maandag 14 december 2020

Kan ik door corona komende donderdag nog wel naar de kapper?

Er komen strengere lockdown regels. Het lijkt er op dat alle niet-essentiële winkels dicht gaan.
Is een kapper essentieel? In mijn ogen niet echt. Wat langer haar of een uitgroei is niet heel belangrijk. In het voorjaar dit jaar waren de kappers ook wekenlang dicht, want lang niet belangrijk genoeg.

Ik was in augustus voor het laatst geknipt en ik maakte een paar dagen geleden online een nieuwe afspraak. Dan zou dat 17 weken na de vorige knipbeurt zijn, voor mijn doen best lang, want ik ga meestal iedere 12 weken naar de kapper.


Maar nu lijkt het er op dat de regels echt veel strenger worden. De mondkapjesplicht was er al ook voor kappers, maar misschien gaat nu alles wel dicht omdat het aantal besmettingen blijft toenemen en daarmee ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal ernstig zieken op de IC's!

Als de kappers moeten sluiten, en ik niet meer in de komende week naar de kapper kan, dan is het niet anders. Niets aan te doen! Ik heb wel gelijk een goed excuus voor mijn te lange haar.

Wat denk jij, is de kapper essentieel genoeg?

22 opmerkingen:

  1. Ok, de vraag omgedraaid, waarom zou een kapper essentieel zijn? We blijven gewoon leven ook als ons haar langer wordt. Dus dat zal wel dicht gaan.
    Ik denk dat alleen supermarkten open blijven qua winkels en uiteraard de apotheek.
    Hoop dat ze eens doorzetten. Absurd dat een restaurant niet open mag en de IKEA en Hornbach wel. Hebben ze wel eens goed gekeken hoe druk het daar is?!
    Ik ben er bang voor dat met de kerst ook het advies wordt gegeven om niet bij familie op bezoek te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vorige keer waren de kappers ook dicht. Hoewel daar niet te veel mensen naar binnen kunnen en er goede veiligheid gehandhaafd wordt. Dus wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, als ik kijk naar de bekende gegevens over waar mensen besmet raken (en in welke leeftijdsgroepen) dan lijkt het me helemaal niet zo zinvol om winkels en o.a. kappers te sluiten. Je zou meer moeten doen aan bezoek in thuissituaties, aan handhaving van thuisquarantaine bij vermoede besmetting en scholen een tijdje dicht moeten doen. Maar misschien is mijn blik veel te beperkt, en ik vind het sowieso lastig om een mening te vormen want ik woon b.v. ook pal naast een wijk waar gesloten scholen direct dramatische gevolgen heeft voor het welzijn van heel veel kinderen.

    Dat terzijde; van alle contactberoepen lijkt me de kapper toch een van de minder essentiële, ik heb geloof ik alleen nogal een spartaans idee over wat nou echt essentieel is :). En voor de kappers en hun gezinnen is het werk natuurlijk uitermate essentieel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben voor het laatste in 2019 naar de kapper geweest. Mijn haar is dan ook lang geworden en vaak in een knot gedraaid zodat het nog steeds netjes is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Neuh, we kunnen wel weer even zonder. Ook wel grappig om al die echte haarkleuren tevoorschijn te zien komen als de verf uitgroeit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dan vandaag een run op de kappers of drogisten voor haarverf.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kapper is niet essentieel, dat klopt. Maar als mijn baan wel heel belangrijk.
    Bij ons alles goed geregeld.
    En dan ook de drukste tijd van het jaar de tijd dat er wat verdient kan worden in dit slechte jaar.
    En weer aantal weken dicht is t ook maar de vraag of winkels daarna nog bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tijdelijke strenge lockdown waarin scholen, de meeste winkels en kappers ed gesloten zijn Dat lijkt me nu erg nodig in Nederland. Er kunnen vast wel ellenlange discussies worden gevoerd over hoe onnodig het is dat sommige voorzieningen gesloten worden maar is dat noodzakelijk ? Een strenge lockdown waarin zoveel mogelijk mensen zich aan de voorschriften houden is echt wel te doen. Ik woon in een land waar nu voor de 2e keer zo'n lockdown is en het aantal besmettingen is veel lager dan in Nederland. Het is niet leuk en je wordt tijdelijk in je vrijheid beperkt maar is dat nou echt zo'n ramp ?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aangezien mensen kennelijk te egoïstisch zijn om hun gedrag te matigen richting winkels en publieke ruimten, en een beroep op gezond verstand tot nu toe te weinig mensen motiveert, lijkt mij dat een lockdown incl handhaving de enige optie is om die cijfers naar beneden te krijgen.

    Maar kennelijk vinden mensen het vooral een goed idee dat ándere mensen thuisblijven zodat zíj afgelopen weekend konden kerstshoppen in de grote steden. Alsof kerst niet al een tijdje in de agenda stond en je die inkopen ook in oktober kon doen...

    Voor mij is een kapper niet essentieel met een lang stijl kapsel, maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die met een uitgegroeid kort kapsel graag regelmatig gaan. Semi-essentieel?
    Er is voor alle dingen die sluiten wel iets te zeggen aan beide zijden. Punt blijft dat ergens die besmettingen nog steeds welig kunnen tieren. Zeg het meer, wie heeft de wijsheid in pacht wat dan wel werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dear, ik bedoel steil haar... je kunt me echt geen minuut alleen laten...

      Verwijderen
  10. Een kapper vind ik niet echt essentieel maaar ik kan me wel voorstellen dat daar met bepaalde regels veilig gekapt en geknipt kan worden en mensen zich prettiger voelen met een verzorgde coupe. Maar daar knelt het nu net. Een gro groep mensen doen waar ze zin in hebben en vergeten daarbij de regels. Als ik foto's
    En filmpjes
    zie van de binnensteden is het niet zo verwonderlijk dat de besmettingen zo snel stijgen. Hele families maken er een uitje van zich schijnbaar onbewust van de gevaren voor zichzelf en voor anderen.
    Hier vind ik dat de regering enstig te kort schiet er is geen enkele handhaving. Ook reageert zij het niet op met passende maatregels zo had de regering de binnensteden kunnen sluiten dan is er niets te winkelen.
    Nu zitten mensen zoals ik inmiddels al 10 maanden opgesloten omdat het buiten door het gedrag van anderen te onveilig is. Nu wordt er tijdens het vroege ouderen uurtje massaal boodschappen gedaan.
    Dat is wat steeds meer het nieuwe normaal is, een brutaal mens heeft de halve wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voor mij niet essentieel ,ik ben afgelopen jaar zelf een keer ong 7 maanden niet naar de kapper geweest .Wel triest voor de kappers zelf .Mijn kapster heeft haar zaak verkocht en zal dan wel haar inkomsten missen in deze laatste drukke weken van het jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voor mij (lange krullen) en mijn man (zelfgeschoren milimeters) is een kapper niet essentieel, maar voor mijn dochters wel! Ze zijn half-Afrikaans en hebben nu extensies (vlechtjes waarvan 1/3 eigen haar is en daarbij ingevlochten synthetisch haar). Die vlechtjes kunnen maximaal 3 maanden blijven zitten (we wassen ze elke week), maar moeten dan toch echt vervangen worden. Ik kan dat niet zelf; de ervaren kapper is er al 4 uur mee bezig. De vorige lockdown begon toen hun vlechtjes er 2,5 maand inzaten; ze hebben er uiteindelijk zes maanden ingezeten en het heeft de kapper 7 uren per kind gekost om alles weer netjes en knooploos te krijgen. Het is nu van hetzelfde: 2,5 maand en lockdown.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Extensions er zelf uithalen en geen nieuwe plaatsen lijkt me handiger.

      Ik ben ergens in juli geweest de keer ervoor was ergens een raar eerder in mei. Ik kan nog tot Augustus 2021..
      Wel heb ik nu geleerd mijn zoontje en man te knippen maar ik beleef er geen lol aan. Zit wel netjes.

      Ik denk dat veel mensen in verwarring zijn over noodzaak. En over wat funshoppen is.

      Boodschappen doen we hier zelf om de druk op het systeem in de hand te houden. Dan neem ik gelijk voor meerdere gezinnen mee bij die ene winkel waar ik kom en lever coronaproof af.
      Minder noodzakelijke dingen bestel ik bij winkels, betaal vooraf online en ik pik het op op maandagmiddag om 2 uur als er geen kip te bekennen is. Of ik laat het bezorgen.

      Niets bestellen bij de grote jongens maar juist de kleine winkeliers. Niks bol. Gewoon d efietsenmaker in het dorp en de boekhandel in het dorp hiernaast.
      Niet 45 minuten in een boekhandel rondhangen en niks kopen. Vooraf uitzoeken,bellen en bestellen, afhalen op een rustig moment en in 3 minuten weer buiten.
      Niet naar de IKEA. Niet rondhangen in kringlopen.
      Niet kletsen in de supermarkt.

      Wel met je likdoorn maar de pedicure. Wel met je kiespijn naar de tandarts. Wel met je kind naar logopedie.

      Verwijderen
  13. vanaf woensdag gaat alles weer in lockdown dus de kappersafspraak gaat niet door voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Denk maar niet dat ik puberzoon zelf mag knippen... Hij heeft van dat dikke hondenhaar wat ontzettend hard groeit (net als alles aan pubers groeit).
    Als ik zie hoe het gaat met besmettingen op school, hadden ze het onderwijs veel eerder moeten sluiten. Restaurant is veel veiliger dan 30 pubers in een hokje.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jammer dat mondkapjes en lockdowns weinig opleveren. Groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat mondkapjes weinig opleveren, hebben alle virologen altijd al gezegd. Ze zeggen: het effect is psychologisch. Mensen zijn zich bewust dat het virus heerst. Toen het nog een dringend advies was, droeg ik geen mondkapje, ik heb naar de virologen geluisterd. Ik hiel afstand van al die mondkapjesdragende mensen. Nu draag ik zelf ook een mondkapje en is dat effect weg. Nu ben ik gewoon ėėn van de velen. Niet dat ik geen afstand houd, maar het is gewoon geworden. Dus weet ik niet hoe sterk dat psychologisch effect is.

      Verwijderen
    2. Hier in ons Belgische dorp draagt iedereen een mondkapje èn houdt afstand. Nu speelt erg mee dat in de eerste week van bekendheid van corona (maart) direct al een erg geliefde vrouw overleed aan het virus, en het hele dorp er dus direct mee geconfronteerd werd.

      Verwijderen
  16. Over een maand vind ik de kapper vast heel erg noodzaLekijk, want dan zie ik niets meer door mijn lange haar.... Gelukkig is het nu niet te warm - en als we hiermee corona terugdringen heb ik het er wel voor over....

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.