy dingen die na een paar keer wassen en dragen in de prullenbak kunnen.

   Verwijderen
  6. Kan wel wezen, maar als we acuut stoppen met kopen hebben veel arme gezinnen een groot probleem (honger). Voordat de arbeidsomstandigheden daar veranderd zijn ben je misschien 10 jaar verder. Kijk uit met wat je adviseert.

   Verwijderen
 7. Ja ik heb gisteren 3 t-shirts met lange mouwen van het merk Cecil gekocht via een Black Friday aanbieding. Normaal kosten deze € 17,99; nu waren ze € 14,39 per stuk. De rest van de aanbiedingen vind ik niet echt interessant.
  Ik heb wel een nieuwe tv nodig, maar degene die in de aanbieding zijn, zijn mij veel te groot. Ik wil een toestel van zo’n 32 inch (dat is ruim 80 cm). Dat vind ik groot genoeg. Bovendien kun je beter door het jaar heen voor goede aanbiedingen kijken voor zo’n soort producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb bij de Kruidvat mijn slag geslagen. De vaatwastabletten gekocht voor 9 euro en vandaag de air wick (van die geurtjes voor in het stopcontact) normale prijs 4,99 per stuk. Heel soms in de aanbieding voor 3,99. Nu per stuk maar 1,49. Heb gelijk 10 gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die geurtjes voor het stopcontact combineren slecht met mijn astma. Ik huurde jaren terug een zomerhuis en ik kreeg het me daar benauwd! Het bleek dat er ergens verdekt opgesteld, onder een meubel, zo'n ding ingeplugd was in het stopcontact! Snel verwijderd en in plastic verpakt totdat we weer vertrokken en alle ramen opengegooid.

   Verwijderen
  2. Ha,ha herkenbaar! Ik heb ze ook mmerdere keren uit huisjes en auto's verwijderd. Het slaat ontzettend op mijn luchtwegen, ademen wordt dan lastig. Ik ben allergisch voor parfumstoffen en ik ontwijk parfum en andere chemische luchtjes zo veel mogelijk. Misty

   Verwijderen
 9. Leuke wandelschoenen gezien bij een sportwinkel... Bij nader inzien toch van de koop af gezien want ik heb nog wel wandelschoenen op voorraad... Daarnaast verwacht ik dat deze schoenen ook in januari in de uitverkoop komen voor hetzelfde bedrag... Kijk kritisch naar aanbiedingen inderdaad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb vandaag voor ieder gezinslid en aanhang een lekker geurtje gekocht als kerstcadeau...met extra 30% korting ivm Black Friday bovenop de aanbiedingsprijs bij Douglas. Wij vieren geen sinterklaas en geven eigenlijk ook geen cadeaus met kerst...ik liep hier toevallig tegenaan en weet dat ieder gezinslid en aanhang dit cadeau zeer gaat waarderen...! W.M.T.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.