dinsdag 25 februari 2020

Tip: goedkope en leuke kerstkaarten

Ieder jaar verstuur ik kerstkaarten. Afgelopen december heb ik kaarten gebruikt uit de voorraad die ik nog had. Alleen, die zijn niet allemaal mooi en precies naar mijn smaak. Die kocht ik ooit vanwege de prijs en niet zo zeer vanwege de afbeelding.
Ik had me al in 2018 voorgenomen om alleen nog maar echt leuke kerstkaarten te kopen, maar die zijn vaak erg duur!
Na kerst ging ik zoeken op het internet en kwam tot de ontdekking dat je in januari (en februari) ook nog steeds wenskaarten voor kerst en nieuwjaar kunt kopen, alleen dan goedkoper!
Dat was precies iets voor mij.
Ik ben de laatste tijd een fan van de kaarten van Marius van Dokkum.  Heerlijke hilarische werkjes, ook over het thema kerst en nieuwjaar.
Bij de winkel van het blauwe mannetje vond ik setjes van 20 kaarten voor €7,07 per setje! Die zette ik op mijn verlanglijstje, zodat ik die kon kopen zodra ik nog iets anders nodig had.
En in de afgelopen week wilde ik nog een Friestalig kinderboek kopen. Daarvoor kun je naar Friesland afreizen en het boek daar kopen, maar toevallig had deze internetwinkel het boek ook!
Scheelt tijd en reiskosten, dus toen heb ik meteen de 2x 20 wenskaarten besteld die nog op mijn verlanglijstje stonden.
Nu heb ik dus leuke wenskaarten voor 34 cent per stuk!
Er zijn trouwens op dit moment méér soorten kerstkaarten tegen gereduceerde prijzen te koop!
Dus hierbij een tip van mij: koop nu je wenskaarten voor december 2020!10 opmerkingen:

 1. Ik probeer wat meer bij de dag te leven dus koop kerstkaarten niet 10 maanden voor kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dus het is eigenlijk een soort van uitverkoop van kerstkaarten? Ik vind het wel handig om wat leuke alvast in huis te hebben!
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker een goede tip. Vooruit denken is een goede manier om zuiniger uit te zijn is mijn ervaring. Het zijn ook leuke kaarten als ik het zo zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop al mijn kerstkaarten in de uitverkoop na kerst. Genoeg leuke kaarten over in de winkels, vaak met 50% korting. Daarvoor bewaar ik ze graag een jaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een andere tip: mijn dochter van 5 1/2 jaar bleek het erg leuk te vinden om zelfmaakkaarten te versieren met glitterlijm en stickers. Ik gaf haar n de kerstvakantie 5 kaarten maar ze kon niet meer stoppen. Ik heb nu 40 kaarten klaarliggen voor dit jaar. Hahahahaha! Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet men dat dan leuk vinden, met glitterlijm en stickers...?
   Ach, zolang het prinsesje maar blij is.

   Gerda

   Verwijderen
  2. Het gaat er om, dat je zelf leuk vindt wat je verstuurt. Als Anne-Marie het resultaat van het knutselen van haar dochter mooi vindt, is dat toch prima?

   Verwijderen
 6. Marius van Dokkum is LEUK! Ik wil nog een keer naar zijn atelier / museum in Nunspeet - zag al een teen tentoonstelling van zijn werk hier in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een boek over zijn kunst gereserveerd bij de bibliotheek. Ik zie er naar uit om dat te kunnen lezen en de kunst te kunnen bekijken!

   Verwijderen