donderdag 18 maart 2021

Geshopt in de kringloopwinkel

Vanaf gisteren was de kringloopwinkel hier niet te ver vandaan weer open!
Hoe leuk!
Het was de eerste dag dat het weer mogelijk was om daar te winkelen. Om te komen winkelen moest je van tevoren reserveren. Je kon een tijdslot van een half uur nemen.
Ik had al vanaf eind november plannen om eens wat in de kringloop te zoeken naar passende kleding. Ik pas tegenwoordig in allerlei verschillende maten: maat 42/44 (drie tops/hemdjes), maat L (een T-shirt met lange mouwen), maat M (een trui), maat 46 (een jurk) maat 50 (1 broek) en maat 48 (3 broeken). Al naar gelang het model en de producent.
Ik maakte van tevoren een wensenlijstje. Belangrijk criterium: ik kijk niet naar de prijs, moet het echt mooi vinden, anders koop ik het niet.

Wat kocht ik?
Een half uur inclusief afrekenen is eigenlijk een beetje kort voor het vinden van iets leuks, dus ik kocht maar weinig.
Ik kocht een jasje, een spijkerbroek en strijkplaatjes voor kinderkleding. De broek is een simpele blauwe spijkerbroek met goede broekzakken en met elastiek in de taille.
Oudste dochter heeft het jasje bewonderd en vond het een leuk jasje.

Met deze plaatjes kun je een lelijke vlek of een gaatje wegwerken of een saai kinderkledingstuk verfraaien. Helaas hadden ze niet iets stoers met dino's of tijgers of zo.

Jasje

Hoe ging het?
Ik had een afspraak om half twaalf en het was uiterst rustig in de winkel. Naar mijn gevoel was het veiliger dan in de supermarkt. Daar is het een stuk drukker!
Binnenkort ga ik weer afspraken maken!

16 opmerkingen:

 1. Mooi jasje!
  Ik ga nog niet naar mijn favoriete kringloopwinkel. Die is hier 50km vandaan en ik combineer dit uitstapje graag met andere dingen. Maar ik heb geen zin om overal een tijdslot voor te reserveren. Dus het komt later wel, als er hopelijk meer mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig,dat het kon. Hier is het drukker met afspraak-makers

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie vondsten! Prima om later nog eens te gaan. Ik was afgelopen zarerdag in 'mijn' kringloop en vond ook precies de praktische dingen die ik zocht, zoals een plantenpot, erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Bij ons in de kringloop kun je nu kiezen voor een half uur of een uur. Misschien mag je ook twee keer een half uur reserveren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn eerste kringloophalfuurtje voelde ik me zo opgejaagd, dat ik na snel kiezen en passen na 20 minuten al weer buiten stond, haha. Jammer, ik had dus nog rustig kunnen rondsnuffelen... Maar ben wel blij met leuke kleding. Ze hadden jammergenoeg weinig winterspul meer hangen, terwijl ik juist aan een fijne trui toe was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mag vanmiddag en aangezien ik altijd 1 maal per week ging ga ik volgende week weer afsoraak maken.
  En fijn dat er weer gebracht kan worden, dat loopt ook op

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was gisteren ook in de Kringloopwinkel, om te stemmen. Wilde ZO graag weer eens uitgebreid snuffelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jasje is erg leuk! Ik zag dat je bij ons ook een tijdslot kon reserveren, ik heb er ook wel weer zijn in.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt me geïnspireerd... ik heb gelijk vanochtend een tijdslot geboekt. Voor dezelfde middag nog. Maximaal 15 mensen (die waren er niet eens, ik telde er een stuk of 10) en een half uur. Maar de collectie was naatje, zelfs nog geen paasspullen. Volgende week maar naar de kledingboetiek in het zuiden van de stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk jasje!
  Ik mis het ook om naar de kringloop te gaan voor kleding. Maar een afspraak heb ik nog niet gemaakt, want ik mis het eigenlijk nog meer om 'zomaar' te kijken en te struinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk jasje Aaf, daar kun je nog lang plezier van hebben. Ik heb nog geduld, ik ga pas winkelen als de winkels weer volledig open zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed dat je naar de kringloop gaat. Ik hoorde van iemand die er werkt dat het overvol is. Ook bij de kringloop in jouw buurt? Want tijdens dit virus ruimen veel op

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het was weer heerlijk en gevonden wat ik zocht. Nieuw koffiezetapparaat, goede fluitketel, bodywarmer in de grote maat vaan partner en nog wat paas hebbedingetjes.
  Volgende week voor mezelf naar kleding kijken, has nu te weinig tijd om te passen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben al een paar keer geweest van een half uur, vanaf deze week zijn de afspraken 1 uur. Morgen ga ik naar een kringloop die ongeveer een uur fietsen is (de toeristische route) ik vind het heerlijk dat dat weer kan. Ik kijk graag op de boekenafdeling en nu zoek ik gericht naar ophanghaken en schap dragers. Vorige week kocht ik 3 mooie zomer shirts en een jurk. Kleding heb ik verder genoeg en om niet in de verleiding te komen, sla ik de kleding afdeling over. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk jasje! Zie je er op je paasbest uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.