vrijdag 19 februari 2021

Over Covid-19 en vrijheden

Waarom vindt ‘men’ dat we ‘bang’ worden gemaakt? Ik ga niet bij een tijger in de kooi, niet omdat ik bang ben, maar omdat ik weet dat hij gevaarlijk is en ik daar verantwoordelijk mee om ga.
Als ik 1,5 meter afstand houd en de overige maatregelen hanteer, dan wil ik dat je dit weet:
Ik ben slim genoeg om te weten dat je asymptomatisch kan zijn en toch het virus kan verspreiden.
Nee, ik ''leef niet in angst'' voor het covid 19 virus; ik wil gewoon deel uitmaken van de oplossing, niet van het probleem.
Ik heb niet het gevoel dat de overheid mij beheerst; ik heb het gevoel dat ik als volwassene een bijdrage kan leveren aan de samenleving.
De wereld draait niet om mij. Hij draait om ons allen.
Als we allemaal konden leven met aandacht voor andere mensen, zou deze wereld een veel betere plek zijn.
Ik wil niet bijdragen aan weer overvolle IC’s.
Het houden aan de maatregelen maakt me niet zwak, angstig, dom of ''beheerst”. Het houdt me alert.
Je aan de maatregelen houden is niet politiek.
Het is de keuze van volksgezondheid en gezond verstand!

Waarom plaats ik deze post?
Omdat ik afgelopen dinsdag op mijn bericht over uitzichtloosheid die ik soms ervaar ook veel "stomme" reacties kreeg, die ik niet geplaatst heb.
Zoals iemand die vond dat mijn bericht "aangaf dat ik niet zelf kan denken, dat ik slaafs de media volg en het eigenlijk wel prima vind wat men over mij uitstort".
Verschillende reageerders vonden dat het kabinet per direct op moest stappen, hoe Nederland dan regeringsloos verder moest, vertelden ze niet. Het is altijd zo dat een demissionair kabinet nog een tijd verder regeert en op belangrijke onderwerpen nog steeds in samenspraak met de kamer alle bevoegdheden heeft.
Minister De Jonge moest al helemáál van de aardbodem verdwijnen.
En de virologenkliek hield ons allemaal voor de gek en deed het allemaal volkomen fout.
Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
Over het algemeen reacties van mensen die het kennelijk allemaal veel beter hadden gedaan als zij minister waren geweest of in het OMT gezeten hadden. Ik wil hier niet beweren dat de overheid het allemaal voorbeeldig oplost, maar het is mensenwerk en mensen maken nu eenmaal fouten. Veel had met kennis achteraf beter gekund.

52 opmerkingen:

 1. Ik ben ook totaal niet bang voor het virus, maar ik weet rationeel wat de gevaren zijn, zowel voor mij als voor de samenleving, dus ik houd me aan de maatregelen.
  Die zijn shit, maar voor mij te overleven. Als ik goed m'n best doe, hebben anderen hopelijk sneller hun bron van inkomsten, middelen ter ontspanning etc. terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je redevoering klopt en ik probeer me zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden, maar....
  Onderhand gaan sommige maatregelen zo zwaar voelen, dat het een te zware wissel gaat trekken op mij en op ons gezin.

  Het bedrijf van mijn man is nu een jaar dicht en de steunmaatregelen dekken de kosten niet. Voor m'n zorgintensieve kind is het heel moeilijk hulp vinden omdat wachtlijsten dicht zijn door de enorme toeloop van kinderen en jongeren.

  En voor mij blokkeert de avondklok m'n enige optie om volwassenen te zien / spreken.

  Mensen en gezinnen verzuipen met deze maatregelen, terwijl de situatie nog steeds uitzichtloos is.

  Ondertussen vaccineren we tachtig plussers....

  Ik vraag me steeds meer af of dit het waard is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de 60- en 70-plussers waarvoor we 'dit' ook allemaal zouden doen staan als kwetsbare groep in groten getale bij het hek van school te wachten of passen thuis op de kleinkinderen. Schiet mij maar lek.

   Nee, het is het niet waard. De mensen die hierdoor nu in de problemen komen, krijgen nu of over een tijdje gezondheidsklachten. Dat wordt nu voor het gemak vergeten. Hun welzijn is nú ook belangrijk. En eerlijk gezegd vind ik hun welzijn belangrijker. Het gros daarvan heeft nog een half tot heel leven voor zich. De rekening komt nog wel. En die kunnen we als bevolking niet betalen.

   Aan angstzaaien doen ze in mijn ogen wel. Dingen als de jeugdpersconferentie mogen onze kinderen niet kijken voordat wij ze hebben gezien of gehoord. En de jeugdpersconferentie staat niet op de lijst om samen te kijken om ze 'juist' te informeren. (En verder vind ik er wat van dat ze bewust informatie achter hebben gehouden, bewust maatregelen inzetten die bewezen geen zoden aan de dijk zetten, of heel bewust met een klein woordje of andere grafiek het perspectief zo verleggen dat de situatie heel ernstig lijkt maar als je even goed kijkt de situatie er juist op vooruitgaat.)
   https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/diabolische-hugo-de-jonge-jaagt-kinderen-angst-aan-neem-maatregelen-anders-worden-alle-papas-en-mamas-ziek/

   Verwijderen
  2. Het is te makkelijk om achteraf te zeggen of iets nutteloos was. Ik geloof oprecht niet dat er dingen opzettelijk verkeerd gedaan zijn.
   Er wordt ook niks voor het gemak vergeten, het is roeien met de riemen die we hebben en kiezen tussen kwaden. Maar wel met de beste intenties, daar ben ik van overtuigd.

   Verwijderen
 3. Ga dan eerst een aan Rutte vragen waarom hij de ic bedden van 2800 naar 1000 heeft weg gehaald bij een groeiende bevolking en vergrijzing.
  Verder hadden ze alle tijd om extra ic bedden te installeren. En niet naar Gommers te luisteren 'er is niets erger dan wanneer verplegend personeel zich verveeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rutte heeft die IC bedden niet weggehaald, daar is de samenleving als geheel voor verantwoordelijk. We wilden met zijn allen een zuiniger zorg en meer marktwerking. Dat is door een democratisch gekozen parlement goedgekeurd. IC bedden zijn niet het probleem, wel goed opgeleid IC personeel en krapte aan personeel is ook een gevolg van dat zuinige beleid dat er voor zorgde dat de werkdruk te hoog was en de financiële beloning laag waardoor veel pas afgestudeerde verpleegkundigen al snel weer afhaakten.
   Ik vind het een slecht beleid, zeker achteraf gezien. Maar dat beleid was er al lang voordat de pandemie er was.

   Verwijderen
  2. Inderdaad! Waarom is de VVD zo groot? Omdat het volk op de VVD stemt. Het volk wil niet betalen voor zorg, dus komt er minder zorg. Logisch toch? En maar zeuren over de zorgpremie's... Tsja. Met een dichte portemonnee krijg je geen mensen in de zorgschoolbanken!
   Democratie is het regeren van het volk, het regeren van de dommen/ongeïnformeerden.

   Verwijderen
  3. Nog nooit een keer VVD gestemd en toch.. moet ik het er mee doen.

   Hier zijn we op het punt dat mensen die in 1 huis wonen gewoon welkom zijn mits klachtenvrij en op afstand. Ik na wel alleen naar een minihuis waar geen afstand kan worden gehouden, die 3 mensen mogen hier niet heen terwijl we zonder probleem 5 meter uit elkaar kunnen zitten.. maar dit is dan ook het enige. De rest (thuiswerken, eens in de 3 weken 1 supermarkt, mondflapjes en poetsen en handen reinigen) doen we gewoon. En als we dan een keer naar oma gaan blijven we 10 dagen alleen binnen. Want oma is zo dement als waren afstand houden gaat niet. En de 10 dagen erna zien we ook niemand.

   Verwijderen
  4. Het gaat niet om 'bedden' maar om vakbekwame mensen die de patiënten in die bedden moeten verzorgen. Als we die normaalgesproken niet nodig hebben, wie betaalt die dan? Dit is toch een totaal onverwachte situatie? SEH en IC personeel heeft een HBO-opleiding. Dus het opleiden van MBO-verpleegkundigen is niet een paar maanden werk. Aan het versneld opleiding van allerlei krachten wordt daarnaast toch al met man en macht gewerkt. Maar we willen als Hollanders nergens teveel voor betalen, maar verwachten wel dat in een situatie als dit alles toch in één keer opgetuigd kan worden.

   Verwijderen
  5. Dat was toch echt Rutte zijn beleid. Verder hoeven niet veel mensen naar de IC en er is medicatie voor: ivermectine, hcq en zink.
   De pandemie is gepland voor de grote reset. Jij wilt het niet zien of kunt het niet zien. Maakt ook niet uit. Maar besef dat je meewerkt aan het verwoesten van het leven van je kleinkinderen. Van alle kinderen.
   En al neem je al je prikjes omdat je denkt dat dat iets goeds is (zit nog in proeffase, dierproeven zijn overgeslagen. Hoeft mensen niet verteld te worden. Info komt van officiële site van zorgaanbieders waar je lid van moet zijn. Zelfs Zuckerberg van fb geeft aan dat hij zich zorgen maakt van het effect op rna en dna, al mag die informatie dan weer niet op fb. Het staat wel op film).

   Verwijderen
  6. Ik geloof absoluut niet in een geplande grote reset! Zo'n theorie is gewoon een complottheorie.
   De vaccins zijn betrouwbaar en zorgvuldig gemaakt en ik denk zeker dat het goed is dat iedereen gevaccineerd wordt. Wat mij betreft mag je weigeren, maar ik hoop dat er weinig mensen zullen weigeren, want dan krijg je net zoiets als het mazelen vaccin: te weinig kinderen gevaccineerd, dan maakt de ziekte alsnog slachtoffers.

   Verwijderen
  7. @Yelena: het gaat om 'bedden' (en dan bedoel ik dus nog steeds vooral personeel) op zowel medium care, als high care als intensive care. En al dat extra personeel wat covid patienten moet helpen kan geen reguliere zorg bieden. Je mag dit gerust even aannemen van iemand die in het ziekenhuis werkt en op bestuurlijk niveau meekijkt naar de gevolgen onder 'ons' dak, maar misschien kan of wil je het niet zien.

   De pandemie is niet gepland. Wat jij ziet is waanzin en gelukkig zie ik dat inderdaad niet en velen met mij ook niet. De informatie die je denkt te hebben over vaccins is inaccuraat en als Zuckerberg je meest waardevolle bron is, dan heb je mijn punt nu wel gemaakt.

   Je mag van mij geloven wat je wilt, maar het is allerminst aan jou om te roepen dat 'wij' verantwoordelijk zijn voor verwoesting van kinderlevens. Dat zeg je maar tegen je mede-gekkies.

   Verwijderen
  8. Precies! Ik word moe van al die mensen die ons wijsmaken dat we allerlei snode plannen niet zin. Stop met dat gestook. Niemand weet nog alles van covid 19. Dat zal de tijd leren. En ik draag mijn steentje bij door me (zo goed mogelijk he, ben geen heilige) aan de regels te houden in de hoop dat we een nieuwe balans vinden. Groet, g

   Verwijderen
  9. Het vaccin is niet goed getest, het zit in de testfase tot 2023, daar heeft Yelena gelijk in, dat zeggen de fabrikanten zelf ook. Ook is niet elk vaccin op elke doelgroep getest, vooral niet op kwetsbare groepen, dat zeggen de fabrikanten zelf ook. En die kwetsbare groepen worden nu als eerste gevaccineerd. Sebastian Rushworth, arts, heeft hier een heel helder artikel over geschreven, over de vaccins van AstraZeneca, Pfizer en Moderna.

   Bij het Lareb zijn een paar dagen geleden 35 overlijdens na vaccinatie in Nederland gemeld. Uiteraard wordt er dan gezegd dat ze zijn overleden als gevolg van 'onderliggend lijden'. Ter vergelijking: na een griepvaccinatie overlijden in Nederland jaarlijks 5 à 6 mensen. En de hele kwetsbare groep is nog lang niet gevaccineerd... (Waarom heet het eigenlijk als mensen zijn overlijden ná het vaccineren dat dat het gevolg is van 'onderliggend lijden' terwijl als mensen met 'onderliggend lijden' corona krijgen en overlijden ze overlijden aan corona?)

   Het is een misvatting te denken dat je niet meer besmettelijk bent na vaccinatie, dat weten ze nog helemaal niet. Dus als niet iedereen zich laat inenten krijg je hetzelfde als bij de mazelen, dat kun je niet zomaar stellen.

   De huisarts Bart van Tienen heeft zelf dingen berekend, heel interessant. Van de met PCR-test positief geteste mensen belandt 5% in het ziekenhuis, en een heel klein deel daarvan overlijdt. Hij vraagt zich af waarom je alle mensen zou vaccineren. En ik vraag me precies hetzelfde af. (En de berekeningen kun je zelf ook uitvoeren met de bekendgemaakte cijfers, maar als een huisarts het doet dan is het voor veel mensen ineens betrouwbaarder, dus bij dezen.)

   Verwijderen
  10. Aaf, het is geen complot theorie. Dat is een bedacht woord om mensen weg te zetten en om niet op inhoud in te gaan. Verdiep je eens in waarom er continu gesproken wordt door regeringsleiders en onze koning over ‘beter terug bouwen’. Build Back Better.

   Dat er concentratiekampen waren in WOII werd eerst ook niet geloofd.
   Ik houd er over op. Ik heb mijn best gedaan. Ik waardeer het dat je mijn reacties gelezen hebt. Je kunt later niet zeggen dat je het niet geweten hebt.

   Groet, VeggieMo

   Verwijderen
  11. @VeggieMo: ik geloof echt niet in jouw theorie, of het nu een complottheorie is of niet.
   Dat beter terug bouwen is bedoeld om mensen een hart onder de riem te steken: nu hebben we het nog even zwaar, maar er komen betere tijden.

   Verwijderen
 4. Zo dat geheel in een campagne om mensen nog beter bewust te maken,

  Erg goed verwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd me ook netjes aan alle adviezen en maatregelen. Toch ben ik nu wel geïntrigeerd door het plan van Herstel Nederland waarmee alles weer mogelijk wordt met bepaalde maatregelen. Er zitten wetenschappers e.d. in deze groep. Dat is toch anders dan een gemankeerde dansleraar van Viruswaarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maar geen virologen. Je moet het stuk van Marcel Levi maar lezen in het AD. De IC's liggen niet vol met 80 plussers, maar 65-minners. Het loslaten van bijna alle maatregelen hebben we in de zomer al zo'n beetje geprobeerd en het virus laaide toen het eerst weer op in de studentensteden. Van daaruit verspreidde het zich weer door heel NL en door alle leeftijdsgroepen. Het is een illusie dat je jonge gezonde groepen (zoals studenten) kan scheiden van oudere mensen.

   Verwijderen
  2. Dat weet je niet want dat is toen niet geprobeerd.

   Verwijderen
 6. ons gezin houden ons ook goed aan de maatregelen.daardoor zie ik de kinderen en kleinkinderen maar zelden.praten wel regelmatig bij via app en zo. boodschappen 1keer in de week en een rondje lopen ,verder thuis .man werkt al sinds april vorig jaar thuis ,geen vakantie.komt allemaal wel weer .zie nog wel veel groepjes jongeren langs komen die denken dat de regels niet voor hem gelden,ben benieuwt hoe dat gaat als de scholen weer open gaan.ze willen de ouderen dan wel ophokken en de jongeren hun gang laten gaan.denken ze dan echt dat ze hun oude leven gewoon weer kunnen oppakken? veel vrijwilligers werk wordt gedaan door ouderen. bij sportclubs,school,speeltuin,bejaardehuisen,bieb ziekenhuisen.iedereen wilt zijn oude leven weer terug ,maar dat kan alleen als we allemaal een prik gekregen hebben en niet egoisties zijn ,hoop ook dat er versoepeling komt maar dat kan alleen als we de basisregels goed opvolgen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou me aan de regels, dat wil niet zeggen dat ik alle regels verstandig/redelijk vind. Voor alle Nederlanders gelden dezelfde regels. Herstel Nederland, stelt voor om alle kwetsbaren beter te beschermen.. door ze voorrang te geven met vaccineren, speciale dagen/uren voor deze groep te reserveren in musea, horeca, bioscoop of winkels. Onze ouderen komen niet op de scholen/universiteiten. Als de kinderen/jongeren weer naar school kunnen en met regels op een terras zitten.. worden de zwakkeren daar dan door gediscrimineerd?? Ons land en niet alleen ons land gaat een ongekende tragedie tegemoet van mensen met grote geldproblemen en werkloosheid. Grote spanningen daardoor in de gezinnen, depressieve jongeren die geen stageplek hebben, want bedrijven gesloten en geen fysiek onderwijs. Een stuwmeer aan uitgestelde operaties en daardoor meer menselijk lijden. Dierentuinen die nooit meer opengaan.. en en en. En dat allemaal om IC niet te laten overlopen.. Als we nu eens een paar van die miljarden zouden steken in opleiden van personeel en uitbreiding van capaciteit daar?? zou minder kosten op termijn.. maar daar zijn geen plannen voor. Deze zomer zullen we tijdelijk wat meer mogen/kunnen en in het najaar weer op slot.. want virus muteert als een dolle.. en ze roepen nu al dat vaccins daar tegen werken.. maar een nog niet gemuteerde variant kun je daar niet op testen.. dus weten ze dat gewoon niet. Ik begrijp niet dat onze regering deze maatregelen van Herstel Nederland niet gewoon onderzoekt op werkbaarheid.
  Ik kan fietsen en wandelen, ik woon met mijn man, we hebben geen kleinkinderen die we kunnen missen, we leven vanaf Mei 2021 van AOW en pensioen, voor ons is het allemaal niet zo erg.. maar voor heel veel mensen om me heen is het een grote ramp. Zo kunnen we niet eindeloos doorgaan. En doodgaan/ziekten horen al sinds de schepping bij het leven.. ons leven is eindig.. ook daar zouden we over kunnen praten in de politiek.. mensen daar weer van bewust maken.. het leven is niet maakbaar zoals sommigen denken.. de wetenschap kan niet alles oplossen.
  En Aaf, dit virus gaat niet meer weg.. ook niet als we allemaal als eilandjes in ons eigen huis gaan bivakkeren, dit virus zal vanaf nu blijven en blijven muteren. Hoe we daar fysiek op reageren.. dat wordt de uitdaging, worden we als mensheid er ongevoeliger voor, daar gaat het om. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit mijn hart gegrepen!

   Verwijderen
  2. Ook mooi stuk.
   Maar we weten niet wat er op de achtergrond nu al onderzocht wordt over o.a. de ideen van Hertsel NL. Dat komt nog niet naar buiten waarschijnlijk.

   Verwijderen
  3. Helder! Maar helaas, als je met een oplossing komt of vragen stelt ben je een ‘Wappie’.

   Verwijderen
  4. Ik denk ook dat het virus blijvend is en ons dwingt tot een andere leefstijl. Voor de een gemakkelijker in te passen dan voor de ander. Ik hoop dat de saamhorigheid daar niet onder gaat lijden, maar zie dat steeds meer onder druk staan. Groet, g

   Verwijderen
  5. Helemaal mee eens!
   Het is geen opsluiten van 60+ ers. Maar proberen wat wel kan en rekening houden met elkaar. Dat het gelijk aan de kant wordt geschoven vind ik stuitend! Verlies het vertrouwen hierdoor in de politiek. Het apart houden van besmette mensen en mensen die kwetsbaar zijn, is door de eeuwen heen een probaat middel geweest.
   Olga

   Verwijderen
  6. Helemaal mee eens.
   Ingrid

   Verwijderen
  7. Ik denk toch echt dat iedereen accepteert dat 'ons leven eindig'is.Maar bedoel je daarmee dat bv ook mensen die kanker krijgen en 60+ zijn maar niet moeten worden behandeld?? Want het leven is nou eenmaal eindig ? Ik vind het zo'n loze kreet!!

   Verwijderen
  8. Anoniem 15.15 nee dat bedoel ik niet. Ik heb het erover dat we moeten accepteren dat iedereen die geboren wordt ook op een dag dood zal gaan. En dat we niet kunnen voorkomen dat mensen dood gaan. Niet alles is maakbaar, niet elke ziekte te voorkomen, op te lossen. De wetenschap kan de mensheid niet het eeuwige leven geven. Ziekten zijn er altijd geweest en het lijkt erop dat we dat niet meer willen accepteren. Ik ben zelf een 60plusser, ik heb een zus aan kanker verloren toen ze 49 was. Een andere zus van me wordt sinds 2019 behandeld voor kanker. Ik zie gewoon dat het soms stopt.. wat de medici voor je kunnen doen.. en wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Bieke

   Verwijderen
  9. Onze ouderen komen niet op de Universiteit..... En wie denk je dat daar les geven? Kwetsbaren werken gewoon voor een groot deel nog (wie neemt hun banen over?), ouderen en gehandicapten worden verzorgd door jonge mensen. Er zijn ook veel kwetsbare mensen met jonge kinderen of jongeren met een kwetsbare gezondheid. Het lukt al niet om verpleeghuizen af te schermen, laat staan een paar miljoen mensen..
   En alsof de maatschappij dan gewoon lekker door draait, als jongeren hun ouders verliezen of dat mensen lekker op een terras gaan zitten als je weet dat er in het ziekenhuis geen plek voor je is. Onzin plan dus van Herstel Nederland. Julia

   Verwijderen
 8. Dank voor je heldere verwoording!
  Als iedereen zich drie weken extreem braaf aan de regels houdt, zou het virus grotendeels over zijn.
  Liever dan dan een gespleten samenleving waarin geen plaats is voor kwetsbaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helaas niet waar. Dit virus en alle andere virussen blijven aanwezig, ook na drie weken isolatie. Als we daar geen goede manier in vinden om als samenleving mee om te gaan, zullen we elk najaar weer in een lockdown moeten. In China steken, ondanks de hele strenge maatregelen, de virussen weer de kop op. En na dit virus zullen er weer nieuwe komen. Olga

   Verwijderen
 9. Heb de reportage gezien over fort oranje,eigenaar vader van w.engel ,afkeer van bemoeienis van staat of gezag is met de paplepel ingegoten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pa Engel was toch ook een beroemde huisjesmelker in rotterdam? Nu hoeft zoon niet als vader te zijn hoor.

   Verwijderen
  2. klopt! En Jeroen Pols... (huisadvocaat van de familie) heeft ook gezeten en de broer van willem heeft geloof ik een bordeel in Duitsland, als ik de boel niet door elkaar haal. Jeroen Pols heeft volgens mij ook een louche zaak in Bremen.

   Verwijderen
 10. Wat is hier nieuw aan? Zo denkt bijna iedereen erover hoor, de groep Viruswaarheid en aanhang is een minderheid in de samenleving. Ik snap niet waarom men zich zo druk maakt om een kleine groep die zich niet kan vinden in het beleid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn idee! Geef ze niet zo veel aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit. Positief of negatief

   Verwijderen
 11. Helemaal met je eens Zuinigaan.Niets aan toe te voegen.Ik hou me aan de regels, voor mezelf en voor mijn medemens.Niks slaafs volgen en niet zelfstandig kunnen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik krijg juist steeds meer vraagtekens overal bij. Onze min.pres. is nog nooit getest want hij zegt dat dit zinloos is als er geen klachten zijn. Bladzij verder lees je over een ‘testbewijs’ die 48 uur geldig is en waarmee mensen meer mogen en de samenleving wat meer open kan. Zonder testbewijs mag je niet mee doen??
  Banken overwegen vaccinatie bewijs voordat leningen verstrekt worden....
  Farmaceutische industrie bereidt zich al voor op het maken van vaccins voor 2022, 2023, 2024...
  En zo zijn er nog veel meer zaken, die mijn vertrouwen ondermijnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me er helemaal in vinden. Helaas merk ik een aantal niet op mijn werk, ik werk in een kliniek heb ik er last van. Immers als verpleegkundige hebben we allemaal een soort toezicht dienst, waarbij we moeten attenderen dat mondkapjes op moeten, je wilt niet weten wat je allemaal voor verwensingen te horen krijg, iedere dienst opnieuw......niet het harde werken maakt me moe, hoewel het heel pittig is, maar dat gedrag.

   Verwijderen
 13. Compliment voor Aaf die het zo mooi heeft verwoord. Ik denk er precies het zelfde over!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het CBS laat vandaag zien dat er inmiddels weer sprake is van ondersterfte (zo overlijden er geen mensen meer aan de griep).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je verwoordt het precies zoals ik het ook zie en voel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal mee eens Aaf. En het kan best zijn dat we nu langzaam in een fase komen waarin we gaan nadenken hoe het verder moet en kijken naar mogelijkheden om de samenleving te openen. Maar de toon van mensen die in complotten geloven, het allemaal onzin vinden en schelden op de regering en mensen die zich aan de maatregelen houden, vind ik tot ontzettend veel onrust leiden. Zonder dat is het al zwaar genoeg voor de meeste mensen. Wat mij betreft doet de regering wat zij kan en waarvan zij nu denkt dat het goed is. Ik vind de meeste maatregelen ook logisch en probeer me er aan te houden. En ik hoop dat we op positieve wijze de schouders er onder zetten richting de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.