zondag 26 juli 2020

Huizenruil in de vakantieperiode

Persoonlijk ben ik altijd een beetje huiverig geweest voor huizenruil in de vakantieperiode. Vreemde mensen in jouw huis en jij in het huis van vreemden. Is dat nu wel zo leuk?

Een vriendin van mij had het de afgelopen weken gedaan, alleen dan niet geruild met vreemden, maar met familie. De familie komt uit Noord Holland, dus zaten zij en haar man ergens in een dorpje in Noord Holland en een oom en tante zaten in hun huis. De beide stellen hadden het goed naar de zin gehad. Mijn vriendin op stap in Noord Holland en de oom en tante in de provincie Groningen.
Elk koppel had een lijstje achtergelaten met bezienswaardigheden en er waren fietsen.

Dat lijkt me wel een mooie en goedkope oplossing. Geen vreemden, maar huizenruil met mensen die je kent. Vrienden van mij hebben het ook wel eens gedaan met vrienden van hen in Zuid Limburg. Dan ben je ook even heel ergens anders!
Het lijkt me wel dat je goede afspraken moet maken, want dat er anders problemen kunnen optreden, maar het idee is heel aardig!


Heb jij wel eens aan huizenruil gedaan?

10 opmerkingen:

 1. Ik heb een paar keer op huizen gepast via een oppasorganisatie. Bij het eerste stel hebben we een paar jaar achtereen op hun huis en kat gepast tot zij emigreerden.

  Ik vond het altijd erg leuk en handig. Op die manier konden we in de kerstvakantie altijd een ruime week betaalbaar op vakantie en zij hadden een betrouwbare oppas.

  Daarbij staat het huis gewoon in een woonwijk (In Amsterdam in ons geval) en krijg je door huis en omgeving meer mee van het gewone leven daar.

  Ik vond het wel fijn om steeds terug te komen in hetzelfde huis, omdat je dan de mensen, het huis en het huisdier kent.

  Ruilen met vrienden of familie lijkt me ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa op dit moment. Mijn neef zit in ons huis in Overijssel en wij zitten met het gezin in Amsterdam! Ontbijten in een restaurant, op speeltuinen speurtocht en elke avond diner op het balkon met grandioos uitzicht ik kan het iedereen aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee nog nooit gedaan. Ik zou het niet fijn vinden dat andere mensen aan mn spulletjes kunnen zitten, ook al is het familie.
  Toen ik klein was in de jaren '80 pasten mn ouders een zomer op het huis van een vriendin. Wij woonden in de stad en hadden die zomer een gigantisch huis op het platteland met grote tuin. Fijne herinneringen.
  Misschien moet ik me er toch meer voor open stellen, en de spulletjes waar ik het meeste waarde aan hecht ergens in een kast op slot doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroegertoen ik kind was deden wij dat vaak. Wij in een huis op het platteland in Brabant en zij in ons huis in Amsterdam. Heerlijk!!! Waren vrienden van mijn moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij ruilden vroeger met een zus en haar gezin. De laatste jaren ‘passen’ we op huizen (en huisdieren) in de omgeving van onze kinderen. We hebben zelf ook graag mensen in ons huis als we voor langere tijd weg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt huizenruil niet nee. Maar ik ga de laatste jaren wel een aantal keer per jaar naar Parijs naar het appartement van mijn schoonzusje die dan vakantie heeft en dan bij mijn broer in België is. Heerlijk vind ik dat! Ik heb wel net de knoop doorgehakt dat ik deze zomer niet ga want het gaat precies toch allemaal de verkeerde kant op. Maar de volgende coronavrije vakantie zal ik daar ongetwijfeld weer naartoe gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk om een reactie van jou te krijgen op mijn Werkwijze blog! Dank je...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee zelf heb ik het nooit gedaan en zou dat ook never met vreemde mensen doen maar met familie is zo'n gek idee nog niet.. mits je natuurlijk weet dat diegene je huis wel netjes houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, we gaan komende week naar het huis van mijn zus en zwager in de buurt van Castricum en zij komen hierheen, omgeving Rotterdam. Nu met corona ideaal en zeker nu mijn vader (die bij ons in t dorp woont) pas een zware operatie heeft ondergaan. Kan mijn zusje hem mooi naar revalodatie brengen en kunnen wij met een gerust hart een paar dagen vakantie vieren. Ideaal we hebben er veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou het nooit doen. Ik moet er niet aan denken een ander in je huis, ook familie niet. We gaan dan ook niet op vakantie in de zomer. En in het najaar in Nederland naar lansalgreen park. Díe dan heel betaalbaar zijn. Ik zag al 229 voorbij komen met kijken. Komen wel kosten bij reserven linnen.
  Geertje

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.