maandag 4 november 2019

Verlanglijstjes

Je hebt mensen die al maanden van tevoren hun verlanglijstje voor hun verjaardag, voor kerst of voor sinterklaas klaar hebben en die ook begin december hun kerstkaarten al geschreven hebben.
Zo iemand ben ik niet, vaak denk ik een paar dagen voor kerst: oh ja! Die kerstkaarten moesten ook nog!

Begin december ben ik jarig en dan vier ik met mijn kinderen ook sinterklaas.
Dus moeten er verlanglijstjes komen.
Ik ben zo'n irritant iemand die niets te wensen heeft. Ik heb alles al en ik hoef dientengevolge helemaal niets.
Heel irritant! En als ik iets wil, dan koop ik het en denk niet na over verlanglijstjes die er om deze tijd onvermijdelijk moeten komen, dom, dom, dom!
Verlanglijstjes?
Moest dat dan?
Ik ben toch nog lang niet jarig en het is ook nog lang niet sinterklaas, denk ik dan.

Maar .....  verlanglijstjes dus.
Na enig, nou ja, zeg maar gerust láááng nadenken, rolt er toch wel wat uit mijn brein, dit heb ik nu bedacht:

- Een sleutel-etuitje, want van mijn oude is de rits stuk
- Een XL theemok
- Een weeknotitie kalender
- Een paar leuke compressiekousen voor mijn kousencollectie
- Marsepein
- Lekkere edel gistvlokken  (en niet de vieze van de AH)
- Babyshampoo of andere shampoo voor de gevoelige hoofdhuid (mijn kapster constateerde wat eczeemachtige plekjes)
- Mooie blanco (kunst)wenskaarten
- Stoepkrijt
- Een kersepittenkussentje, op te warmen in de magnetron

Ik ben heel tevreden over mijn lijstje, dat eigenlijk twee lijstjes in één is, zowel voor sinterklaas als mijn verjaardag.
Hoe doe jij dat?
Schud jij zo'n lijstje zó uit je mouw?
13 opmerkingen:

 1. Ik heb een lijstje waar ik gedurende het jaar dingen opzet die ik tegenkom. Dat zijn dan dingen die ik leuk vind maar niet perse nodig heb en dus ook niet zelf koop. Kunnen boeken zijn of bijvoorbeeld een tafelkleed
  Mocht er een gelegenheid zijn dan pak ik dat lijstje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha,ha,ha.. Jij vond die edelgistvlokken van de Ah dus ook zo vies. 1 keer gekocht en weggegooid. Echt de moeite waard om een ander merk te proberen. Het geeft een lekker hartig accent aan je eten. Misty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat op je lijstje staat zijn inderdaad dingen die je zelf koopt als je dat nodig vind of toevallig tegenkomt.
  Ik heb een nieuwe telefoon nodig, de accu wordt echt steeds slechter, een nieuwe accu half jaar geleden was niet echt een goede oplossing.
  Hoef geen dure en van mij mag dat dan als kerst- en verjaardagcadeautje gelijk, daar zitten 2 maanden tussen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ‘n Dergelijk lijstje heb ik meestal ook. Ik ben op mijn verjaardag meestal bij mijn kinderen en kleinkinderen down under en elk kleinkind wil een cadeautje geven is een verlanglijstje noodzakelijk.
  Ik had de edelgistvlokken van een natuurvoedingswinkel, vreselijk vies!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik noteer gedurende het jaar dingen die ik niet acuut nodig heb en put daaruit rond verjaar- en feestdagen. Zo hoef ik niet op het laatste moment een lijstje 'rommel' op papier te zetten omdat het dan ineens moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IK hou het hele jaar een lijstje bij, om nooit zonder inspiratie te zitten. Wat ik trouwens ook leuk vind: tegoedbonnen voor uitjes vragen. Dus bijvoorbeeld een gezellige lunch met iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijken me goede Sintcadeautjes. Echte verwendingetjes voor een leuk klein prijsje. Je dochters kunnen vast wel iets met dit verlanglijstje. Wat shampoo betreft, drorganic van HenB is een aanrader voor een gevoelige hoofdhuid, zonder SLS en andere irriterende stoffen.
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Aaf,

  Lijkt mij dat je leuke cadeaus vraagt. Je zou ook een dagje uit met kinderen en kleinkinderen kunnen vragen. Heb je gelijk een mooie herinnering samen.

  Ik heb hier in huis trouwens wat eczeem patiënten. Babyshampoo is sterk geparfumeerd en erg slecht voor je huid als je eczeem hebt. Je kunt beter helemaal geen shampoo gebruiken. Het is even wennen, maar je haar went er snel aan.
  Hopelijk heb je er wat aan!
  L.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als mij iets te binnen schiet wat leuk is als kadootje, dan schrijf ik het in mn agenda bij 5 december. Bij het lijstje maken verras ik soms mezelf met die ideetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij doen met sinterklaas een sint dobbel. Iedereen koopt voor €15 3-5 cadeaus. Meestal koop ik dingen die op gaan: kaarsen, wijn, nootjes of anders lekkers, tijdschrift en altijd iets geks voor de strijd. Verjaardagcadeaus wil ik eigenlijk vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik leg die lijstjes meestal voor mijn kinderen aan. Waarmee kan ik hen verrassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt goede ideeën! Wij hebben hier een digitaal lijstje in de telefoon. Als een titel van een boek oid ons te binnen schiet of als we onderweg iets tegenkomen waarvan we denken 'hé leuk, maar hoeft niet direct' noteren we het op ons lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik probeer door het jaar heen ook wat zaken op te schrijven. Fijne mix van leuk en praktisch. Voor een gevoelige hoofdhuid kan ik je een haarzeep of shampoobar zonder SLS aanraden. Zonder plsstic verpakking (je koopt alleen de zeep en niet het water en de plastic fles) en heel zuinig in gebruik. Met mijn blok csn ca. 8,50 (ca. 65 gram) deed ik meer dan anderhalf jaar.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.