Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 3 november 2019

Energieverbruik in de afgelopen week - het stookseizoen is nu écht geopend!

Iedere week noteer ik mijn gasverbruik en schrijf ik daar wekelijks een blogje over. Niet voor iedereen interessant, maar voor mensen die volop bezig zijn met zuinig stoken en een laag stroomverbruik een aardig onderwerp.

Mijn gebruik in de afgelopen  week (week 44):

GAS -> 13,8  m3.
In week 43 gebruikte ik 4,7 m3.

STROOM ->  11  kWh
In week 43 gebruikte ik 13 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €12,44
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

Deze week voor het eerst deze herfst een flink hoger gasverbruik. Niet verwonderlijk, 4 keren in de afgelopen dagen waren de daken van de buurhuizen op ochtend helemaal wit bevroren. Mijn dak ongetwijfeld ook, maar toen ik de deur uitging, was deze rijp al weer weg gedooid. 

3 opmerkingen:

  1. Het was hier ook knap koud, maar wel zonnig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij verbruikte afgelopen week 14 m3 maarja we gaan de winter in dus dat zal nog wel hoger gaan worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier staat nog steeds de verwarming niet aan. Ik geloof niet dat we eerder een jaar hebben gehad dat het in de woonkamer nog steeds 18 graden was begin november!

    BeantwoordenVerwijderen