maandag 23 december 2019

Drukte in de winkels!

Gisteren ging ik nog even boodschappen doen, dat doe ik wel vaker op zondagmiddag. Normaal gesproken is het druk, maar nu was het ongelooflijk druk. Ik zag het al op de parkeerplaats, er werd dubbel geparkeerd en er was geen enkele plek meer over. Volgens mij werd er zelfs in de woonwijk geparkeerd.
Ai ai ai wat een mensen in de winkel en het was nog vroeg, het was nèt na twaalf uur! En dan is het nog niet eens de dag voor kerst! Afgeladen winkelkarretjes en mensen met lijstjes die af en aan rennen.
Eigenlijk had ik alleen brood nodig, dat was in de afgelopen week in de aanbieding, twee voor 2 euro en omdat ik nog maar een half brood in de vriezer had, waren twee broden met in totaal 78 cent voordeel mooi meegenomen! Verder kocht ik nog wat uien en sojamelk.
Als je al die mensen ziet, dan zou je denken dat zo'n winkel minstens een week dichtgaat, in plaats van alleen maar één dag! Op 2e kerstdag is die winkel 's middags al weer open, dus waar gáát het over?
Ik zou bijna willen zeggen tegen mensen: heb je werkelijk al dat vlees, ijs, die wijn, dat bier en die chips nodig? Kan dat niet wat minder? En ik mis het fruit en de groenten!! Is het allemaal niet veel te veel en verdwijnt er daardoor niet veel te veel in de kliko?
Maar ik zeg niets, ik wil me er niet mee bemoeien, ik heb het idee dat bemoeienis ook helemaal niet werkt, dus ik begin er niet aan.
Maar kijken doe ik wel!
En daar sta ik dan in die rijen voor de kassa, met brood, melk en uien.
Op zich ook niet zo'n ramp, na kerst en oud en nieuw is het wel weer over met die idiote drukte!

Wat vind jij van al die winkeldrukte?

34 opmerkingen:

  1. Massahysterie, daar lijkt het op. Ik ben de ah weleens uitgelopen omdat er werkelijk een file ontstond in de gangpaden.Dat je lekker wilt koken met de kerstdagen is leuk maar dat dwangmatig heel veel inslaan ! Lijkt wel een doel op zich te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sta er ook vol verbazing naar te kijken. Alsof er oorlog uitbreekt. Hoeveel kan je eten in twee dagen? En ondertussen maar klagen allemaal dat het allemaal zo duur is en ze de maand niet door kunnen komen....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben afgelopen zaterdagmorgen vroeg al geweest voor de nodige spulletjes. Nu ga ik de winkels niet meer in. Verschrikkelijk, al die drukte.
    Voor mij trouwens ook geen bier, wijn, chips ed. Gewoon de groenten, fruit en thee gehaald
    en wat diepvriesspullen. Klaar. Leeg hoofd, en rust. En normaal eten met de kerst.
    Het gaat immers niet om eten.
    Esje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat er de komende dagen heel veel voedsel verspild wordt! Er wordt namelijk veel meer gekocht dan menselijkerwijs opgegeten kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoezo verspild? Je kunt het toch ook later opeten??

      Verwijderen
  5. Op mijn eiland is er zondagsrust. Zaterdag was de liedel rustig, de kringloop die 2 weken dicht gaat was wel druk.
    Vandaag aldie omdat ik daar altijd brood koop op maandag en het ook 10 km verder is en ik dat combineer met fysio. Ben benieuwd hoe het daar is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was heerlijk rustig, rustiger dan andere maandagen eigenlijk.
      Ik zit in een gereformeerde gemeente en dat zal ook invloed hebben

      Verwijderen
  6. Eigenlijk moet ik nog op boerenkool uit - want die zaterdag in de winkel lag was eigenlijk niet houdbaar t/m kerst. En ik vind boerenkoolstamp érg lekker, én ik wil een daad stellen door lekker boerenkool te eten met kerst.... Maar waarschijnlijk heb ik gewoon genoeg groenten in huis om tot na de kerst door te komen. Ook boeken heb ik genoeg tot na kerst... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vandaag maak ik erwtensoep en daar eten we 2 dagen van dus fijn.
    Met de kerst komen de kinderen en kleinkinderen en dan eten we lekker met ook aparte dingetjes die we het hele jaar links laten liggen.
    We hebben een kerstboom en steken kaarsjes aan doen we anders ook bijna nooit.
    En dat is verkeerd?
    Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niets verkeerds aan lijkt mij! zolang niet de helft van je aankopen in de kliko verdwijnt, lijkt het mij helemaal goed!
      Geniet van het samenzijn met je partner, je kinderen en kleinkinderen.

      Verwijderen
    2. Dank je Aaf ik wens jou ook een mooie kerst toe.

      Verwijderen
  8. Ieder doet het op haar/zijn manier.
    Ik kijk alleen bij de kassa’s hoe vol de karretjes te zijn in de hoop de ‘snelste’ rij te kiezen,
    Zoals jij denkt : wat moeten ze met al die chips etc. en waarom geen groente en geen fruit)
    denkt iemand misschien bij het zien van mijn karretje (5 kg aardappels en wat lekkers voor bij de koffie): OMG, ze heeft zeker maat 48 en dan zo’n slagroomschnitt en aardappels.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Moet alleen straks nog even naar het dorp naar de Marokkaanse slager, want ik maak voor mijn moeder het eten voor mijn kinderen rond de Kerst. Voor mijzelf niets nodig. Dus hoop snel erin en eruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier eten we boerenkool met worst, de boerenkool staat in de tuin en de bio-rookworst ligt in de vriezer.
    Alleen een paar kleine bakjes met ijs gehaald ook dat ligt in de vriezer.
    Voor de rest koop in niets meer en de erwtensoep die mijn man heeft gemaakt is voor dag 2 en die ligt ook in de vriezer.
    Dus hier geen verspilling!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik koop op 19 december de vriezer vol (gehakt, groenten,fruit, kip en brood) en kon pas 6 januari weer een boodschap doen.
    24,26 en 27 december zou er een kind jarig moeten zijn. Niks feestdagen.
    Wij blijven thuis. Eten zuurkool, boerenkool, tosti, prei, sla, lasagne. Gewoon normaal, zoals elke week. Enige dat wij merken is dat we rouwen en verdrietiger zijn dan op 5 juli, 8 augustus en 26 september. Ik denk doordat het drie dagen in een week zijn en het iedereen gezellig samen en mijn man en ik met 6 dode kinderen zijn alleen.

    Afgelopen donderdag werd er geruzied om de kilo diepvrieskip in mijn kar. Ik heb die zak op de Grond gegooid en gezegd dat als ze die kip zo nodig moesten hebben omdat hun kerst anders verpest was ze die zak wel mochten hebben want met 6 dode kinderen is mijn kerst sowieso klote. Ik kan prima zonder die ruziewaardige kip. Ik eet die dag wel een boterham met pindakaas.

    Echt ik kan niet anders dan denken mens die niet zo moeilijk, de wereld draaitheus wel door zonder 9 gangen diner met 17 liter drank...

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel triest voor jullie dat juist die dagen die voor de meeste mensen feestelijke familiedagen zijn, je herinneren aan jullie overleden kinderen! Veel sterkte de komende dagen!

      Verwijderen
    2. Wat een groot verdriet Petra, ik kan me voorstellen dat het extra moeilijke dagen voor jullie zijn.

      Verwijderen
    3. Niet gemeen of hard bedoeld, maar tijdens het boodschappen doen aan anderen te ventileren dat je een rotkerst hebt omdat je zes kinderen hebt verloren (ik neem dat het om miskramen gaat) is niet gezond. Ieder heeft zijn eigen ellende, ook de persoon die jij dat hebt toegebeten. Wellicht viert die persoon wel de laatste kerst met een terminaal zieke ouder.

      Verwijderen
    4. Wat een overdreven dingen lees ik weer. Liters bier en wijn, zakken chips en bergen vlees.... en alles belandt weer in de kliko?

      Natuurlijk wordt er meer gekocht, gegeten en gedronken op een feestdag als kerst, maar om nou te doen alsof mensen zich compleet ongans vreten en zichzelf in een coma zuipen, slaat ook nergens op. Voor de meeste mensen mensen gaat het ook helemaal niet om het eten/drinken, maar gaat het om de gezelligheid van het samenzijn met de familie. Voor ons in ieder geval wel.

      Blijkbaar ben ik zo’n ‘veelvraat-beest’ omdat ik dit jaar mijn familie een zelfgekookt 3 gangendiner voorschotel en we daarna de rest van de avond gezellig spelletjes doen samen. Die ene dag in het jaar dat we echt allemaal samenkomen en er niet iemand is die moet werken/leren/naar een festival is oid.

      Mensen gun elkaar wat, wees lief voor elkaar, staar niet teveel naar je navel en klop jezelf niet zo op de borst. Je bent niet beter dan een ander als je droog brood/boerenkool/een tosti eet met kerst. Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wil. Gun elkaar dat ook.

      Verder heb ik geen last van drukte in de supermarkt of winkels met kerst. Inkopen heb ik al gedaan. Je kunt gewoon verwachten dat het stervensdruk in de winkels vlak voor kerst, net zoals je kunt verwachten dat water nat is. Ik vind de verbazing over de drukke winkels en volle karren erg overtrokken. Als je -net als ik- zulle drukte minder goed verdraagt, blijf dan gewoon weg uit de winkels tot na de kerst. Lukt prima met wat voorraad in de kast en vriezer.

      Fijne feestdagen allemaal.

      Verwijderen
    5. Ik ben het eens met anoniem van 18:31 uur. De supermarkt is niet de plek om te melden dat je een rotkerst hebt vanwege nare gebeurtenissen in het verleden.

      Verwijderen
    6. Ik doe op 19 december weekboodschappen tot en met 5 januari om al dat gedoe te ontlopen. Als er dan al geruzied moet worden om een kilo kip die in mijn kar ligt door 5 personen die anders met kerst een enorm probleem hebben.. ja dan krijg je het naar je hoofd. Echt je kunt dan nog 5 dagen alle supermarkten,slagers en vleeshandels af voor die verdomde kip. Alsof geen kip je kerst verpest en je er daarom luidkeels met zijn vijven om gaat lopen ruziën in de supermarkt.

      Als ze niet hadden lopen ruziën, dreigen en bedelen met zielige ik heb een rotkerst zonder die kilo kip in jouw kar had ik niks gezegd.

      Normaal gesproken houd ik het in de supermarkt bij noodzakelijke beleefdheid. Goedemorgen, zou ik er even bij mogen? Mag ik er even langs? Ik wil graag pinnen, ik hoef geen bon, Tot ziens.

      Wat mij betreft is de supermarkt niet de plek om half huilend te vertellen dat je oma longontsteking heeft en je perse mijn kip moet hebben om je kerst te laten slagen. Net zoals ik sla je straks bewusteloos op de parkeerplaats en neem dan alles wat me aanstaat mee, naast die kip.

      Verwijderen
    7. Een diepvrieskip op de vloer van een winkel gooien vind ik onfatsoenlijk ook al voel je je nog zo rot! Ik kan me voorstellen dat je op zulke dagen verdrietig bent maar daar kan een willekeurig iemand in de supermarkt niets aan doen!

      Verwijderen
    8. Sorry, je kunt me veel wijsmaken maar niet dat men op 19 december met je gaat ruziën in de supermarkt voor een kilo kip die met kerst gegeten moet worden. En nu komt er een oma met longontsteking uit de mouw? Komt op mij steeds meer over als een broodje aap verhaal.

      En eens met Janne. Gooien met spullen in de supermarkt is echt onfatsoenlijk. Ten eerste is het niet van jou zolang je er niet voor hebt betaald, ten tweede is het zo laag, alsof de ander minderwaardig is en maar eten van de vloer moet rapen.

      Verwijderen
  12. Ik vind alle drukte in de winkels juist wel gezellig! Dat vind ik ook in de aanloop naar sinterklaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wij hebben alle kerstboodschappen reeds binnen. Normaal wordt er iets meer luxe gekookt dan normaal, denk aan een bijzonder vleesgerecht en vis, maar ik én mijn ouders hebben net de griep gehad. Dus mijn broer en zijn gezin moeten het zonder iets bijzonders doen. Geen probleem; het gaat om de gezelligheid en niet het (vr)eten. Wel volle boodschappentassen maar dat was inclusief de normale boodschappen zoals melk, brood enz. Moet alleen nog ijs halen om een bombe te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goedkoopste week van het jaar voor ons. Eten bij m’n ouders en schoonouders, die nodigen ons uit. Dus hoeven niet te koken en scheelt veel tijd, stress en een klein beetje geld.

    Uiteindelijk gaat het niet om eten maar om samen zijn. Spendeer liever de tijd aan tafel met spelletjes en dergelijke dan met eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je hebt helemaal gelijk!
    Het ergste is dat ik mee doe aan die gekte.....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik was vanochtend om 8.15 in de Lidl met mijn lijstje. Geen gekkigheid gekocht gewoon lekker veel groente en fruit en wat lekkere kaasjes. We steken de bbq aan en roken een visje en bakken een groentetaart met de Kerst. Ik heb een hekel aan winkelen en als het druk is wordt ik er akelig van. Vanochtend was het prima te doen gelukkig.
    Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vandaag ontzettend veel boodschappen gedaan. Aan verspilling doen we echter niet. Alles wat we kopen gaat ook op. Maarja als dat wat je zeker gaat gebruiken nu of over 3 weken nu op zijn goedkoopst is en er ruimte is in vriezer en koelkast, waarom zou ik dat voordeel dan laten? Voor die mensen die dan oordelen dat we vreten met kerst en verspillen??? Het is niet altijd wat het lijkt. Fijne feestdagen iedereen. en voor hen die iemand moeten missen, sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Vandaag heb ik de laatste dingen gekocht. We gourmetten 1e Kerstdag en met 15 man om de tafel, moet er wel het een en ander komen. Blijft er vlees en/of groentes over? Dan is de macaroni gewillig. Dat eten we standaard 2e Kerstdag. Ik vond het vandaag met de drukte wel meevallen. Yasr

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Na 8 jaar in een winkel te hebben gewerkt heb ik alle kerstgekte en kerststress wel voorbij zien komen..mensen beginnen compleet overspannen aan de Feestdagen.. jammer om je zo te laten opfokken. Het perfecte plaatje van de reclamefolder wordt nagestreefd en nee dat gaat nooit lukken, want altijd gaat er wel iets mis.. al is het maar een spugende peuter aan tafel..
    Wij hebben 2e Kerstdag een brunch met onze 2 kinderen, twee broers en een zus en zwager. Een lekkere broodmaaltijd met gekookte eitjes, kazen verse bowl en een stuk appeltaart met koffie.. hoe ingewikkeld kan het leven zijn... Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. We eten altijd lekker met de kerst - seizoensgroenten en een toetje zoals altijd en een mooi vleesgerecht dat je in de oven kunt bereiden. Weinig tijd in de keuken doorbrengen. We vieren het bij schoonmoeder van bijna 90, zodat zij de deur niet uit hoeft. Thuis bereiden we alles voor. Als er wat over blijft, heeft ze wat lekkers voor later in de week.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Het is helemaal niet nodig om met zijn allen op hetzelfde moment kerst boodschappen te doen. De supermarkten zijn hier ook met de kerstdagen de hele dag open. Ik heb gisteren boodschappen gedaan, veel inderdaad voor de verjaardagsvisite. Dat kan ook een reden zijn. Juist in deze tijd van het jaar zou je wat minder veroordelen en vooroordelen verwachten...
    Fijne kerstdagen iedereen en maak je niet druk,
    Olga

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik vind het verschrikkelijk! En ik vermijd het dan ook. Ik wil nu echt niet meer naar de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.