donderdag 16 januari 2020

Verspakketten van de supermarkt

Vorige week maandag had het consumentenprogramma Radar als onderwerp: verspakketten uit de supermarkt.
Getest werden pakketten voor pompoensoep en curry. Het ging hierbij om de vraag of ze voordelig waren en verder werd de smaak getest.
Tot mijn verrassing waren de pakketten voordeliger in vergelijking met de losse ingrediënten.
Dat had ik nooit gedacht! Alleen bij de Lidl ben je met los gekochte ingrediënten wat voordeliger uit.
Het is goed om te weten, want dat betekent dat je afgeprijsde pakketten en/of aanbiedingen  voordelig uit bent!

Nu is het wel zo, dat je zelf met eenvoudiger ingrediënten een soep of een maaltijd kunt maken.  De pakketten bevatten soms dingen die je ook weg zou kunnen laten of die je goedkoper in grotere hoeveelheden kunt aanschaffen, zoals wortels. Ook ben je bij aanbiedingen van de ingrediënten ook goedkoper uit.

Wel nuttig:
- een recept dat je gewoon kunt volgen, zodat onervaren koks ervaring op kunnen doen met koken. Je hoeft niet zelf iets te bedenken. Het is al voor je geregeld.
- er gaat niets verloren, want de hoeveelheden zijn afgepast. Minder verspilling dus.

Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een verspakket gekocht, ik heb er geen ervaring mee!
Heb jij wel ervaring?

32 opmerkingen:

  1. Jazeker de paketten voor soep ideaal en smaak is prima

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een keer een moussaka pakket met een 35%sticker gekocht. Was heel lekker. Het recept heb ik bewaard en nu maak ik het met losse ingrediënten..
    Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had het ook gelezen en was ook aangenaam verrast. Mijn voornemen was om in onze lokale supermarkt ook een keer zo'n pakket te kopen. Maar tot nu toe heb ik het nog niet gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zelf heb ik ze nog nooit gebruikt. Misschien toch maar eens een keertje proberen, als ze daadwerkelijk voordeliger zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee nog niet gekocht en ben het eigenlijk ook niet van plan. Met veel voorraad en 50 jaar kookervaring heb ik dat niet zo nodig.
    Maar voor beginnende kooksters lijkt het me heel handig om meer te leren over basis methodes en het werken met verschillende ingredienten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. KookSTERS? Niet alleen vrouwen koken hoor ;)

      Verwijderen
    2. Wat zal ik een volgende keer dan schrijven? kokers

      Verwijderen
    3. Haha, ik zat in mijn tekst ook een beetje te twijfelen over het juiste woord en maakte er koks van. Bij koker denk ik meer aan een snelkookpan of iets waar je dingen in opbergt.

      Verwijderen
    4. Jammer dat je bij blogspot geen Likes kan geven. Koks is inderdaad een hele goeie

      Verwijderen
  6. Nee ook nooit geprobeerd, heb veel uit de moestuin en ben wel handig in de keuken. Ik moet wel lachen om het eenzame boillionblokje dat er in die pakketten bij zit. Ik kan me niet goed voorstellen dat er mensen zijn die zo’n standaardproduct niet in de keuken hebben, maar die zullen er vast wel zijn.

    Ik leer een neefje koken, hij komt vaak langs en is dan verbaasd van wat je allemaal zelf kunt maken. Bij hem thuis is alles kant en klaar of komt uit pot/blik/zak. Hij kookt nu thuis ook steeds vaker. Voor hem zou zo’n pakket wel prima zijn, dan leer je gaandeweg een beetje met welke ingrediënten je wat in elkaar kunt zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb idd zelden bouillonblokjes in huis 😀

      Verwijderen
  7. Ja een aantal keer gekocht. Rode curry van Jumbo en tomatensoep van AH. Altijd met korting. Goed bevallen, aan de curry voeg ik nog extra groenten toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik koop het ook niet. Er zitten toch vaak weer zakjes in met ingrediënten die ik niet mag hebben. Maar het concept vind ik wel OK.
    Je krijgt behoorlijk wat groentes binnen als je zo'n pakket koopt.
    Soms kijk ik er wel eens naar als het in de aanbieding is en prominent vooraan in de supermarkt staat. Maar het is niets voor mij. Ik kook meestal uit de losse hand met wat er in de aanbieding is en wat er voorhanden is. Maar ja ik kook al vanaf ik 9 ben. Dus al 48 jaar😀.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik ze regelmatig en vind ze ideaal. Had zelf al uitgerekend dat degene die ik gebruik goedkoper zijn dan alles los kopen en daarnaast hoef ik niets weg te gooien. Er is ook echt genoeg voor het aantal personen dat erop staat.
    Ik heb doorgaans niet heel veel voorraad, dan is het heel handig om het zo te doen. Niet weg te hoeven gooien vind ik een betere winst dan een paar dubbeltjes besparen op grotere hoeveelheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog nooit gekocht en ik denk ook niet dat ik het zal kopen. Ik ben meer een ‘wat heb ik thuis en wat wil ik eten’ kok. Een keer per week per week verse groentes, etc. en de rest koop ik in bulk. Bouillonblokjes heb ik dus nooit thuis, ik maak zelf bouillon en vries dat in.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zelf ben ik juist meer van koken met wat ik in huis heb, daar pas ik recepten op aan, als ik die al gebruik. Maar iedereen moet het leren en mijn eerste stappen in de keuken waren ooit ook met Knor-pakjes. Ik probeer nu vooral verpakkingsarm te koken, dus dan is zo'n pakket geen logische keuze.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja ik heb ze wel eens gebruikt toen ik nog studeerde, als ik met vriendinnen was en geen idee had wat we moesten maken. Die pakketten lust iedereen wel en dan hadden we alles in huis. En de prijs is makkelijk te delen, ipv dat dure je spullen overhoudt. Inmiddels kook ik zelf veel dus heb ik voldoende voorraad en een waslijst met dingen die ik nog wil maken.

    Als ze met 35% korting zijn ga ik er nog wel eens een kopen. Vorig jaar had ik er ook een voor risotto, dat is iets wat ik niet zo snel zelf zou maken dus dat was ook leuk. Anders hou ik altijd zo’n restje risottorijst over wat achter in de kast belandt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Uk koop ze vaak, ideaal. Niet na hoeven denken in een keer klaar. Niets weggooien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij kopen regelmatig verspakketten. Wel vooral als ze in de aanbieding zijn. Het enige nadeel is dat de kwaliteit van de groenten niet altijd top is. Vaak kleine paprika's of knoflook teentjes die niet meer goed zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel soms. Als ze in de aanbieding zijn. Bij gebrek aan zin om wat te bedenken. Verbaas me er wel over. Dat mensen veel niet kunnen koken alleen opwarmen. Voor die mensen is het misschien een manier om met zelf klaar maken in kontakt te komen. Maar dat mensen dan niet kunnen rekenen ? Ooit mee gemaakt dat een schip vol met van die zakken gesjouwd werd. Voor simpel pompoensoep. Dat moet dan toch met een universitaire opleiding te bedenken zijn. Wat je daar voor nodig hebt. ? ?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel soms. Als ze in de aanbieding zijn. Bij gebrek aan zin om wat te bedenken. Verbaas me er wel over. Dat mensen veel niet kunnen koken alleen opwarmen. Voor die mensen is het misschien een manier om met zelf klaar maken in kontakt te komen. Maar dat mensen dan niet kunnen rekenen ? Ooit mee gemaakt dat een schip vol met van die zakken gesjouwd werd. Voor simpel pompoensoep. Dat moet dan toch met een universitaire opleiding te bedenken zijn. Wat je daar voor nodig hebt. ? ?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja om een nieuw recept uit te proberen. Als ik van deze curry alle ingrediënten los moest kopen was ik duurder uit. En aangezien ik nog nooit curry had gemaakt was zo’n pakket ideaal om uit te proberen. Maar tomatensoep of erwtensoep maak ik liever zelf naar eigen recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb er zelf geen ervaring mee en vind ze er vaak niet erg fris/vers uitzien dus broddel ik liever zelf mijn eigen potje

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nee, ik begin er ook niet aan. Hou graag zelf de regie over wat voor maaltijd er op tafel komt met de kruiden en groenten die ik probeer zo voordelig mogelijk in te slaan. Uien, knoflook en veel kruiden heb ik altijd wel bij de hand en zo´n zout bouillonblokje gebruik ik vrijwel nooit in mijn eten.Kan mij wel voorstellen dat dit voor de beginnende koker een uitkomst is maar wil je echt ´creatief´koken dan koop je zo´n pakket niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ja - verschillende van de AH. Ik ben zelf niet zo handig in de keuken, dus dit is voor mij ideaal om iets nieuws te leren. Vooral hoe ik kruiden en knoflook moet gebruiken, dat wist ik llemaal niet. De lasagne is lekker en makkelijk en onze favoriet: alles in blokjes snijden en dan zacht laten koken. De risotto vond ik erg lekker maar reuze ingewikkeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik koop ze af en toe als ze afgeprijsd zijn en ik voeg extra groenten toe omdat ik de kruiden anders te sterk vind smaken. Dan blijft er soms nog wat over voor de volgende dag :-) Ik gebruik vaak niet alle knoflook en uien maar die bewaar ik dan voor een andere dag. Laatst een zoete aardappel/spruitjes/sperziebonenstamppot van Appie gemaakt die heel erg in de smaak viel.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Eerst dacht ik ook: wat een onzin! Totdat een vriendin van me zei dat ik het een keer moest proberen. Ik maakte pompoensoep en dat was erg lekker. Kon gewoon met schil erin... En sinaasappelsap erbij en een appel. Daar zou ik zelf niet opkomen. Het was heerlijk en we hebben er meerdere dagen van gegeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik gebruik ze als inspiratiebron. Maar ik wil toch altijd mijn eigen draai geven aan gerechten en doe dat nogal extreem. Zo kan een pakket voor zoeteaardappelsoep me op het lumineuze idee brengen om pannenkoeken te gaan bakken ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik koop ze ook regelmatig, zowel gerechten als soeppakketten. Ik ben nogal een gewoontedier en zo komt er nog eens wat anders op tafel. In mijn supermarkt worden ook de H.ello F.resh pakketten verkocht, als die in de ‘eet me op bak’ (zo noemen wij de koeling met afgeprijsde producten die aan de datum zijn) liggen neem ik ze ook graag mee.

    Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik koop ze om voedsel te redden :). Ik probeer iedere week minimaal 1 maaltijd te redden, dat kan een verspakket zijn (meestal), soms iets uit de koeling oid. Door het te kopen met een 35% kortingsticker maak ik voor een prikkie een maaltijd én red ik het van de container (want naar de voedselbank gaat het niet helaas heb ik begrepen).

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Die pakketten zijn heel handig als je met een aantal mensen (met wie je normaal geen hushouden voert) op vakatie bent en zelf wil koken. Je maakt precies wat er in het pak zit. Je houdt geen restjes over, alles gaat dan op en je hoeft geen voorraad mee te nemen onderweg. Perfect.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.