donderdag 20 februari 2020

Is NPO start plus voor mij de moeite waard?

Als je een abonnement neemt op NPO start plus kun je veel programma's terugzien.
De kosten zijn €2,95 per maand en daarvoor kun je dan alle Nederlandse programma's van de publieke omroep terugkijken. Ook van lang geleden.
Zoals:
Een huis vol
Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Ik vertrek
De kracht van de kringloopwinkel
In Europa
Keuringsdienst van waarde
Spoorloos
Het Israël van Heertje en Bromet
Floortje naar het einde van de wereld
Quiz spellen zoals twee voor twaalf

en nog veel meer.

Alle programma's kun je in de week na uitzending gratis terugzien, daarna gaan ze volgens mij al snel achter een betaalmuur. Ik kijk meestal meteen binnen een week terug en daarom twijfel ik of het nut heeft om een abonnement te nemen en het dus die €35,40 per jaar waard is.

Heb jij ervaring met dit abonnement?
Ik ben heel benieuwd!

30 opmerkingen:

 1. Je kan veel meer kijken. Ik kijk nu alle series van Vera terug...niet een Nederlandse serie,wel uitgezonden op NPO.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben het en vinden het de kosten zeker waard! Met name voor documentaires, mooie series en ook films. Het aanbod past ons beter dan Netflix en is veel goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nog steeds vreemd dat deze programma,s na een week niet meer gratis te bekijken zijn. Het is de publieke omroep en de programma,s zijn gemaakt met gemeenschapsgeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij kijken terug via onze tv provider. dan kun je alle zenders muv sommige films terug zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het maandelijks opzegbaar? Dan probeer je het toch gewoon een maandje uit?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kijk al veel te veel tv! Veel neem ik op: zeker de commerciële zenders, ik heb toch geen geduld om al die reclames uit te zitten! Voor mij zou het hooguit interessant zijn voor detectives - daar mis ik soms een deel omdat ik niet op tijd de recorder aan zet - maar dan nog heb ik zoveel "op band" staan dat ik dat nooit allemaal af kan kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eerste maand gratis, zie ik, en daarna opzeggen wanneer je wil. Dus misschien, Zuinigaan, nu een abonnement nemen tot april of zo. Daarna weer even niet, omdat het dan buiten weer fijn weer wordt en langer licht. En dan in november of zo je weer abonneren als de eerste serie maanden goed bevallen was...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind wei weinig interessants op NPO, wat ik terug zou willen zien, als ik het mis. Heb ik het gemist, pech gehad. Alleen een serie als Hendrik Groen kijk ik terug als ik het mis. Ik vind het argument dat NPO mt belastinggeld betaald is, en dat dan alles dus gratis moet zijn, niet erg sterk. De publieke omroep wordt de laatste jaren financieel zo uitgeknepen, dat ze wel moeten. Zo genereren ze nog een beetje extra geld. Neem omrop Fryslan, dat is zo uitgeknepen, dat ze de omrop ook wel kunnen afschaffen. Te weinig geld om van te leven, te veel om dood te gaan. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uitgeknepen? Pardon, als de NPO door iemand wordt uitgeknepen is dat door over het paard getilde presentatoren als Matthijs van Nieuwkerk of de onsympathieke blonde dame van Radar die via productieconstructies tonnen (!) per jaar binnenharken. Waarom zou een presentator die wat van een scherm afleest (poe poe) veel meer moeten verdienen dan een minister of een chirurg die mensenlevens redt? Zolang er tonnen betaald kunnen worden aan dit soort figuren, mag de NPO nog verder worden afgeknepen. De tijd van tv kijken is ook voorbij, mensen willen kijken wat ze willen wanneer ze willen. Niet old school naar programma’s op vaste tijden. Drie netten was prima in de jaren 80 en 90, maar zou nu prima teruggeschroefd kunnen worden tot 1 of 2 netten. Dingen als zendtijd voor politieke partijen zijn ook kul anno 2020, social media is daarin een veel groter platform.

   Verwijderen
  2. Wat een jaloerse reactie....

   Vraag en aanbod. Kijk naar voetballers. Laat die mensen lekker hun geld verdienen. En laten wij kijken of we het op onze manier ook goed doen.

   Ik zou mijn salarisstrookje niet willen ruilen voor al die bekendheid en de last die je daar van kunt hebben.

   Verwijderen
  3. @Anoniem van 11:13 uur - Ik vind het een nare reactie die je geeft, als je problemen hebt met presentatoren, dan kijk je toch gewoon niet?
   Afzeiken vind ik echt niet nodig!

   Verwijderen
  4. @15.02

   Wat een vreemde reactie...

   Ik ben zeker niet jaloers, zou voor geen geld met mijn kop op tv willen komen of in rare roddelblaadjes. Ook hoef ik geen tonnen te verdienen.

   Toch vind ik het heel ongewenst dat tv bobo’s gespekt moeten worden met gemeenschapsgeld. Er moet gewoon een harde max gesteld worden van bv een ton. En als ze meer willen gaan ze maar wat erbij schnabbelen. Graag of niet. Ook het dreigement van ‘dan gaan ze naar de commerciëlen ’ vind ik een loze dreiging. Zo veel plek is er niet bij de commerciëlen en ook zit niemand te wachten op een ongezellige van nieuwkerk/herzenberger bij een productie van idols of hart van Nederland.

   En de vergelijking van voetballers raakt kant nog wal. Voetballers worden niet van gemeenschapsgeld betaald maar door clubs. Ik ben ook tegen het verkwanselen aan gemeenschapsgeld door mee te betalen aan de bouw van stadia en andere onzin.

   Dus niet ‘laat ze lekker hun geld verdienen’. Ik wil helemaal niet aan hoge salarissen van bobo’s bijbetalen. Het staat jou vrij om een donatie te doen natuurlijk aan de NPO of een omroep naar keuze.

   Verwijderen
  5. @Aaf, wellicht was het in harde bewoordingen, maar ik sta achter mijn boodschap. Geen tonnen gemeenschapsgeld naar presentatoren! Dat is niet om ze af te zeiken, maar omdat er niet gesmeten moet worden met belastinggeld.

   En nee, ik kijk niet naar programma’s van de bovengenoemde presentatoren.

   Verwijderen
  6. Vergeet ook niet dat panelleden bij bijv DWDD zo'n 1000 tot 3000 euro per aflevering krijgen om wat commentaar te leveren. Van onze belastingcenten. Tijd om ook daar eens flink het mes in te zetten.

   Verwijderen
  7. @ Anoniem 17:11
   Voetballers worden betaald door clubs??? Jazeker, maar die clubs krijgen geld van... je raadt het al: onze belastingcenten. En soms nog wat sponsoren maar veelal geld van gemeenten die de clubs overeind proberen te houden.

   Verwijderen
  8. @anoniem 12.39 inderdaad in die vergoedingen mag ook het mes in. En het argument ‘zonder vergoeding komen ze niet is ook kul’. Als jij jezelf in de picture wil zetten en houden, zoals een mediageile Peter R. de Vies, dan kom je toch wel. Als jij een boek/programma of iets wil promoten kom je toch wel.

   @anoniem van 17.11 volgens mij staat er duidelijk dat ik tegen het sponsoren ben clubs door gemeenten. Van mij mogen ook de veiligheidskosten voor politie inzet worden afgewenteld op de clubs en fans. Of ze voetballen maar lekker zonder fans van de uitspelende partij. Zoek het maar uit met die onzin. Van mij mogen de hardcore hooligans elkaar ook helemaal in elkaar meppen ergens op een aanwezen plek in een weiland. Denk dat de lol er dan snel af, want het is leuk stoer doen terwijl te politie je uit elkaar haalt, maar als je echt een paar harde klappen voor je muil krijgt en oom agent komt je niet redden, is de lol er snel af. Dan zijn ook de stoere hooli’s een stel mietjes.

   Verwijderen
 9. Ik heb tv via Ziggo, inclusief een kastje waarmee ik redelijk onbeperkt kan opnemen. Wij nemen meestal hele seizoenen op van programma's en die kijken we dan terug wanneer we er zin in hebben. Dat werkt voor ons perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het heerlijk. Ik kijk niet zoveel tv. Maar juist als ik wil kijken wil ik kijken wat ik wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee hier geen abonnement daarvan.
  Wij kijken doku's op history of de BBC en de Belg geeft ook goede doku's.
  Daar kan de npo nog wat van leren, verder kijken we weinig tv en in de zomermaanden al helemaal niet veel omdat het allemaal prut is wat ze dan uitzenden!!!
  Ik zou geen abonnement nemen, vooral als de zomer in aan tocht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een aantal van de genoemde programma's is zonder betaald abo terug te kijken na een week. Dit geldt in ieder geval voor Ik vertrek, Spoorloos en Floortje naar het einde van de wereld. Daarvoor heeft een betaald abo in ieder geval geen toegevoegde awards.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hebben het nu al een tijdje en maken er veel gebruik van. Veel series, kostuumdrama's en detectives zijn lang terug te zien. We hebben geen Netflix en ook geen mogelijkheid om programma's op te nemen. Je zou het inderdaad eens een tijdje kunnen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb niets van dit alles aan abo's en mis het ook niet. Kijk naar de Duitse zenders,de BBC,Family 7, Ned 1 en 2 en op BBC first naar Call the Midwife. Streep 's avonds aan waar ik naar kijken wil en ben ik niet thuis, nou dat is dan jammer maar geen probleem. Ik weet wel, vroeger namen we wel iets op op de video en wat gebeurde er? Er werd niet naar gekeken. Vergaten we gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kun je het abonnement delen met iemand anders? Dan wordt het goedkoper. Zelf heb ik NL-ziet met een vriendin. Dit is een combinatie van NPO-plus en alle commerciele omroepen. De kosten. Gedeelde kosten 3,97 pm.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De programma's die je noemt kun je gratis kijken bij npo start. Bij start plus kun je een paar dagen vooruit kijken. Via 🔎 kun je bijna alle programma's terugkijken. Behalve nu de great brittish bake off die kun je nu alleen bij npo start plus kijken.
  Daarnaast kun je gratis terugkijken bij kijk.nl. (sbs en net 5)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kijk sowieso weinig tv. Het journaal van 6 uur, goede documentaires, soms DWDD en Met het mes op tafel. Hendrik Groen vond ik erg leuk maar ik heb weleen paar afleveringen gemist. Documentaires bij de BBC of op Canvas. Naar de commerciële zenders kijk ik nooit, mijn man kijkt wel naar voetbalwedstrijden en Voice of Holland op de commerciële zenders.
  We gaan verhuizen en vonden op zolder nog een doos vol videobanden met wel opgenomen maar nooit teruggekeken programma’s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha en dat in een tijd waarin niemand meer een videospeler heeft. Wij hebben wel alle oude homevideo’s gedigitaliseerd.

   Verwijderen
 18. Moet gratis betalen all teveel

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De BBC heeft alleen maar BBC1 en BBC2. waarom wij NPO1, NPO2 en NPO3 ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De BBC heeft niet alleen maar BBC1 en BBC2, maar liefst 7 zenders, namelijk BBC First, BBC One, BBC Two, BBC Four, BBC Entertainment, BBC World News en CbBeebies

   Verwijderen
 20. Ik heb een abb. wat ik zoek is een lijst van alle programma's die op start plus staan. Sommige programma's zijn niet te vinden als je de titel niet (meer) weet. Verder veel plezier ervan

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.