zondag 3 mei 2020

Thuisvakantie!

Het lijkt er op dat de meesten van ons komende zomer thuis blijven.
We kunnen niet naar het buitenland door coronabeperkingen en misschien ook niet in Nederland of omdat we het ons financieel niet kunnen permitteren.
Als je veel minder inkomen hebt dan je gewend was, blijft er weinig over om uit te geven op vakantie. Dat kan bruin niet trekken, zeiden ze vroeger bij mijn ouders thuis.

Dus dan wordt het thuisblijven.
Een staycation.

Mensen zijn creatief bij het bedenken van woorden voor een thuisvakantie. Welke woorden zijn er zoal?
Balkonië
Tuinesië
Verveeluwe
Costa del Zolder
Saint-Souterrain
Villa Netflix
Toilet de Mar
Schuurmonnikoog
Tibed
Driedeurenpunt
Laptopland

Ik vind al die woorden voor een thuisvakantie geweldig leuk!

Maar wat doe je dan, als je vanwege corona de hele zomervakantie thuis blijft?

kamperen in eigen tuin,
een tent maken in de woonkamer,
picknicken in eigen tuin of op je balkon.
opdrachten voor je kinderen bedenken:
- zelf ijs maken van gepureerde vruchten of limonadesiroop
- restaurant spelen en een bijzondere maaltijd maken voor je ouders (onervaren kinderen hebben wel enige hulp nodig)
- quizvragen bedenken en een pubquiz houden
- verrassingen maken voor grootouders en andere familieleden (tekeningen, filmpjes, knutsels)
- een zelfportret maken van huishoudelijke voorwerpen
- maak een zo lang mogelijke rij van de schoenen die je in huis hebt
Schoenenrij in de woning van de dochter van een vriendin
Heb jij nog leuke ideeën voor een thuisvakantie?

19 opmerkingen:

  1. Wij houden regelmatig een bioscoop middag. Zelf popcorn maken & limo schenken. Ook kamperen we in huis (zetten de tipi tent op).
    We twijfelen nog of we naar de camping gaan dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaf, hoe is het mogelijk! We bloggen vandaag allebei over hetzelfde onderwerp :-) haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zouden dit jaar voor het eerst gaan vliegen met onze kinderen naar Schotland. Speciaal een autidag op Schiphol gehad om de oudste te laten wennen aan de geluiden en een indruk te geven hoe alles in het werk gaat als je gaat vliegen. Waar gaat je koffer naar toe, hoe werkt een detectiepoortjes en alles mogen proberen. Jongste zijn kamp gaat ook al niet door. Dus nu 4 maanden thuis...... Geen idee hoe we het verder gaan invullen, we gaan het zien....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het leuk dat mensen een kunstwerk proberen na te doen. Dus dat: zoek een kunstwerk dat je na wil doen, en creëer je beste imitatie ervan.

    Voor kinderen: oefen op een (circus?)voorstelling en geef die voorstelling voor ouders en via skype ook voor grootouders e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker naar het strand, een eindje fietsen, klooien in de tuin (hutten maken, op de trampoline, moestuinieren, beestjes zoeken, gras knippen om aan de knuffelbeesten te voeren, iets bouwen enz), bramen plukken, wandelen enzovoort... oh ja.... en monopolie of een ander bordspel spelen bij slecht / matig weer, of iets bakken / koken.

    Hebben wij wel de mazzel dat we in de buurt van zee / meer / Oosterschelde wonen en dat we een tuin hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met kinderen zou het een uitdaging kunnen zijn. Maar met 2 gepensioneerde mensen is het geen probleem. Wij waren gewend om iedere nazomer en voorjaar naar een buitenland te rijden. Dus 3 of 2 keer een week een huisje huren. En verder heel low budget. Wandelen, rugtas mee met lunch en thermoskan. Of mooie autotocht met klapstoeltjes bij. Je kunt rustig zitten op de mooiste plekjes. Voor niks. Wat we nu doen is op dezelfde manier vakantie houden in Nederland. En dan nog op beperkte afstanden van huis. Slapen in thuishotel. Nooit geweten dat er hier zoveel mooie plekjes zijn. We gaan wel alleen van huis op rustige werkdagen. De zon en feestdagen gunnen we de jongere generatie de ruimte.
    En hier kan ik het stiekum wel vermelden... Het is heerlijk om niet alle kinderen en kleinkinderen en familie tegelijk op je verjaardag/ pasen te moeten ontvangen. Nu kwamen ze over de dag verdeeld een uurtje. We houden gruwelijk veel van iedereen. Maar dit is toch wel veel meer ontspannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij gaan naar Boulevard du Jardin, jaarlijks :-)
    En bij nat slecht weer, vermaken we ons op de Costa del Zolder.
    Esje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij zijn het paasweekend naar 'Frankrijk' geweest, en zullen in de zomervakantie nog een paar keer naar een buitenland gaan: de meiden kunnen ophet internet plaatjes, woordjes, muziek, maaltijden en gebruiken opzoeken. Ons huis wordt ons huisje of hotel. We pakken een koffer in en rijden een rondje met de auto opbasis van een routebeschrijving. Ons huis krijgt een naam en de kamers ook. Man en ik werken voltijd, dus de meeste voorbereiding komt van mijn dochters (9 en 11).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gratis download op lekkersamenklooien punt nl (bij producten) staat een poster met 50 tools. Dingen die je kan doen. Van cake bakken tot breien tot iets van gips maken. Leuke poster om tijdens de vakantie af te vinken wat je al gedaan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik denk dat het Hintergarten en Rundumhause worden, samen met Tuinesië en Balkonië een mooie rondreis

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Daar zie ik wel tegenop. Minimaal 8 weken schoolvakantie met 2 pubers. En wij moeten meer dan de helft wel werken, thuis of op locatie? De meeste tips die ik voorbij zie komen, zijn alleen leuk voor kleine kinderen. Hoop dat het mooi weer wordt dan kunnen ze zich op en rond het water wel vermaken. Olga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Creëer voor pubers een wedstrijd over wie de meest gekke woordspelingen kan maken. Ook vonden wij het leuk om in het stikdonker te gaan wandelen en dan vooral over landweggetjes. En onderweg onze fantasie los laten. We zagen heel vaak iemand die zich had opgehangen ( een wegkruis), een atoombom in de vorm van een ei (gastank), aliens (koeien in de wei). Maar we hebben ook al een stelletje betrapt die sex hadden in de auto en een man die iets begroef. En maar fantaseren, de meest idiote verhalen hebben we verzonnen.

      Verwijderen
  12. Ik wil na 9 weken in huis blijven, dolgraag weer wat van de wereld zien. Maar wel met zo weinig mogelijk mensen. Korte uitstapjes dus en op tijdstippen dat andere mensen nog geen zin hebben. Ik heb ook gekeken of een aantal van onze favoriete restaurantjes meeneemmaaltijden aanbieden. Dat is feestelijk voor ons en ondersteunt hen. En verder hopen op mooi weer en thuis creabea-en. Goed voor mijn textiele vaardigheden. Vakantie is vooral, andere dingen doen dan normaal. Ik heb me ook ingeschreven voor de Yale cursus waar Daantje het over had, want ik had wat zelfmotivatie nodig.
    Ik ben er van overtuigd dat afstand houden nog steeds noodzakelijk is, maar ik mis mijn familie en vrienden. Daarom probeer ik een mindset te kweken die dat ook op langere termijn mogelijk maakt, d afstand vol te houden. Ik heb bijvoorbeeld mooie wenskaarten gekocht via musea en goede doelen.
    Het aparte is, dat ik me weer dichter bij mijzelf als kind en tiener voel. Want wij gingen ook nooit weg. Zowel het gemis van toen (want ik wilde graag meer van de wereld ervaren) als de rijkdom van toen (want we waren veel creatiever bezig) komen weer boven.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ach we zien wel heb net 3 plantjes gekregen bloeiend en daar geniet ik al van. Verder vakantie komt wel weer eens. Nu geld uitgegeven aan een nieuwe oven, 2 pannen en nog wat dingen die vervangen moeten worden......dat doen we nu maar en ik pak een reisboek en ga met google on earth op die plekken kijken heel leuk om te doen. Die week eten we ook typische dingen van dat land.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Opnieuwbegonnen3 mei 2020 om 13:29

    Onlangs mijn ticket bij Transavia geboekt voor december.
    Mijn boot is onder toezicht van handhaving en toezicht het water in gegaan een paar weken terug.
    Sinds deze week mogen we wel varen, dat mocht eerst niet. Nu wel. Aanstaande week ga ik voor het eerst varen.
    Mijn bootvriend beweegt te weinig en eet teveel. Vorig jaar hing de sloep al scheef en nee, hij ging niet in het midden zitten. Ik heb weinig met hem gevaren. Nu wil hij weer mee en hij vertelt me iedere keer dat ik een nieuwe sloep moet kopen.
    Mijn sloep heeft 10 mille gekost en weegt 500 kilo.
    Ik heb een leuke sloep gezien maar die kost helemaal vaarklaar met alles er op en er aan 30.000.
    Volgens mij is gewicht verliezen gezonder. Als ik dat voorzichtig opper, komt dat niet aan. Het ligt aan mijn sloep. Toch is hij mee geweest met het zoeken naar een sloep. Dusss... afgelopen winter voor onderhoud en lidmaatschap en contributie €1800 afgetikt.
    Als ik dat zeg, zwijgt hij even en de volgende keer begint het gezeur alweer. Nou ja, einde vriendschap dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik woon dus écht in Tunesië, maar wij hadden ons juist verheugd op een vakantie naar Nederland. Ach, dan wordt het hier ook maar gewoon Tuinesië! Zolder/schuur/balkon hebben we niet, maar Laptopland zou ook nog kunnen. ; )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook ik woon in een vakantieland en had me er enorm op verheugd naar Nederland te gaan. Maar helaas... Aan de andere kant is het ook leuk om lekker ontspannen in en rond huis aan te klooien.En van het uitgespaarde geld wat spullen te kopen die aan vervanging toe zijn.

      Verwijderen
  16. Denk dat de verkoop van Intex zwembaden flink omhoog gaat. Lijkt me wennen als je wel gewend bent om ieder jaar ergens heen te gaan. En je er al een jaar op hebt verheugd. Het scheelt dat iedereen in dit schuitje zit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hoeven niet per se op vakantie maar na al een paar maanden thuis zitten, is de eigen tuin ook niet meer zo aantrekkelijk voor 2 tieners. Voor mij zelf ook niet. Dan is 8 weken lang. Alle evenementen zoals zeilwedstrijden zijn afgelast, musea zijn dicht. We zijn gezond en willen graag actief bezig zijn en niet de hele tijd op een scherm turen, maar dat valt niet mee in eigen tuin en dorp.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.