dinsdag 24 november 2020

Profiteren van aanbiedingen - 5 aandachtspunten

Bijna alle supermarkten hebben wekelijks aanbiedingen, niet alles is echt goedkoop en zeker is niet alles gezond.
De meeste aanbiedingen laat ik links liggen: snoep, koekjes etc komen er bij mij niet in.
Verder weinig A-merken, want meestal is de goedkopere variant voordeliger, ook als het A-merk in de aanbieding is. Ik koop alleen A-merken als ik het product echt lekkerder vind.
Ook koop ik geen producten die ik eigenlijk niet lekker vind: bijvoorbeeld soep in blik, zure haring. Het mag dan een prachtige aanbieding zijn, ik ga het niet kopen, want ik blief het niet.
Zoals waarschijnlijk bekend koop ik geen vlees of kip, soms wel wat vette vis. Dus naar aanbiedingen voor vlees of kip kijk ik helemaal niet.
Aanbiedingen van groente en fruit pluis ik altijd wel na, dan kun je echt voordeliger je slag slaan.
Maar kijk uit, want kijk ook naar de kiloprijzen en vergelijk diepvries met vers. Want dat pondje sperziebonen in de aanbieding kun je misschien veel voordeliger uit de diepvries kopen.
Ook een losse winterwortel is altijd veel duurder dan een zak met een kilo wortels. Als je alleen 1 wortel wilt kopen om in je schoen te leggen, dan is een aanbieding van 1 winterwortel de moeite waard! 
Heel belangrijk: ga boodschappen doen nadat je wat gegeten hebt. Dat scheelt de aankoop van dingen voor de lekkere trek!

Daarmee kom ik op 5 aandachtspunten:
1. let op de kiloprijs van groenten en fruit
2. vergelijk met diepvriesproducten - diepvriesfruit, diepvriesgroenten
3. wat heb je op voorraad? Koop niet meer dan je gebruiken kunt, tenzij het lang houdbaar is.
4. vind je het product echt lekker?
5. ga niet boodschappen doen met een lege maag. Een lege maag bevordert het doen van impulsaankopen.

Welke aanbiedingen koop ik deze week wel?

2x 1 kg biologische aardappelen bij de Lidl             € 1,49
vegetarische balletjes, 200 gram, ook bij de Lidl    € 0,99
courgette bij de Lidl                                                     € 0,39
Alpro koelvers 3 voor 4 euro bij AH                              € 4,00
3 stuks kakifruit bij AH                                          € 0,99
5 tubes prodent tandpasta                                      € 5,00
3 stuks Vivera vleesvervangers bij Coop                   € 4,99

Heb jij aanvullende aandachtspunten?  17 opmerkingen:

 1. De koelkast en de bakjes schoon maken voor dat je naar de winkel gaat. En gelijk naar huis gaan of een koeltas met element mee. Hoorde van een kaasboer dat mensen bij hem komen klagen dat het verrot is nadat ze zelf uren op een terrasje zijn gaan zitten. Met de filet american in de auto. Een groot voordeel van overwegend veganistische eten vind ik dat je daar niet mee zit. Ik heb zelfs nog nooit een koelkast gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga meestal rechtstreeks naar huis met mijn boodschappen. De laatste tijd maak ik op mijn fiets nog even een ommetje, als onderdeel van mijn dagelijkse fietstocht voor mijn conditie.

   Verwijderen
  2. Jou zie ik er voor aan om mocht je in een zomerwarmte bij iemand op de koffie gaan te vragen of je bederfelijke waar daar even in de koelkast mag. Ik heb het ook weleens gedaan.

   Verwijderen
  3. Maar dat is toch heel gewoon om dat te vragen?

   Verwijderen
 2. A-merken koop ik zelden en daardoor weet ik daar ook geen prijzen van. Als ik dan bv bij de Aldi ze zie weet ik niet of dat goedkoper is als bij de naast gelegen AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop eigenlijk alleen nog maar bij Lidl. De TooGoodToGo boxen en dat vul ik aan met de aanbiedingen uit de app / dingen die ik nodig heb. Het liefst met 30% stickers erop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iets kopen wat ik niet lekker vind of niet nodig heb doe ik nooit. Waarom zou ik ? Als ik boodschappen doe koop ik wat ik nodig heb en als daarvan iets in de aanbieding is, prima . Ook koop ik vooral basisprodukten, nauwelijks fabrieksvoer. Ik ben nooit veel geld kwijt aan boodschappen, hoewel ik bij brood, koffie en kaas bijv. let op de smaak en niet op de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel eens te veel voorraad van iets gekocht.
   Ook heb ik me vanwege de prijs wel laten verleiden om producten te kopen die ik eigenlijk toch niet heel lekker vind, zoals zure haring. Dat ga ik gewoon niet meer doen!

   Verwijderen
 5. Mijn aantal shop momenten is gedaald tot maandelijks. Brood zelf bakken en moestuin. Sinds de ontdekking van een koffie tentje die houdbare melk kocht, doe ik dat ook. Ik drink iedere ochtend een paar koppen capuchino.
  Helaas niet één winkel maar twee en ook de toko of markt voor kruiden. Wijn en kaas bij een speciale zaak.
  Het maakt creatief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het voordeel van een goede lichamelijke gezondheid + het bezit van een eigen moestuin waar je veel groenten, fruit en aardappelen van af kunt halen! Dan hoef je minder in de supermarkt te kopen!

   Verwijderen
 6. Ik koop wat groente betreft, alleen spinazie uit de diepvries. Boontjes uit de diepvries vind ik niet lekker, er zit een speciaal smaakje aan. Dat geldt voor bijna alle groente. Maar als er snijboontjes in de aanbieding zijn, koop ik twee porties en vries er één in voor de week er op. Want de meeste groente vind ik ingevroren ook niet lekker. Fruit uit de diepvries koop ik ook nooit. Is me veel te duur. Ik ben dol op rode bessen, maar koop ze nooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de plus kun je winterwortelen per stuk ,kilo of hoeveel ook los kopen tegen een klein bedrag.bij AH per stuk verpakt en veel te duur,een groot gezin kan ook een baal paardenwortelen kopen en verwerken die zijn gewoon eetbaar en zeer goedkoop,zelf heb ik zomer en winterpeen op mijn tuin,geen aardappelen dit jaar door ziekte,maar kan ze wel vlakbij kopen bij de boer,alle soorten 50 cent per kilo,net als uien en charlotjes,kocht zelfs een paar kilo pootuitjes voor volgend jaar (kan ook nu) voor 1 euro per kilo,bij de zaadhandel betaal ik rond de 10,- voor 1 kilo.dus ja overal is voordeel tye behalen als je weet hoe en waar en geluk hebt soms.mijn geluk is deels dat ik het meeste zelf kweek (groenten en deels ook fruit)goed nadenken en opletten geeft vaak flink voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zal niet voor iedereen haalbaar zijn maar ik koop mijn groente en fruit op de markt. We zijn een groot gezin en verbruiken ook veel. Ik geef de kinderen liever een stuk fruit dan een snoepje. De markt scheelt bij ons stukken met de prijs in vergelijking met de supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijzonder. Bij ons is markt altijd duurder dan de supermarkt. De enige groentekraam die wel goedkoper is met sommige waar, verkoopt producten van veel mindere kwaliteit. Vorige week 2 dozen druiven gekocht, meer dan de helft kon weg: beschimmeld.

   Verwijderen
  2. Ja, dat is jammer. Zo zie je maar hoe verschillend dat kan zijn. Zal vast ook per woonplaats verschillen.

   Verwijderen
 9. Er zijn maar een paar producten waarvan wij het a-merk gebruiken, maar die koop ik altijd in de aanbieding. We kunnen altijd vooruit tot de volgende aanbieding, handig!
  Aanbiedingen voor groenten en fruit vind ik ook vaak interessant en zo eet je soms weer eens iets anders. Mijn kinderen zijn nu bijvoorbeeld dol op kaki’s, die heb ik ooit met een aanbieding meegenomen, daarvoor had ik ze nooit in huis 😅

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Let op of de prijs per stuk is of per 500 gram of een ander aantal grammen. Pompoen voor € 0.99 bij AH lijkt goedkoop maar je betaalt er bijna € 4 voor als hij 2 kilo weegt. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.