dinsdag 28 juli 2020

Ineens was de batterij van mijn telefoon helemaal leeg!

Zou dit het begin van het einde zijn?
Ik kocht mijn smartphone 2,5 jaar geleden.
In de afgelopen week gebeurde het volgende: 
's Avonds had ik mijn telefoon nog helemaal opgeladen. Op 100% stond hij en toen ik de volgende dag wakker werd, toen zat er geen leven meer in! Volledig "dood".
zo'n telefoon hadden we vroeger in de jaren 60 thuis bij mijn ouders ­čśÇ

Zou het toestel helemaal stuk zijn?
Toen ik besloot hem maar weer aan de lader te leggen, kwam in mijn scherm 1% met een heel klein stukje rode cirkel. Het opladen lukte goed en de batterij liep in de loop van de dag niet extra snel leeg. Toen ik het toestel halverwege had opgeladen en ik het idee had dat het in ieder geval niet acuut stuk was, heb ik het toestel helemaal uit gezet en vervolgens weer aan gedaan.  Het lijkt nu alsof er niets aan de hand is en het toestel doet het weer als vanouds.
De batterij liep in de nacht van woensdag op donderdag volledig leeg en ik weet niet waar het door kwam. Volgens dochters zou het kunnen zijn dat ik onbedoeld een zoekopdracht had gegeven en dat het toestel keihard door ging met zoeken op het wereldwijde web toen ik op ├ę├ęn oor lag.
Misschien was het dat?
Het toestel heeft in ieder geval in die nacht geen MB's  binnen liggen trekken, want er is in die nacht geen enkele MB gebruikt. Dus misschien gewoon op de wifi binnenshuis.
Hoe dan ook, het is inmiddels al weer bijna een week geleden  en mijn telefoon werkt goed.
Zou het toestel gewoon een beetje van slag zijn geweest? 

15 opmerkingen:

 1. Mijn telefoon heeft een lampje, je kunt 'm als zaklamp gebruiken. Dat trekt ook heel veel energie. Misschien heeft jouw smartphone ook een zaklampfunctie en heeft die de hele nacht aan gestaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker,
  Kan een update zijn geweest van een app die op de achtergrond actief bleef. Gebeurd wel eens, sowieso wordt aangeraden je telefoon 1x in de week ff opnieuw op te starten om dit soort problemen te voorkomen!
  Waar mensen werken worden foutjes gemaakt :) Niets aan te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een wonderlijke zaak inderdaad. Het klinkt inderdaad als een soort sluipgebruik van een app of zo, die steeds aan stond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je batterij kan ook op zijn. Als je telefoon het gewoon doet met de oplaaddraad, dan ligt het waarschijnlijk aan je batterij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Apps doen soms rare dingen in de achtergrond. Het is hoe dan ook goed om je telefoon eens in de week een keer helemaal uit en weer aan te zetten. Soms blijven processen te lang draaien in de achtergrond en batterij gebruiken. Zo worden die gestopt.
  Andere tips:
  - Moderne lithium batterijen zoals die in smartphones zitten blijven langer goed als je ze niet onder de 30% of zo laat komen.
  - Het kan helemaal geen kwaad de batterij vaak op te laden, ook tussendoor. Dus als je de oplader bij de hand hebt, gewoon weer even opladen. Doet de batterij alleen maar goed. (De oude regel van af en toe helemaal leeg laten lopen gold alleen voor nikkel-batterijen, maar dat is al vele jaren geleden)
  - Batterijen verliezen in de loop der tijd capaciteit. Om te kijken hoe het met je batterij is, is er de app AccuBattery. Installeren, een keer starten (zodat hij actief is) en dan na een paar dagen kijken bij "Batterij" (onderaan, 3e icoon). Dan zie je hoeveel procent van de oorspronkelijke capaciteit nog beschikbaar is.

  Hopelijk kun je hier wat mee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na 2,5 jaar is de batterij gewoon op. Waarschijnlijk nooit het batterijpercentage tussen de 20-90% gelaten, maar altijd 's nachts de hele nacht op 100%. Daar gaat je batterij niet zo lekker op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je misschien per ongeluk je bluetooth aanstaan? Die is dan constant naar andere bluetooth-apparaten aan het zoeken, en dat kost veel stroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de app Verkeersplaza voor verkeersinformatie, als ik die niet heel zorgvuldig afsluit blijft hij op de achtergrond actief. Moet echt een stop indrukken en dan een andere app openen voor hij geheel afgesloten is.
  Zo leer je nog elke dag bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zet de tel s nachts op vliegtuigstand. Wie me bellen wil, en s nachts is het meestal een bekende met problemen o.i.d. die belt mijn huistelefoon maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil graag in geval van nood voor mijn kinderen bereikbaar zijn. Dus ligt de telefoon naast mijn bed. De huistelefoon beneden hoor ik niet als ik in bed lig.

   Verwijderen
 10. Mijn oude Samsung galaxy s4 die zo'n 3jaar oud was ging soms in de ochtend van 87% tot nadat ik uit school kwam en ik hem uitgeschakeld had en dus niet gebruikte naar 23% ook heel raar en alleen niet iedereen gelooft daar in maar soms als jou huis evuentule entiteiten zou bevatten zouden die energie door een magnetischveld weg kunnen vagen of net hoe je het wilt verwoorden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het kan van alles zijn, ook een defect van je smartphone. Heb wel een een laptop gehad die op een gegeven moment de accu binnen 3 uur leegtrok terwijl deze helemaal uit stond. Om uit te sluiten of het aan een app ligt zou je onder instellingen bij "batterij" kunnen kijken. Bij "batterij gebruik" kun je zien welke apps veel verbruiken. Dit kan echter in een menu verstopt zitten. Alternatief: fabrieksinstellingen herstellen en niet de apps terugzetten. Dan nog eens testen 's-nachts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De afgelopen 24 uur ging de batterij van 100% naar 55%. Ik heb de telefoon niet tussentijds opgeladen. Misschien dat er een update was bij een bepaalde app?

   Verwijderen
  2. Volgens mij kan een update van een app niet z├│veel batterijcapaciteit kosten. Maar ik ben geen expert.

   Verwijderen
 12. Ik ben niet bepaald iemand die er veel verstand van heeft, maar bij mij zijn de smartphones na 2 jaar gebruik 'op'. De batterij is dan in een halve dag leeg en telefoon wordt erg langzaam. Ik heb altijd iPhones. Ik koop ze nieuw, maar wel altijd een ouder model. De nieuwste van de nieuwste hoef ik niet en ik vind het ook zonde om er zoveel geld aan te besteden. iPhones zijn sowieso relatief duur, maar in mijn ogen zeer gebruiksvriendelijk en omdat ik niet zo handig ben met digitale dingen verander ik liever niet van merk. Groetjes Irene.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.