dinsdag 18 februari 2020

Een weekend weg!

Eigenlijk doe ik het zelden, in ieder geval nog nooit in de winter, ooit ben ik wel met dochters het pinksterweekend of hemelvaartweekend op Ameland geweest. Ik vond het destijds verbazend hoe je er dan in die korte tijd even helemaal uit bent. Nu dus in de winter, of eigenlijk aan het begin van de voorjaarsvakantie. Mijn dochters gaan wel eens in de winter een weekend of een (mid)week weg en ik was het afgelopen weekend uitgenodigd mee te gaan. Naar het bos in Drenthe, op dezelfde plek waar we in april 2019 zaten, alleen dan in een wat kleiner huisje.
Ik heb genoten van het spel van mijn driejarige kleinkinderen en het samenzijn met allemaal. We zaten op een vrij klein oppervlak, maar het ging prima in dat vakantiehuisje.


Wat ik opvallend vond: de keuken in zo'n vakantiehuisje schiet te kort om comfortabel een warme maaltijd te maken. Blijkbaar gaat de verhuurder er van uit dat je er alleen ontbijt en luncht, maar dat je voor de warme maaltijd uit eten gaat.  Het is behelpen in de keuken! Ik heb op zaterdag pasta gekookt, maar echt gemakkelijk was dat niet. Ik wilde de braadpan en de koekenpan gebruiken voor groenten en vegetarisch gehakt. Beide pannen waren een beetje klein en de bodem was veel te dun!

Op vrijdag, dus bij de start van de voorjaarsvakantie, wilden we bij de snackbar bij de receptie patat gaan halen, die we aangevuld met een salade en vleesvervangers wilden eten. Dat patat halen hadden we in de meivakantie ook gedaan. Eigenlijk hadden we er geen moment bij stilgestaan dat die snackbar helemaal niet open was, en er dus ook geen friet was! Op zo'n moment is het erg fijn dat er smartphones bestaan. Jongste dochter, haar man en mijn kleinzoon waren net aangekomen, ze gingen rondbellen en sprongen meteen weer in de auto om in de dichtstbijzijnde snackbar toch nog de nodige porties patat te halen!

17 opmerkingen:

 1. Ik erger me ook altijd wel aan de te kleine keukens en te kleine pannen in vakantiehuisjes. Als je 2 weken ergens in een vakantiehuisje zit, is het toch wel een stuk voordeliger om zelf te kunnen koken, maar dat is helaas altijd behelpen. Misschien komt dat omdat we meestal niet de duurste huisjes uitzoeken. In Denemarken hebben we eigenlijk nooit last van te kleine keukens, maar dat zal wel komen omdat we daar al jaren een 12-persoons huisje boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij nemen op vakantie standaard een goede koekenpan en een scherp schilmesje mee.
  In Frankrijk was er een keuken waar geen deksels bij de enorme pannen waren. Zelfs het ongemak is deel van de vakantie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een scherp keukenmesje nemen wij ook altijd mee! Ook deze keer hadden we twee van die mesjes mee. Dat was een goed idee, want het mesje in het huisje was waardeloos!

   Verwijderen
 3. Wat een tegenvaller van die snackbar. Maar inderdaad, wat zijn smartphones dan handig om het probleem op te lossen : )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker weg uit de grote stad. Geen drukte, uitlaatgassen, vreemde talen. Zalig !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij wonen in de buitenwijken van Groningen, daar valt het met de drukte, de uitlaatgassen en vreemde talen heel erg mee. Nou ja, wij spreken zelf Fries in de stad Groningen, dus wij doen zelf aan een "vreemde taal" in de stad.

   Verwijderen
  2. Ik woon al bijna mijn hele leven in Drenthe. Mijn ouders spraken onderling Fries en tegen de kinderen Nederlands. Mijn moeder spreekt met haar eigen zussen Gronings en met de aangetrouwde kant van de familie Fries. Op een verjaardag spreekt iedereen alles door elkaar.
   En mijn eigen man..., komt uit het westen.... :)

   Verwijderen
  3. Wij komen uit Zeeland, spreken Zeeuws als het kan, maar Engels als we op vakantie zijn. De meeste dialecten vind ik mooi. Behalve Amsterdams: De see in de suidersee sien ondergaan. Ronduit lelijk.

   Verwijderen
  4. Ja wat hebben de plattelanders toch tegen de stad ? Er is altijd reuring bij ons. Je kan gezellig naar de bioscoop of Mediamarkt. Als je in een dorp of buiten woont moet je al gauw een half uur autorijden als je naar de MacDonalds wil.

   Verwijderen
  5. De meeste plattelanders, waaronder ikzelf, hebben niets tegen de stad. Heerlijk, een weekeind in een grote stad, musea en galeries bezoeken, kiezen uit 10 kleine eethuisjes, een stadswandeling maken langs de mooiste gebouwen, grachten etc.
   Een half uur rijden voor McDonalds of Mediamarkt doe ik nooit, daar houd ik niet van. Bioscoop en theater zijn zomers een half uurtje fietsen en in de winter een kwartiertje met de auto. Het fijne van wonen op het platteland zijn de rust en de ruimte!

   Verwijderen
  6. Rust, stilte, vogels, egels. Groeten op straat en de supermarkt die zegt betaal volgende keer maar. Buren die denken hej, je bent al twee dagen niet buiten geweest even kijken of je nog ademt, die je kliko even bij je thuis zetten.
   Ik ruik bos in mijn tuin, en loop er binnen 2 minuten.

   In de stad begin ik altijd half te rennen, zo gestresst raak ik van die drukte. En aan geen fastfood op 3 minuten lopen is geen verlies, het is winst.

   Ik ken veel stadse lui die vanalles tegen het platteland hebben..

   Verwijderen
  7. Haha, ik ben geboren en getogen in de stad en ben blij dat ik die heb verruild voor het platteland. Het is hier lekker rustig, er gebeurt weinig en er loopt geen aso volk. Heerlijk!

   En naar de MCDonalds of Mediamarkt? Nou nee bedankt, wat heb ik er te zoeken? Zelfs in de stad meed ik van die aso winkels als Primark, Action, Mediamarkt etc. En een bioscoop is van hier net zo ver rijden als in de stad met ov en lopen. Niet dat ik daarheen wil, een film kijk ik liever thuis dan met 300 man in een zaal gepropt.

   Andersom zit Amsterdam vol met provinciaaltjes die het helemaal geweldig vinden om daar te wonen. Het gras is altijd groener he

   Verwijderen
 5. Ik ben een ster in eenpansgerechten (voor 2 of 3 personen) Dat leer je vanzelf als je wekenlang rondtrekt in een klein campertje met een grote en een hele kleine gaspit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt gezellig en even helemaal eruit zijn geeft altijd energie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, geweldig. Even weg uit de drukke randstad.

   Verwijderen
  2. Nou, de stad Groningen ligt niet echt in de randstad. Van even weg uit de randstad was geen sprake, want daar wonen we niet!

   Verwijderen
  3. En zo druk is de randstad ook helemaal niet overal. Fiets via de buitenwijken van bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht de stad uit en je zit in het bos, op het platteland, langs de Vecht etc.
   Cath

   Verwijderen