woensdag 19 februari 2020

Genieten van het voorjaar!

Ik kan altijd erg genieten van het voorjaar! Ik word blij van steeds meer licht en steeds meer bloemen.
Daarom haal ik ook altijd bollen in huis!

Hyacinten hoef ik niet te proberen, die ruiken voor mij te sterk, dan moet ik naar adem happen, maar ieder jaar koop ik potjes met kleine narcissen, daar word ik heel blij van! Ik kan niet goed tegen de geur van grootbloemige narcissen, die kan ik niet in huis hebben, maar van de kleine bloemen heb ik geen last. Na de bloei plant ik ze in mijn tuin, vaak blijven ze daar nog jaren bloeien!
Twee jaar geleden kocht ik een boeket tulpen waar ik helemaal geen last van had. Ik werd er helemaal niet benauwd van! Ik ga het nu weer proberen, want wie weet gaat het nu ook goed!

Ik ervaar het als luxe dat ik de mogelijkheid heb om zulke mooie en vrolijke bloemen in huis te halen!

Vind jij het luxe, die bloemen in huis?

21 opmerkingen:

 1. Ja, ik vind dat zeker luxe. Is naar mijn mening ook 1 van de eerste posten waarop iemand kan besparen als het financieel krap is. Ik realiseer me dat het mensen kan opvrolijken, maar ik zou mensen toch adviseren als ze beslist iets in huis willen zetten, te gaan voor een plant, die gaat tenslotte veel langer mee dan een bos bloemen, terwijl je er ongeveer eenzelfde bedrag aan uit geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit moesten we flink bezuinigen. Als eerste gingen de wekelijkse bos bloemen en de krant er uit. Toen het weer beter ging heb ik die gewoonten niet meer opgepakt. Maar net als jij koop ik af en toe een potje narcissen. En in de zomer veldboeketten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik vind het een luxe.Daarom haal ik vooral bloeiende bolletjes in huis die ik in de tuin poot. Ik kan ook een pakket bollen kopen, maar mijn ervaring is dat de meesten nooit opkomen. De bloeiende bolletjes die ik koop komen wél op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word er ook vrolijk van en als chronisch depressief mens is dat een prettig gevoel.
  Dat is de reden dat ik het niet als luxe ervaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meestal staat er wel een orchidee te bloeien van de collectie die ik in de loop der jaren verzameld heb. Nu een hele grote witte amarylis met 4 bloemen. Die is al voor het derde jaar actief dankzij de goede overwinter-zomering zorg van mijn partner

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mijn budget is het inderdaad een luxe, dus ben ik blij met die 'goedkope' bloeiende bolletjes, die ik daarna in de tuin plant. Heb nu een mini-narcisje staan, die zo lang is geworden dat het wel 'normale' lijken. En takken van mijn gesnoeide kersenboom, die beginnen uit te lopen. Ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mezelf koop ik zoiets hoogst zelden, maar ik word er heel blij van als ik bloemen krijg. Ik snij/snoei wel eens bloeiende takken, die zijn ook prachtig. En rond kerst maak ik zelf kerststukjes van wat ik in de buurt kan vinden aan evergreens. Bloembollen hebben iets van onverwoestbaar optimisme: het is een onaanzienlijk bolletje en daar komt dan dat frisse groen uit en die eigenwijze bloemetjes. Heerlijk, zo in het voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind bloemen luxe en bovendien zijn voor de kweek van snijbloemen enorm veel water en bestrijdingsmiddelen nodig. Zelf koop ik daarom nooit bloemen.
  Ik geniet van bloemen in de bermen en weilanden. Op mijn volkstuin zaai ik elk jaar wilde bloemen voor de insecten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook de reden waarom ik ze nooit koop en ok niet cadeau geef. Ik vind ze wel heel mooi, maar inderdaad dat ze dood staan te gaan zodra ze gesneden zijn vind ik ook weer niks. Ik heb alleen groene planten en vetplanten in huis. Vind bloemen ook erg duur.

   Verwijderen
 9. Blijkbaar ben ik een vreemde eend, want bloemen in huis (snijbloemen) vind ik deprimerend. Staan ze daar langzaam dood te gaan in een vaas, niks voor mij.

  Kamerplanten heb ik wel veel.
  Bollen gaan ook wel, omdat ze door kunnen leven.
  Maar snijbloemen doe je mij geen plezier mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat er nog zo iemand is. Ik word ook triest van bloemen die verwelken. Bernadette

   Verwijderen
 10. Ben meer een plantenmens dan een van de bossen bloemen, die koop ik nooit voor mezelf. Kleine plantjes zijn niet duur en stekken is gratis.

  Vind het ook zo zonde als een dure bos die je cadeau krijgt na een paar dagen al dood erbij hangt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop ook zelden boeketten, niet om cadeau te doen en niet voor mezelf. Ik koop liever plantjes of bollen voor op tafel.
   Maar.... ik kan er wel erg van genieten om een mooi boeket bloemen te krijgen. Ze staan bij mij best lang, misschien omdat het bij mij overdag niet warmer is dan 18,5 graden.

   Verwijderen
 11. Ik hou van tulpen en schaf ook ieder voorjaar wel eens een bosje aan, ook al weet ik dat ze maar een paar dagen staan... Zo vaak koop ik geen bosje bloemen voor mezelf. Af en toe een bosje rozen en dat is het dan wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik word ook blij van bloemen! Maar nog leuker dan ze in huis halen - dat doe ik niet zo vaak - vind ik de verrassingen in de tuin, zo in het voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja ik vind het ook luxe maar koop toch regelmatig een bos want kan er zo van genieten.
  Maar ik geniet net zo van een bosje tulpen van een paar euro dan van een dure bos van 20 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn tuin staat vol met bollen. Twee jaar terug had ik bollen gekocht Gele tulpen en narcissen bloeien. Ik geniet van de kleur geel, want dat betekent zomer!
  Begin zomer heb ik alle bollen opgegraven en ik heb ze gesplitst en nu heb ik nog meer bollen. Het zijn er nu wel erg veel.
  Als je dit niet doet, dan krijg je steeds minder bollen.
  Als het lukt, dan hoef ik nooit meer bollen te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind bloemen heerlijk luxe - dus ik gun ze mezelf zo eens in de zoveel tijd. Soms 1 enkele roos, soms een bosje van het een of ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier houd ik ook van bloembollen maar ik ben ook altijd heel blij met een bos bloemen!

  Van toen ik klein was herinner ik me de eerste sneeuwklokjes in januari in de achtertuin, en in februari de eerste krokussen buiten.

  En witte en blauwe druifjes vind ik ook heel mooi, en narcissen en tulpen.

  Oh, en chrysanten en hyacinten, nou, eigenlijk vind ik alles wat uit een bloembol groeit heel mooi!

  Helaas woon ik op een flat, dus ik kan de uitgebloeide bloembollen niet opnieuw planten, ik heb dit weleens tevergeefs geprobeerd in balkonbakken.

  In de binnentuin van de flat zie ik dat er in de buurt van tuintjes van bewoners op de begane grond spontaan bloembollen zijn opgekomen, maar ik kan maar moeilijk als een dief in de nacht daar mijn bloembollen bij planten.

  Oh, ik heb trouwens ook zaden gekocht voor bloemen op mijn balkon, zoals Afrikaantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik houd van bloemen, maar koop of geef ze zelden, vooral omdat ze helaas nogal een milieu-impact hebben en er soms ook flink arbeidsleed mee gemoeid gaat. Ik heb wel veel planten en sommige daarvan bloeien ook. Soms droog ik bloemen. Ik heb nu een kleine collectie die ik kan afwisselen, zo heb ik er extra lang plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, ik vind het een heerlijke luxe. Voorjaarsbloemen koop ik in bakjes met bollen en zet daarna de bollen in de tuin. Heb ik er nog jarenlang plezier van.
  Je kunt voorjaarsbloemen ook wat meer volume geven door er takken tussen te zetten, die dan uitbotten in huis. Dubbel lentegevoel.

  BeantwoordenVerwijderen