vrijdag 15 mei 2020

Licht!

Wat worden de dagen toch snel langer en de nachten korter!
Vandaag ging hier in Groningen om 5:32 uur de zon op en het was een half uur eerder al licht. Vanavond gaat de zon om 21:25 uur onder en dan blijft het nog een half uur licht.

Heerlijk vind ik dat, al dat licht!
Ik kan er heel erg van genieten. Het schijnt dat (zon)licht voor veel mensen positief is voor hun stemming.  Ik word op zonnige dagen van al dat licht heel blij. Niet meer donker en somber, maar stralend licht!
Zo mag het van mij wel blijven. Ik weet dat dit niet gebeurt, jammer, maar zo is het nu eenmaal op ons stukje aarde. In de winter lang donker en daarbij ook nog koud. In de zomer lang licht en vaak lekker warm! Na ruim een maand na nu komt er nog weer bijna een uur daglicht bij en is de hoeveelheid daglicht op zijn maximum!
Ik verheug mij er op!


10 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je fijne positieve blogje! Ook ik geniet van het licht.
    Nu alleen de warmte van de zon nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die warmte die komt binnenkort weer. Volgens de verwachtingen wordt het volgende week 20 graden of méér!

      Verwijderen
    2. Terwijl er juist nu zo heel erg regen nodig is...
      Esje

      Verwijderen
  2. Ik geniet er ook enorm van. Als ik 's ochtends beneden kom gooi ik meteen de gordijnen open om al dat zonlicht mijn woning in te laten schijnen. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat je je hier op kunt verheugen : ) En het komt vanzelf en kost niets. Zelf houd ik ook van de donkere gezelligheid van de winter. Ik vind eigenlijk alle seizoenen fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeker fijn als de dagen lang en licht zijn. Maar ik hou van alle jaargetijden. De mooie kleuren van de herfst bijvoorbeeld.Toen ik nog werkte vond ik het ook wel wat hebben om met mijn collega's op kantoor te zijn als het buiten nog donker was 's ochtends. Ik hou gewoon van de verschillen van de seizoenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het doet echt wat met je humeur meer daglicht. Zo ervaar ik het ook, al vind ik het ook weer prettig om in de winter lekker met kaarsjes en een dekentje in mijn eigen cocon te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het ook heerlijk al dat licht! Mijn favoriete seizoenen zijn de lente en de zomer, maar ik kan ook genieten van de herfst met een dekentje en een kop thee op de bank!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 's Morgens vroeg licht vind ik wel lekker maar 's avonds hoeft het van mij niet. Behalve als het eind augustus nog warm is. Ik denk dat ik de rest van het jaar het liefst de wintertijd heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik geniet van de lange, lichte dagen zoals ik ook geniet van de korte, donkere dagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.