vrijdag 26 maart 2021

Al weer bijna zomertijd

Door corona is er nauwelijks discussie over het behouden of afschaffen van de zomertijd. Dat was een aantal jaren geleden wel anders. Toen had je voorstanders van de zomertijd die de lange avonden met lekker veel licht roemden. Je kunt langer buiten zijn, buiten sporten of een fietstochtje maken of wandelen. De tegenstanders hadden het vooral over gevolgen voor het slaapritme. Dat ritme moet je een uur verschuiven en dat is voor sommige mensen een flinke klus. Een uur eerder opstaan betekent ook een uur eerder naar bed gaan en een uur eerder slaperig  worden. Hoe doe je dat laatste?

Hoe dan ook, komend weekend is het weer zo ver, dan moet je de klok een uur vooruit zetten. Het weekend is dus feitelijk 1 uur korter dan normaal. 

Bron foto: NOS


10 opmerkingen:

  1. Dit keer ben ik er niet blij mee . Moet om 08:00 de boot hebben om om 08:40 in het ziekenhuis te zijn voor een coronatest. Heel vroeg op dus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had afgelopen maandag om 8:30 uur een afspraak bij de huisarts. Ik was blij dat de zomertijd niet afgelopen zondag inging, want dan was de afspraak voor mij als pensionado wel erg vroeg geweest.

      Verwijderen
  2. Ja, dat is waar ook! Door alle corona tumult zou je dit bijna vergeten....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig dat de discussie over de zomer/ wintertijd helemaal niet aanwezig is, er zijn andere dingen die onze aandacht vragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nu ik thuis ben in de Corona periode, heb ik weinig moeite met de zomertijd, mijn lichaam is licht ontregeld, maar het gaat. Ik kan nu opstaan als het al lang licht is en dat scheelt echt.

    Pre-Corona had ik altijd erg veel last van de zomertijd. Ik stond toen om 6.00 uur op en als avondmens is dat echt een bezoeking. Ik was dan blij als de periode aanbrak dat de zon opkwam als ik opstond. Heerlijk. Dan lukte het opstaan opeens een stuk beter. Maar dan, net als ik weer wat vrolijker werd, kwam de zomertijd en was ik weer terug bij af, dan was het weer donker bij het opstaan. N.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben net als jij een avondmens.
      Voor mij scheelt het ook enorm dat ik met pensioen ben en niet meer vroeg op hoef te staan om naar mijn werk te gaan. Nu kan ik zo lang slapen als ik wil en kan ik de overgang naar de zomertijd heel geleidelijk maken.

      Verwijderen
  5. Heerlijk vooruitzicht, kan niet wachten tot het zover is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Drie keer in de week breng ik de kleinkinderen naar school. Dan moet ik al om kwart voor zeven op, om kwart over zeven daar te zijn.
    Ik moet er nu nog even niet aan denken. Sta de andere dagen pas om 8 uur op. Geef mij maar de wintertijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben blij om nu ergens te wonen waar er maar één tijd geldt. Vond dat altijd zo'n gedoe met de overgang van winter- naar zomertijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammer dat de afschaffing niet door het Europese Parlement gekomen is. Misschien de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.