vrijdag 5 maart 2021

Zit er misschien toch schot in de wachtlijst?

De meeste lezers weten wel dat ik op de wachtlijst sta voor een heupprothese. Ik heb 1 nieuwe heup, die kreeg ik in september afgelopen jaar, maar die andere is ook heel slecht en die moet nog geopereerd worden. Ik sta al weken op de wachtlijst.

Nu heb ik op dinsdag 23 februari gebeld, gewoon om te informeren wat de stand van zaken is. Met heel veel slagen om de arm vanwege corona konden ze melden dat ik tussen nu en 3 maanden een oproep krijg.
Als het ziekenhuis weer volstroomt met nieuwe besmette mensen, dat duurt het langer.

Misschien door mijn telefoontje, maar er is wel wat in gang gezet. Ik heb over anderhalve week 2 telefonische afspraken. Met de orthopedie consulent en met anesthesie.
Tevens kreeg ik het verzoek 2 sets vragenlijsten digitaal in te vullen.
Eén over mijn algehele gezondheidstoestand. Die zal voor anesthesie zijn.
Daarnaast één over mijn heupklachten. Wanneer heb ik pijn, kan ik lopen, kan ik mijzelf wassen, kan ik nog traplopen, en hoe gaat dat, kan ik mijn sokken aantrekken, kan ik hardlopen, heb ik 's nachts pijn. Dat soort vragen, een soort inventarisatie van de mobiliteit en pijnklachten.

Naar mijn gevoel ben ik dan toch al weer een stapje verder op weg naar een operatie.
En van de week stond er in de kranten dat het ziekenhuis 100 orthopedische knieoperaties verplaatst naar een kliniek in Arnhem. Klik hier
en hier
Misschien helpt dat ook om binnenkort aan de beurt te komen!

12 opmerkingen:

 1. Ik hoop het voor je. Af en toe bellen met de polikliniek kan wel helpen. Klinieken buiten het ziekenhuis opereren alleen patiënten die geen co-morbiditeiten hebben, ivm verhoogd risico gerelateerd aan opereren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch fijn dat er door dat telefoontje beweging lijkt te zijn gekomen in de zaak! Zo kun je misschien toch al een aantal dingen alvast regelen. Goed dat je gebeld hebt Aaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou fijn zijn als je over niet al te lange tijd geopereerd zou kunnen worden. Des te meer kun je genieten van de komende lente en zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vaak hoort bij zo'n vragenlijst ook de vraag: Kunt u autorijden? WAT moet je dan antwoorden - Ik kan NIET autorijden - maar WAT heeft dat mijn mijn rugklachten, heupklachten of knieklachten te maken? Zo'n standaardvragenlijst is dan héél onhandig!
  Ik hoop dat je wachtlijst gauw opschiet (en dat het aantal coronapatiënten snel minder wordt).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond die vraag over hardlopen wel vermakelijk! In dezelfde vragenlijst zit een vraag of ik zelfstandig kan douchen en of ik nog de trap op kan lopen! Die laatste twee kan ik nog, hoewel soms met moeite, maar hardlopen? Hoe verzinnen ze het? De vraag zal wel bedoeld zijn voor andere patiënten.

   Verwijderen
  2. Het zou mooi zijn als zo'n vragenlijst kon sorteren: bij 40-: kunt u hardlopen, touwtjespringen, kopjeduikelen - en bij "ons soort mensen" die vragen gewoon lekker weglaten. Wij zijn al blij als we kunnen wandelen, fietsen - o.k., en op zijn tijd de bus halen (op een sukkeldrafje...)

   Verwijderen
  3. LROI (Landelijk Registratie Orthopedische Implantaten) vragenlijsten zijn gestandaardiseerd. Dus alle patiënten ontvangen de zelfde vragen, met als doel de zorg te evalueren en verbeteren. Het gaat er dan om hoe het nu gaat. Op de vraag "kan u hardlopen" als u dat niet kan is het antw helemaal niet mogelijk of nooit. Zoiets. Ik weet de antw niet precies uit mijn hoofd. Maar ik hoor wel vaker dat pts de vragen nvt vinden idd. :)
   Helaas is nvt geen mogelijkheid als antwoord.

   Verwijderen
  4. Wat zou dat heerlijk zijn om weer wat harder te kunnen lopen, ook al is het maar een paar meter! Mijn broertje (nou ja broertje, hij is een paar jaar jonger maar ook 15 cm langer)loopt met heupprotheses hard voor zijn plezier. Niet heel hard, maar toch. Hij heeft 8 jaar geleden zijn 2e heup gekregen.
   Ik krijg het rennen achter mijn rollator nog niet echt onder de knie!

   Verwijderen
 5. Ik ben geholpen in een privé-kliniek. Binnen een week na verwijzing een intake. Een week later lag ik op de OK. Wellicht ook iets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willen ze daar in coronatijd ook mensen van 65+ met verschillende chronische ziektes en gedoe met bloeddruk?

   Verwijderen
  2. Ai; dat zou ik niet weten als ik eerlijk ben. Maar, misschien is het het vragen waard? Ik voldoe niet aan de meeste kenmerken. Maar ik heb op de verkoeverkamer wel mensen gezien die eruit zagen als 65+... Ik weet ook niet of zoiets bestaat voor heupen hoor..

   Verwijderen
  3. Ik lag na de vorige operatie uren op de verkoever vanwege een te lage bloeddruk, veel te hoge bloedsuikers en te weinig zuurstof in het bloed. Ik ben uiteindelijk terug op zaal gegaan met nog steeds extra zuurstof. Ik vermoed dat ik daardoor een indicatie heb voor operatie in een ziekenhuis en dat een privékliniek zich daar niet aan waagt.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.