zondag 1 december 2019

Black friday. Toch wat gekocht!

Dit jaar heb ik voor het eerst wat gekocht op Black Friday, en dan ook meteen maar afgelopen vrijdag, op de dag zelf en niet rond die datum.

Waarom kocht ik op Black Friday?

De internetshop waar ik veel van mijn grote maten kleding koop, geeft rond mijn verjaardag (6 december) 10% verjaardagskorting. Dan koop ik altijd één of twee nieuwe badpakken. Ik zwem veel en ik heb minstens 2 badpakken per jaar nodig. Tegelijkertijd koop ik dan nog wat kleding die ik nodig heb.
Dit jaar gaf deze shop voor het eerst 20% korting met black friday en een combinatie van die 20% en de verjaardagskorting is niet mogelijk.

Wat kocht ik?

Uiteraard een badpak, want ik had nog maar twee badpakken in huis, dus nu zit ik weer ruim in de voorraad badpakken.

Drie witte hemden om te dragen onder doorschijnende zomerkleding. Al mijn witte hemden waren versleten, vertoonden gaten en waren vergeeld. Hoog tijd voor wat nieuwe.

Een fleece vest. Ik ben gek op warme fleece vesten! Ik heb er ook al een aantal, wel zes, maar daar zitten oude (1 van ruim 21 jaar oud) en onhandige (met capuchon, helemaal niet handig onder een jas) tussen. Dus wat mij betreft kon er nog wel eentje bij. Nu in de opruiming een tientje goedkoper en met 20% korting.

De totale korting bedroeg  €21,79. Beter dan de €10,90 verjaardagskorting die ik volgende week gekregen had.

14 opmerkingen:

 1. Als je aanschaf nodig was, dan heb je dat mooi met korting kunnen doen, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man kwam gisteren tot de ontdekking dat we nieuwe autobanden nodig hadden. Nagekeken op internet welke banden we wilden hebben en waar ze verkrijgbaar waren bleek er in onze stad een bedrijf het hele weekend nog black friday te hebben waardoor we de tweede band voor 50% kregen. Geen geplande black Friday aankoop maar toch mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij kopen wij bij dezelfde grotenmatenwinkel! Ik vind het alleen wel jammer dat ik nooit gebruik kan maken van de kerst- en de verjaardagskorting - want dat valt ook bij mij in dezelfde tijd.
  Tip: vergeeld wit wasgoed kun je weer wit krijgen met tabletten voor kunstgebitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop bij Ulla Popken. Die oude vergeelde hemden vertonen ook gaten, die hemden gaan gewoon weg. Gaten zitten op de rug. Zowel mijn oma, als mijn moeder, als ik hebben/hadden last van heel vervelende jeuk om de rug. Gewoon van moeder op dochter last van heel veel jeuk! Jurken van mijn oma onder de bloedvlekken van het krabben op de bovenrug. Oma gebruikte een (vlees) vork om haar rug te bewerken. Of ik mijzelf verwond, weet ik niet, ik gebruik een rugkrabbertje van bamboe, maar dáár komen de gaten in hemden vandaan!
   Het lijkt er op dat deze "kwaal" gestopt is bij mijn dochters ;-)

   Verwijderen
 4. Een goed badpak is moeilijk te vinden, dus als je er gelijk twee kunt vinden dan ben je goed geslaagd.
  Heb je nu ook nog je verjaardagskorting? Of is die maar beperkt geldig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gecombineerde korting is niet mogelijk, het is òf het één òf het ander. Aangezien ik komende vrijdag jarig ben en vanaf die datum verjaardagskorting kan krijgen, zou ik nogmaals een aankoop met (verjaardags)korting kunnen doen, maar dan betaal ik opnieuw €4,95 verzendkosten. Dat ga ik niet doen, want ik heb alles wat nodig was gekocht.

   Verwijderen
 5. Slim, want die had je sowieso nodig. Waar koop jij je kleding (online)?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van de fleecevesten die je niet meer draagt en te lelijk zijn voor de kringloop kun je nog wel leuke zachte knuffels en/of dekentjes maken voor je kleinkinderen. Op pinterest ideeën genoeg . Beetje quiltachtig dekentje met een leuke (ijs)beer erop of zoiets. Of gewoon wat leuke teddyberen of konijnen. De rits haal je er natuurlijk eerst af en is mooi voor reserve
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van de fleecevesten die je niet meer draagt en te lelijk zijn voor de kringloop kun je nog wel leuke zachte knuffels en/of dekentjes maken voor je kleinkinderen. Op pinterest ideeën genoeg . Beetje quiltachtig dekentje met een leuke (ijs)beer erop of zoiets. Of gewoon wat leuke teddyberen of konijnen. De rits haal je er natuurlijk eerst af en is mooi voor reserve

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik sta dubbel, omdat ik op de iPad niet xie dat het gepubliceerd is??? Waarom weet ik niet. Op de iPhone zie ik het nu wel
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm ik heb liever meer korting dan 10 of 20%. Maar dan moet je dus echt totaal tegen de seizoenen in kleding kopen. Dus een zomerjurkje hartje winter. Lukt niet altijd maar ik echt blij zijn met zo’n dealtje. Bijvoorbeeld een winterjas van € 250 naar € 50.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik koop ook alleen kleding dat al op mijn lijstje staat. Maar ik hou sowieso de aanbiedingen in de gaten. Anders kan ik het me niet permitteren om de betere kleding te kopen. Ik heb nl. gemerkt dat die kleding beter past en mooier in de was blijft. En sommige kleding is gewoon duur; een goedzittende bh in een grotere cupmaat kost minimaal €70,- .

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.