maandag 18 januari 2021

Elektrische deken: tips gevraagd!

Heerlijk warm

Oudste dochter en ik gebruiken in de winter beiden een elektrische onderdeken. Daardoor hebben we een heerlijk warm bed en de kosten voor het verbruik van elektriciteit zijn laag.

Irritant stekkerdeel

Er is wel één maar: de stekkerverbinding van de deken is heel hinderlijk! Om de deken wasbaar te maken, is er aan de deken een stekker bevestigd en die stekker met elektriciteitssnoer kun je los maken.  Het is een harde bobbel en daar liggen we dus vaak op! Erg irritant!
Je zou denken, leg de deken andersom, met de stekker bij het voeteneind, dan lig je er niet met je schouder of je rug op! Dat heeft als nadeel dat je de deken niet kunt bedienen, niet aan kunt zetten en geen standen kunt instellen als je in bed ligt. Geen optie dus!

Schuiven van deken

Voor mij is er ook nog een ander nadeel, mijn deken schuift ook nogal in mijn bed, die ligt soms bijna diagonaal in bed! Aan mijn eerste deken kon je elastieken bevestigen. Die hielden de deken op zijn plaats. Tegenwoordig zijn er geen elastieken meer bij en om zelf te gaan knutselen aan een elektrisch apparaat, dat lijkt me niet een goed idee!

Tips?

Een vraag aan mijn lezers: heb jij tips voor ons? Of hebben andere dekens dezelfde nadelen?

21 opmerkingen:

 1. Ik heb het dikke deel onderaan bij de voeten en gebruik een klik-aan-klik-uit stekker erbij.Ik zet hem uit met de afstandsbediening van die klik-aan-klik-uit.
  Een stukje antislip wat je normaal onder een kleed legt, zou verschuiven kunnen voorkomen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets heb ik het ook. Bobbel bij het voeteneind en ik trek de stekker uit het stekkerdoosje wat bij het hoofdeinde ligt. Is ie ook gelijk helemaal uit en blijft het controle lampje niet branden

   Verwijderen
 2. Goeiemorgen Aaf,
  Oude bretels.... 2de handswinkel.....
  En anders...bretelclips op de markt te koop plus los elastiek,
  gr. Marle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet een probleem waar ik persoonlijk ervaring mee heb, nooit koud. Maar iemand die ik ken heeft een aantal draadloze warmtedekens en kussens van het merk stoov. Hij zweert erbij, volgens mij zit je dan wel weer met een accu ergens maar dat zit misschien minder in de weg. Het zal ongetwijfeld flink aan de prijs zijn met zo'n hippe naam :).

  Maar volgens mij kun je ook best veilig een paar stukken elastiek aan een warmtedeken vastnaaien, zeker als je het met de hand doet en zorgvuldig oplet dat je alleen door het textiel steekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel tevreden van Stoov als stoelverwarming. Maar kan je niet gebruiken om op te slapen. Idd een batterijblok dan in de weg. Ik gebruik het wel om mijn bed op te warmen.

   Verwijderen
 4. Zelf leg ik de elektrisch deken onder het onderlaken. Hoeft er ook niet zo vaak gewassen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ligt de deken onder het hoeslaken èn onder de matrashoes. Het lijkt mij niet de bedoeling dat je er direct op ligt.

   Verwijderen
 5. Heb zelf geen elektrische deken maar: is het probleem op te lossen door hem overdwars te leggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De deken is ca 80 x 150 cm. Ik neem graag de warmte van de hele lengte van deken mee. Ik lig zelf niet overdwars.

   Verwijderen
 6. Het schuiven is makkelijk op te lossen. Elastieken met klemmetjes die er ook zijn om lakens op zijn plaats te houden.
  https://www.bol.com/nl/p/3bmt-lakenspanners-set-van-4-elastisch-wit-uw-bed-feilloos-opgemaakt/9200000121146086/?Referrer=ADVNLGOO002027-G-112431038381-S-1005151111406-9200000121146086&gclid=EAIaIQobChMI56Tiifmk7gIVB0eRBR0QqQovEAQYAyABEgKFGfD_BwE
  Niks knutselen, gewoon klemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb echt precies hetzelfde probleem.... Ik heb de deken wel andersom in bed gelegd, met de nadelen die daar dan weer bij komen kijken. Een tip voor het schuiven is een klein antislipmatje eronder leggen: dat werkt bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien ga ik dat ook wel doen, met een klik-aan-klik-uit afstandsbediening, zoals in de eerste reactie.

   Verwijderen
 8. Er zijn eletrische deken die net zoals hoeslakens werken. Daarom blijft de elektrische deken altijd netjes om de hoeken en matras zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een bed met 2 1-persoons matrassen waarvoor ik ook een 1 persoons hooeslaken gebruik. Mijn elektrische deken is zo'n 80 centimeter breed gok ik en het matras 90 centimeter, daardoor de elektrische deken eigenlijk niet kan schuiven. Die "knobbel"is hinderlijk maar die ligt helemaal aan de zijkant, als ik daar echt op ga liggen val ik bijna uit bed dus dat gebeurt zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De knobbel heb ik ondersteboven (dus het hele deken ondersteboven). Dan is het geen bult meer maar alleen een hard stukje. Ik heb een vrij strak hoeslaken en daarmee blijft hij prima op zijn plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De knobbel trek ik altijd zover mogelijk onder het kussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn matras heeft een aantal lagen, de bovenste is van koudschuim. Als ik mijn deken erin zou leggen doet dat de werking van de matras te niet. Dus als ik ga slapen gooi ik hem op de grond. Voordeel, hij ligt gewoon op mijn hoeslaken en ik hoef hem nooit te wassen. De matras blijft echt nog wel een tijdje warm.
  Hij werkt op een klok. Daar hoef ik niet naar om te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb er 1 die net als een hoeslaken om het matras past maar omdat ik een hekel heb aan die knobbel gebruik ik de electrische deken niet meer, het zit precies op de plek waar mijn rechterhand ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb dit ook gehad en werd er gek van. Heb de deken verwijderd en maak nu gebruik van een kruik die ik bij Kruidvat heb gekocht. Bevalt mij prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Aaf, ik had hetzelfde probleem van verschuiven.
  Nu heb ik de elektrische deken tussen twee moltons gelegd. En daar overheen een gewoon hoeslaken. Probleem opgelost! Ik denk dat mn matras te glad was.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Elektrische onderdeken van Inventum. Jarenlang gebruik. Nooit dergelijke problemen die genoemd zijn. Ik zou geen ander merk willen

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.