maandag 11 mei 2020

Zou je dat nou wel doen?

Op 26 mei had ik een afspraak bij de kapper. Ik had wel twijfels over de veiligheid, maar ik wilde wel gaan. Ik schrijf "had", je voelt waarschijnlijk al aankomen dat ik die afspraak niet door laat gaan.

Afgelopen zaterdag was mijn jongste dochter op bezoek en ik bracht mijn geplande bezoek aan de kapper ter sprake. Dochter bekijkt mijn haar en vraagt: "Zou je dat nou wel doen? Je haar ziet er nog prima uit, waarom zou je onnodig risico lopen? "
Daar heeft dochter een punt, ik vind zelf mijn haar ook nog zeer acceptabel!
Volgens dochter kan ik beter afwachten hoe de versoepelingen van de lockdown uitpakken en als dat allemaal goed gaat, een nieuwe afspraak maken.
Dochter weet wel wat van virussen, ze heeft meer kennis dan de gemiddelde mens. Ze deed een Masteronderzoek bij een diervirus. Natuurlijk denk ik niet dat zij superdeskundig is op het gebied van het coronavirus, ze is geen viroloog, maar ik hecht wel veel waarde aan haar mening.
Omdat mijn haar er nog goed uitziet, heb ik mijn afspraak verschoven naar juli.
Bron: pixabay.com
Ik had in het verleden naaste collega's die 1x per jaar naar de kapper gingen. Een man en een vrouw.
De vrouwelijke collega ging jaarlijks op vakantie naar een land aan de Middellandse zee. Voor de vakantie ging ze naar de kapper en liet ze het haar kort knippen.
De andere collega ging voor de kerst naar de kapper, omdat hij vond dat hij er met de feestdagen netjes uit moest zien. Beide collega's deden niet aan styling of staarten. Het haar hing gewoon naturel zoals het uit hun hoofdhuid groeide.
Bij beide collega's vond ik hun jaarlijkse gang naar de kapper wel wat weinig.
Mijn volgende afspraak is ongeveer een half jaar na de vorige en ik heb een goede corona-reden.

23 opmerkingen:

 1. Verstandig om eerst even de effecten van de versoepeling af te wachten! Ik hoop dat het allemaal meevalt! Het zou natuurlijk ook kunnen dat je dan in juli nog weer niet naar de kapper kunt, omdat de versoepeling van de lockdown onhoudbaar blijkt te zijn. Dan loop je misschien wel een jaar met ongeknipt haar rond ;-)
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de lockdown weer aangescherpt wordt en de kappers dicht gaan, dan zou ik kunnen overwegen om mijn haar door mijn jongste dochter te laten doen. Zij heeft een tondeuse en bood al aan om mijn haar op de langste stand (= 4 mm) te doen. Die tondeuse voorlopig nog maar niet!
   Hoewel, ik had ooit zelf een tondeuse, 25 jaar geleden. Toen heb ik wel een tijdje rondgelopen met haar van 8 mm lengte. Ik vond het niet zo slecht! Wel is opmerkelijk dat er geen foto's zijn van mijn kapsel indertijd! Dat zal wel niet voor niets zijn!

   Verwijderen
 2. Ik snap dat je deze keuze maakte. Als het nog niet echt nodig is om de drukte in te gaan. Ik vind het moeilijk. Misschien is het verstandiger om nu al met het OV te gaan dan over een paar weken als alles weer veel drukker is en er daardoor meer virus rond vliegt. Ik verwacht in de herfst weer een ILD.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het wel grappig dat mensen zo staan te springen om te kapper. Ik ben wel vaker een jaartje niet geweest, maar heb dan ook langer haar. Mijn vriend kijkt er duidelijk wat meer naar uit, maar ach: voorlopig hoeven we nergens representatief te verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de gok maar genomen en een afspraak gemaakt voor as woensdag. Ik heb heel fijn en dun haar, een korte boblijn en nu al ruim 10 wk niet geweest (normaal 1x6wk) en er is niets meer mee te beginnen, ziet er zo armoedig uit. En ik ben ook bang dat mss over een paar weken alle versoepelingen weer ingetrokken worden omdat mensen toch weer teveel vrijheid nemen en de besmettingen toenemen. Ik kan bij mijn kapper een mondkapje krijgen, de kapster ook, een eigen steriele mantel en handdoek en de kapster gebruikt ook handschoenen. Mijn haar was ik zelf thuis vlak voor ik ga. Bij de appie loop ik meer risico denk ik. Ik ben van de week ook bij de opticien geweest. Ik had vlak voor de ellende begon een nwe bril gekocht en had grote problemen. Mijn glazen bleken idd niet goed te zijn, wrsch een leveringsfout dus ik was blij dat ik er weer heen kon en heb dus maar het risico genomen en ook daar alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. Er worden nu nieuwe besteld. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Begin juni heb ik een afspraak gemaakt, zij werkt altijd alleen in haar zaak, dus risico is al klein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het risico daarmee klein is, is maar de vraag. Begin juni heeft ze al twee weken lang steeds andere mensen geknipt. Bedenk dat de voorzichtige mensen niet naar de kapper gaan. Ik gun het de kappers (en jou) van harte en zeg ook niet dat je niet moet gaan, maar ik denk niet dat het risico klein is.

   Verwijderen
 6. Eerlijk, ik ben al anderhalf jaar niet naar de kapper geweest. Ik ben 5 jaar geleden al mijn haar verloren door alopecia en heb 't na een jaar terug gekregen. Ik heb nog zeer regelmatig kale plekken, maar niet meer zo erg als toen. Ik draag het lang en verf zelf. Door de lengte kan ik het zo dragen dat mijn actuele plekken niet zichtbaar zijn. Echt dode punten knip ik d'r gewoon zelf uit. Ik vind 't heerlijk zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, je dochter heeft gelijk waarom risico lopen, je haar kan nog best wel even wachten. Ik heb kort haar en knip het zelf al een paar weken, de ene keer de nekpartij, de andere keer de voorkant, ziet er echt niet gek uit. En als over een paar maanden blijkt dat corona wat minder wordt kan ik noch altijd naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb mijn dochter van 11 gevraagd om mijn (lange) haren te knippen. Er is 15cm redelijk recht afgeknipt en het ziet er veel beter uit nu. R.owan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fantastisch...voor de jeugd is het naast een heel nare periode ook een periode waar nieuwe vaardigheden geleerd worden, opgedaan worden. (in tegenstelling tot iedereen die roept dat de kinderen een leerachterstand oplopen) Wat goed dat je haar de schaar toevertrouwde.

   Verwijderen
 9. Zelf ben ik begin februari voor het laatst naar de kapper geweest. Ik heb lang haar, dus het kan wel even wachten. Ook heb ik geen geverfd haar met uitgroei en ook geen permanentje.

  Ik heb hier een kappersschaar, gewoon van de Hema. Op YouTube zijn er filmpjes dat je even een staart moet maken boven je voorhoofd en hop! Dat durf ik niet, hooguit wat gespleten haarpunten wegknippen.

  Het is verstandig om even te wachten om naar de kapper te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben vanmorgen naar de kapper geweest en ik weet zeker dat ik zaterdag bij AH en bij Lidl meer risico liep dan in de kapsalon!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. P.S. Als tiener had ik mijn haar een keer minstens vijf jaar niet laten knippen. Een late reactie van toen mijn haar op mijn zesde ineens werd kort geknipt. Ik had daardoor prachtig lang haar tot over mijn middel. Op zich zou ik het zelf het een keer willen proberen, mijn lange haar zelf bijpunten volgens de YouTube methode. Dan kan ik later alsnog naar de kapper. Alleen bijpunten van lang haar bij de kapper kost al snel tussen de twintig en dertig euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch heel leuk wat we, die ons al bezig hielden met zuinig aan (moeten) doen nu gaan doen. Ik vond dat ik eigenlijk een goede stoffen schaar nodig had. Tot dat ik bedacht dat ik een wetsteen in een laatje had liggen. Om messen mee te slijpen. Daar kun je ook scharen mee slijpen 😉 Ik had stevig baisband nodig. Dat is duur en ik wil dat soort dingen niet bestellen. Wil ze eerst voelen en zien. Ik heb gewoon een paar stevige broeken uit elkaar gehaald. En strookjes van geknipt. Ik ben heel benieuwd of het opgehokt moeten zitten meer mensen tot dit soort dingen gebracht heeft. En of dat blijft ? ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier wel hoor! Ik maakte al een monopolybord en de bonenplantjes krullen zich om takken heen. De erwtenplantjes werken zich ondertussen omhoog via uien netten.

   Ik denk alleen dat niet veel mensen zo denken.

   Verwijderen
  2. Ik “ moest “ naar een stadje in de buurt. Vorige week. Zo druk.Met shoppende mensen. In die goedkopemeukuit China winkels. Nauwe gangpaden. Aan de kleren zitten. Ook bij de H.ema was het druk. Ik snap het niet. Een half jaartje uit houden met de kleren die je hebt is toch wel te doen.

   Verwijderen
 13. Mijn haar is zo stijl als het maar kan zijn en groeit niet gauw uit model. Ik kan nu wat makkelijk een knotje maken, maar loop ook net zo makkelijk met mijn haar los of in een staart. Ik wacht nog even tot de grote drukte bij mijn kapper voorbij is, ik gun de mensen waarvan het haar echt niet meer leuk zit hun kappersbezoek, ik heb niet zo'n haast.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Verstandig dat je de afspraak verplaatst hebt. Als het niet noodzakelijk is dan zou ik geen risico willen lopen.
  Ik ben nu extra blij met mijn lange en ongeverfde haar: ik kan een kappersbezoek nog wel een tijdje uitstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Misschien komen vrouwen met een kort en pittig kapsel er nu wel achter dat iets langer haar ze beter staat! Mijn haar is stijl,niet erg dik en ongeverfd. In een zgn bob geknipt.Ook langer staat het prima,ik wacht nog even met een afspraak met de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat klinkt dat kattig ‘komen vrouwen met een kort en pittig kapsel er nu wel achter’
   Mijn haar wordt altijd in een bob-line geknipt, tot net onder mijn oren en ik kleur het niet.
   Ik hou meer van ‘korte, pittige’ kapsel maar daar leent mijn haar zich niet voor, jammer genoeg!

   Verwijderen
 16. Je dochter heeft gelijk, geen risico opzoeken als het niet hoeft.
  Zelf moet ik al weken naar de Fysio en ze heeft me zelfs al 2x gebeld maar heb wederom vrijdag weer afgezegd puur omdat ook ik wil afwachten wat de versoepeling doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vertrouw altijd op jezelf. Je wilt geen risico's lopen en dus doe je er goed aan om nog even niet te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.